Yoğun yaşam temposunun yanı sıra kış mevsiminin gelişi ile beslenme ve egzersiz alışkanlıklarımızda aksamalar yaşanabiliyor. Özellikle sağlıklı beslenme ile ilgili kış mevsiminin zenginliklerinden yararlanmak, genel sağlık açısından hayat kurtarıcı olabiliyor. Sağlıklı bir diyet, beden sağlığının yanı sıra göz sağlınıza da destekleyici etkide bulunabiliyor. Barındırdığı vitamin ve mineraller ile göz sağlığınızı koruyacak 10 besini Op. Dr. Aylin Koç Akbay açıklıyor.
#Göz SağlığıÇevresel faktörler, genetik özellikler ve ilerleyen yaş göz sağlığında çeşitli sorunları da beraberinde getirir. Her şeyde olduğu gibi besinler, göz sağlığı için de oldukça önem taşır. Doğru beslenmek, gözleri birçok hastalığa karşı koruyarak bazı hastalıkların ilerlemesini yavaşlatıyor. A,C ve E vitaminlerini içeren çinko, selenyum omega 3 ve 6 mineralleri açısından zengin gıdaları tüketmek gerektiğini söyleyen Avrupa Göz Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, ıspanak, patates ve badem gibi yiyeceklerin sofradan eksik edilmemesini önerdi.
#GözKış mevsimi, dayanıklı sebze ve meyvelerin yetiştiği dönemdir. Vücut direncimizi artıran ve hastalıklarla savaşan tüm maddeler ise bu güçlü besinlerde bulunur. Her zaman söylediğim gibi sağlığın şifresi, mevsimsel beslenmede gizlidir. Peki, sofralarımızın baş tacı olmayı hak eden o besinler neler mi? Kağıt ve kaleminiz hazırsa başlayalım. İşte size mini bir liste…
#Buğra BuyrukçuBESİNLERİN lezzeti kadar antioksidan kapasiteleri de önemli. Çünkü bir besinin antioksidan gücü arttıkça sağlık faydaları da çoğalır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Demet Can Antioksidanları anlattı.Hava sıcaklıkları düşmeye başlarken önce çocuklar, sonra büyüklerde solunum yolu enfeksiyonları yükselişe geçiyor. Soğuk algınlığı ile mücadele eden bağışıklık sistemimizi nasıl destekleyebiliriz? Son zamanlarda balık yağı ve arı poleni yanısıra çokça adı geçen yeni bir destek grubu var: Antioksidanlar. Vücudumuzu enfeksiyonlardan, mikroplardan ve diğer hastalık yapıcı etkenlerden koruyan antioksidanlar, bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlıyorlar.
#1Çeşitli ve dengeli bir beslenme, vücudunuza düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu maddeleri sağlar. Söz konusu sağlığımız olduğunda yediklerimizin renkleri de son derece önemli. Zira ister kırmızı bir elma olsun ister turuncu bir portakal, doğal gıdaların renkleri içerdikleri besin maddelerinin bir işareti. Peki hangi renk sebze ve meyve hangi maddeleri içeriyor ve neye fayda sağlıyor?
#SağlıkBesinlerin suları birbirinden farklı hastalıklara şifa olmaktadır. Özellikle hurma suyunun içeriğindeki lif nedeniyle vücuda yararları da saymakla bitmez. Hurma suyu ne işe yarar, nasıl yapılır ve kullanılır? Hurma suyunun cilde ve vücuda faydaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Hurma SuyuVücut direncinin güçlendirilmesi gözler üzerinde doğrudan etki sahibidir. Bu nedenle göz sağlığını korumak için beden sağlığına da dikkat etmek gerekiyor. Doğru beslenmeyle kişinin ihtiyacı olan vitamini alması ise, daha sağlıklı bir beden için atılacak ilk adımlardan biridir. Göz Hastalıkları ve Retinal Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Sanisoğlu, göz hastalıklarına karşı koruyucu olan vitaminler hakkında bilgi veriyor.
#Göz Sağlığıİş ve şehir hayatının yoğun temposunda aksatılan düzenli ve sağlıklı beslenme, göz sağlığını da tehdit ediyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin vücut direnci kadar göz sağlığını da yakından ilgilendirdiğini dile getiren Op. Dr. Elvan Yalçın, göz sağlığı için faydalı olan besinleri sıralıyor.
#Göz Sağlığını Korumaİş ve şehir hayatının yoğun temposunda aksatılan düzenli ve sağlıklı beslenme, göz sağlığını da tehdit ediyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin vücut direnci kadar göz sağlığını da yakından ilgilendirdiğini dile getiren Op. Dr. Elvan Yalçın, göz sağlığı için faydalı olan besinleri sıralıyor.
#Faydalı BesinlerKırmızısı, karası, beyazı… Yazla birlikte dalından taze dutları toplayıp yeme zamanı... Lezzetli olduğu kadar sağlık için de pek çok faydası bulunan dut, kalp hastalıklarından kansere, bağışıklık sistemi hastalıklarından yüksek kolesterole dek birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösteriyor. Buna karşın lezzetine kanıp ölçüyü aşmayın!Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal “1 çay bardağı dut, 1 porsiyon meyveye eşdeğerdir. Günde 1 çay bardağı dut tüketerek dutun faydalarından yararlanabilirsiniz.İşte 1 çay bardağı dutun 10 faydası..
#Dut