Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Karayipler'i etkisi altına alan Beryl Kasırgası'nın şu ana kadar 260 binden fazla kişiyi etkilediğini ve konuyla ilgili değerlendirmelerin devam ettiğini açıkladı.
#Beryl Kasırgasıİsviçre merkezli, dünya genelinde hava kalitesiyle ilgili çalışmalar yapan IQAir şirketi, Dünya Hava Kalitesi 2023 raporunu yayımlandı. IQAir, sadece 7 ülkenin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen PM2.5 standardında olduğunu belirtti.
#Hava KirliliğiDaha geçen hafta İngiliz kraliyet ailesinden gelen bir haber bütün dünyayı şoke etti. Yapılan resmi duyuruya göre Kral Charles, ne olduğu net olarak açıklanmayan bir kansere yakalanmıştı. Hastalık erken teşhis edilmişti ve Kral'ın morali de yerindeydi. Ama yine de bu haber dünyayı ayaklandırmaya yetti.
#Kral CharlesAlfabenin 8. harfi olan G, F harfinden sonra gelir. Fizikte kütle çekim ivmesi ''g'' şeklinde gösterilir. Büyük harfle yazılan ''G'' ise kütle çekim sabitinin simgesidir. Merak edenler için G harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimlerini derledik.
#G Harfi İle Başlayan İsimler70 yıl boyunca İngiliz Milletler Topluluğu’nu bir arada tutan güçlü bir harç işlevi gören 2. Elizabeth sonrasında birliğin akıbetinin ne olacağı merak konusu. Uzun yıllardır İngiltere’nin gölgesi altında yaşamaya direnen ülkeler ise bu süreçte bağımsızlıklarını ilan etmeye bir adım uzaklıkta. Eski sömürgelerin öncelikli talebi ise İngilizler tarafından 'çalınanların' kendilerine iade edilmesi… En çok tartışma yaratan mücevher ise Kuh-i Nur elması...
#Kraliçe 2. ElizabethBir süredir yaşadığı sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Kraliçe 2. Elizabeth, perşembe günü hayata veda etti. İngiltere Kraliçesi'nin ölümünün ardından kurumsal hayatta da pek çok değişiklik gerçekleşecek. İşte, Kraliçe 2. Elizabeth sonrasında Birleşik Krallıkta yaşanacak 10 değişiklik…
#Kraliçe 2. ElizabethKraliçe Elizabeth'in hayatı son dakika haberinin ardından merak konusu oldu. Gelen bilgiye göre İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tıbbi gözetim altına alındığı duyurulmuştu. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlık sorunları yaşadığı ve doktorları tarafından acil olarak gözetim altına alındığı bildirildi. Haber ajansları tarafından son dakika olarak duyurulan habere göre Kraliçe Elizabeth yaşamını yitirdi. Kraliçe Elizabeth, 70 yıldır hükümdarlık koltuğunda oturmuş ve ülkeyi en uzun süre yöneten kraliçe unvanına sahip olmuştu. Peki, Kraliçe Elizabeth kimdir, kaç yaşında, neden öldü?
#Kraliçe 2. ElizabethAvrupa'nın en önemli ve en büyük ülkelerinden biri olarak İspanya öne çıkıyor. Hem ekonomisi hem de futbolu üzerinden dünya çapında ilgi gören bir ülkedir. Bununla beraber tarihini ve yapısını anlatan bir bayrağı bulunur. Peki, İspanya bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.
#İspanya Bayrağı AnlamıTam adı Elizabeth Alexandra Mary olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, 21 Nisan 1926 tarihinde Londra’da doğdu. Sonradan Windsor Dükü olan amcası VIII. Edward tahtını 1936 yılında babası VI. George’a bırakınca, 10 yaşındayken Buckingham Sarayı’na taşındı.
#İngiltere Kraliçesi II. ElizabethAntalya Limanı'ndan 7 yıl önce dünya turu için tekneyle açılan Zehra (67) ve Hasan Şirin (58) çifti yola çıktıkları limana geri döndü. Yolculukları süresince korsanların tacizine uğrayan, tekne motorları arızalanan Şirin çiftinin yeni hedefi ise Türk denizlerinde koyları tek tek gezmek.
#ANTALYAKüresel yatırımcılar tarafından alternatif oturum ve vatandaşlık haklarını gayrimenkul satın alma yoluyla elde edilebilen programları karşılaştıran ‘Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi’ raporu yayınlandı. 16 ülkenin mercek altına alındığı rapora göre, Türkiye genel sıralamada 4'üncü olarak yer aldı.
#YatırımKızamık sadece kızamık değilmiş... Son yıllarda aşı karşıtlığı nedeniyle hortlayan kızamık, dünyadaki bilinen en bulaşıcı virüslerin başında geliyor. Üstelik kızamığın başka hiçbir virüste olmayan çok sinsi, çok tehlikeli ve oldukça öldürücü bir etkisi var: Bağışıklık amnezisi. Bilim insanlarının bile 'nasıl'ını açıklamakta zorlandıkları bu durumdan kaçınmanın yolu ise çok ama çok basit: Aşı.
#Kızamıkİster Sinovac aşısı olun isterse BioNTech. Türkiye'den aralarında Avrupa ülkelerinin de bulunduğu dünyadaki 97 ülkeye seyahat etmek mümkün. Ancak Avrupa Birliği üyesi ülkeler için durum biraz daha karışık. Örneğin; Almanya'ya BioNTech aşısı olsanız bile gitmeniz şu an için mümkün değil. Diğer bir AB üyesi Hollanda'ya gitmek için ise türüne bağlı kalmaksızın Dünya Sağlık Örgütü'nün tanıdığı herhangi bir aşıyı olmanız yeterli. İrlanda ise "BioNTech olduysan karantina yok ama Sinovac olduysan ancak benim belirlediğim otelde kalabilirsin" diyor… Evet biraz kafanız karıştı ama paniğe gerek yok... İşte "Hangi aşı ile hangi ülkeye gidebilirim" rehberi...
#Aşı Pasaportuİngiltere hükümetinin yurtdışı turistik seyahatlere yönelik düzenlemelerini sıkılaştırması turizm sektörünün tepkisine neden oldu. Havayolları ve seyahat şirketlerinin hisseleri de alınan kararın açıklanmasının ardından değer kaybına uğradı.
#İngiltereKoronavirüs tedbirleri kapsamında güncellenen seyahat kuralları çerçevesinde, havayoluyla ABD, Almanya, Fransa, Azerbaycan, Rusya ve İspanya’nın da aralarında bulunduğu 146 ülkeden gelen yolculardan, yurda girişte aşı olduğuna dair belge gösterenlere PCR testi zorunluluğu kalktı.
#PCRKocaelili koleksiyoner Özgür Honça, üç yıllık bir çalışma sonunda, Birleşik Krallık Kraliçesi 2’nci Elizabeth adına 35 ülkede şimdiye kadar basılmış tüm paraları eksiksiz olarak bir araya getirdiği bir katalog hazırladı. Katalog, renk denemeleri ve specimenler de (örnekler) eklenerek 600 sayfa 1.800 görselden oluşuyor.
#Kraliçe 2’Nci Elizabeth Adına Basılmış Paralar