Bir aşçı hangi baharatı veya otu hangi yemekte kullanması gerektiğini biliyorsa o yemeği çok daha lezzetli yapacaktır. Bir aşçının ot ve baharatları iyi bilmesi gerekir çünkü ot ve baharatlar sadece yemeklere değil, içeceklere ve yağlara da lezzet katar.Birçok ot, baharatlar arasında da sayılabilmektedir, bu yüzden hangisinin ne olduğunu bilmek gerekir. Ot ve baharatlar taze veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru olanlar iyi kurutulur ve saklanırsa taze olanlardan daha kuvvetlidir fakat tazeler görüntü ve lezzet yönüyle daima tercih edilmelidir.Otlar yemeğe daha çok güzel koku katar. Bu yazımızda mutakta kullanılan otlar, özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahseceğim.
#Mutfakta Kullanılan OtlarDoğal ortamda kendiliğinden yetişen ve birçok faydası bulunan bitkileri öğrenerek bu bitkilerden yararlanmak mümkün olmaktadır. Yarpuz otu da doğal ortamda yetişebilen ve kolaylıkla bulunarak birçok rahatsızlığa iyi gelen şifa yöntemi olarak geçmişten günümüze kadar kullanılmış bir bitkidir. Yarpuz otu nerelerde yetişir ve nasıl kullanılır, faydaları nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Yarpuz OtuAslan Pençesi tıbbi özellikleri nedeniyle orta çağlardan beri kullanılan bir bitkidir. Eski zamanlarda bitkinin yapraklarında toplanan yağmur suyunun sihirli güçlere sahip olduğuna inanıyorlardı. Bu faydalı bitki, bugün bile birçok rahatsızlığı iyileştirmek için kullanılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Aslan Pençesinin FaydalarıUyku çiçeği oldukça zarif bir bitki olmakla birlikte uçuk pembe çiçekler açarlar. Doğrudan güneş almayıp, aydınlık yerleri seven bitki türü olup keyfi yerinde olduğunda kolay bir şekilde çoğalabilen bir çiçektir. Sizin için Uyku çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Uyku çiçeği (süs yoncası) anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detaylarıyla derledik.
#Uyku ÇiçeğiManolya çiçeği; oldukça hoş bir kokusu olan, yaprakları ve oval görünümlü kaba bir çiçek türüdür. Manolya çiçeği; tür şeklinde iki çeşit şeklinde gruplandırılmaktadır. Manolya çiçeği; her mevsim rengini koruyan ender bitkilerin içerisinde yerini alır. Peki manolya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Manolya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Manolya ÇiçeğiFul çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Ful çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği nasıldır? Ful çiçeği hakkında detaylı bir bilgi için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Ful çiçeğinin bakımı nedir ve daha fazlasını burada bulabilirsiniz.
Gözler ruhun aynasıdır ve aynı zamanda vücudun bütün yorgunluğu gözlerden belli olur. Gözlerdeki şişkinlikler, morluklar ve göz kenarlarında oluşan kırışıklıklar hiç kimsenin hoşuna gitmez. Bütün göz problemlerinden pratik ve kolay ev yapımı maskelerle kurtulmak mümkündür. Peki göz maskesi ne işe yarar ve nasıl yapılır? Göz altı maskesi faydaları ve yapımı için tarifler hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Göz MaskesiKuşburnu ağacı, gülgiller familyasından gelen Kuzeybatı Afrika, Avrupa ve Batı Asya civarlarında yetiştirilir. Çok yıllık bir bitki olan kuşburnu ağacı, sonbaharda olgunlaşır. Kuşburnu ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Gıdanı koru, sofrana sahip çık" kampanyasını tanıttı. Pakdemirli tanıtım sonrasında Demirören Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Koronavirüs döneminde gıdanın öneminin arttığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, kış mevsiminin gelmesiyle ilginin arttığı kış çayları konusunda ise, "Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var. Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir" dedi.
#Bitki Çayları Nasıl SaklanırVitamin ve mineral takviyesi olarak tüketilen kakule zencefil familyasına ait bir bitkidir. Hindistan, Malezya ve Nepal gibi ülkelerde yaygın olarak tüketilen kakule hoş kokusu ve lezzetinden dolayı baharat olarak da kullanılır. Ülkemizde yetişmeyen kakule parfüm yapımından çay ve kahve üretimine kadar birçok alanda kullanılıyor. Sağlık açısından da oldukça faydalı bir bitki.
#KakuleKış hazırlıkları yavaş yavaş başladı. Mevsim değişikliklerine karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve hasta olmamak için sonbaharla birlikte doğanın bize sunduğu çeşit çeşit meyve, sebze bolluğundan yararlanmamız şart. Bunlardan bir tanesi de yabani gül adıyla da bilinen kuşburnu. Meyvenin kendisi, suyu, reçeli, marmeladı, kompostosu, çayı hatta yemekleriyle hem lezzet hem de şifa kaynağı… Diyetisyen Şeyma Yılmaz, kuşburnunun faydaları hakkında daha önce duymadığınız bilgiler verdi.
#Kilo VermeSade ama etkileyici olan sığırkuyruğunun grimsi yeşil yaprakları ve yumuşak, kabarık tüylü kadifemsi bir gövdesi vardır. İsmi Latincede yumuşak anlamına gelen mollis kelimesinden kaynağını almıştır ve bu atıfın, bitkinin dokusundan kaynaklandığı aşikardır. Peki Sığır Kuyruğu'nun faydaları nelerdir?
#SığırkuyruğuPygeum yani Afrika eriği bitkisinin nelere iyi geldiği ve kullanım şekilleri merak ediliyor. Afrika eriği erkeklerde prostat ve idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklara olumlu etki etmesiyle biliniyor. Peki, Pygeum yani Afrika eriği başka nelere iyi geliyor? Afrika eriğinin faydaları neler? İşte detaylar...
#PygeumGrimm Kardeşler’in yarattıkları Pamuk Prenses ile 7 Cüceler, Sinderella, Hansel ve Gratel gibi masal kahramanları doğalı 200 yıl oldu. Yıldönümü Frankfurt’tan Bremen’e masal şehirlerinde çocuklu ailelere yönelik özel etkinliklerle kutlanıyor. Mayıstan itibaren bu rotada çıkacağınız yolculukta, kendinizi masal kahramanı gibi hissedeceksiniz.