Türkiye’de pek çok konuda olduğu gibi çocuk kitapları konusunda da ciddi bir kirlilik var. Her önüne gelen kitap yazıyor, ama içerik ve dil konusuna yeteri kadar özen gösterilmiyor. Üstelik özgün bir eser üretmeye bile ihtiyaç hissedilmiyor, var olan kitapların içeriklerinden derleniyor “Ben de kitap yazdım, buyurun!” diye ortaya çıkılıyor. Oysaki çocuk edebiyatı bir deneme tahtası değildir. Çocukların zihnine giren her şey önemlidir. Bu, hep atlanıyor.
#Pumbaranlara Ne Oldu?Çağdaş çocuk edebiyatının üretken kalemlerinden Ömür Kurt, miniklerin hayal gücüne iki yeni kitapla eşlik ediyor bu kez. ‘Hayal Defterim’de çocukları yaratıcı yazarlığa adım atmaya davet ederken ‘Gri Taçlı Turna Kuşu’nda fabl türüne özgün bir katkı sunuyor.
#Ömür KurtGoogle ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) el ele verdi, çocukların bugünden geleceğin dünyasına hazır olabilmeleri için ‘Algo Dijital’ projesini hayata geçirdi. Bu çerçevede çocuklara güvenli internet, dijital yurttaşlık, analitik düşünme, kodlama, programlama ve dijital okuryazarlık öğretiliyor. Proje yetkilileriyle bir araya geldik hem Algo Dijital projesini hem de çocukların internette nasıl güvende olacaklarını konuştuk.
#GoogleÖmür Kurt, eğitim konusunda yaptığı çalışmalar ve bu konuya yönelik hazırlamış olduğu içeriklerle dikkatleri üzerine çekiyor. Hürriyet Kitap'tan çıkan 200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi ve 200 Adımda Ergenlik Rehberi kitaplarıyla uzman görüşlerini bir kitapta derleyen Ömür Kurt, ailelere çocuk yetiştirme konusunda önemli bilgiler veriyor. İşte, Ömür Kurt'a ait diğer kitaplar ve biyografisi hakkında bilgiler...
#Ömür Kurt