Göz kapağından şişlik farklı sebeplere ortaya çıkabilen durum. Sık karşılaşılan bu durumun altında stresten troid hastalıklarına kadar pek çok neden yatabilir. Göz kapağında meydana gelen şişlik günlük yaşamı da olumsuz etkileyebiliyor. Peki Göz kapağı neden şişer, nasıl geçer? Göz kapağı şişmesine ne iyi gelir? İşte ayrıntılar...
#Göz Kapağında ŞişlikBebeklerde alerji, özellikle ilk bir yıl içerisinde sıklıkla karşılaşılan durumlardır. Vücudun bağışıklık sisteminin, yabancı madde olarak algıladığı uyaranlar olan toz, hayvan tüyü ve kepeği, sigara dumanı, besinler, ot, çimen, polenlere karşı olan aşırı tepkileri alerjiye yol açabilir. Bebeklerde şiddetli ağlama, kaşıntı ve kızarıkla kendini belli eden alerjiler hakkında merak edilenleri Çocuk Sağlığı ve Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu'na sorduk.
#Bebeklerde Alerjiye Ne İyi GelirNick ve Rachel Samuel çiftinin 18 aylık oğulları Robin Samuel, uzun bir süredir çocukluk çağı kanserleri arasında en ölümcüllerinden biri olan nöroblastom ile mücadele ediyor. Doktorlar, küçük Robin’e yüzde 40-60 oranında hayatta kalma şansı veriyor. Vücutta sempatik sinir dokularının bulunduğu yerlerde ortaya çıkan bu kanser hem dünyada hem de ülkemizde artıyor. Peki nöroblastom neden ortaya çıkıyor? Nasıl belirtiler gösteriyor? Hangi yaş grubu daha riskli? İşte Robin Samuel'in yaşadıkları ve hastalıkla ilgili uzmanların uyarıları…
#SağlıkGöz kapaklarında da zamanla oluşan elastikiyet kaybı ve sarkma, kişiyi olduğundan daha yaşlı ve yorgun gösterebiliyor. Bazı insanlarda genetik olarak özellikle üst göz kapağı çok hızlı sarkabiliyor. Göz çevresi, yaşlanmayı en hızlı ele veren ve kırışıklıkların en belirgin olduğu bölgedir.
#Dermatolog Dr. Neslihan DolarGöz kapağı, alerji, göz enfeksiyonu, göz yaralanması, göz nezlesi gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Neredeyse her yaş grubu insanda ortaya çıkan bir sorun olan göz kapağı şişmesinin nasıl geçeceğine dair pek çok tedavi yöntemi bulunur. Çocuklarda göz kapağı şişmesi neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
OP. Dr. Mustafa Öksüz, göz kapağı estetiği hakkında bilgiler verdi. Genellikle 30 yaş üzeri, üst ve alt göz kapaklarında sarkma ve torbalaşma meydana gelmiş, başka sağlık problemi olmayan kişilerin bu ameliyat için aday olduğunu belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “Blefaroplasti ameliyatı, hastane koşullarında, lokal anesteziyle veya anestezi uzmanının gözetiminde sedasyon/genel anestezi ile yapılabilir ve ortalama 1, 1.5 saat sürer. Aynı gün taburcu olmak mümkündür” dedi.
#İzmirBu hafta köşemi erkek takipçilerime ayırdım. Günümüzde artık estetik ve medikal estetik uygulamalardan kadınlar kadar erkekler de faydalanıyor. Dolayısıyla “sadece kadınlar estetik ya da cilt bakımı yaptırır” algısının ortadan kalktığını söyleyebilirim. Erkek danışanlarımızın en çok tercih ettiği uygulamaların hangileri olduğuna yazımda yer verdim. Keyifli okumalar diliyorum.
#Ameliyat35 yaş sonrası göz kapaklarında ortaya çıkan torbalanma ve cilt sarkmaları hem görme alanını daraltabilir ve hem de estetik kaygılara neden olabilir. Çoğu zaman yağ fıtıklaşması da görülür. Bazı kişilerde aynı zamanda kapak düşüklüğü (pitozis) de bu duruma eşlik edebilir. Dr. Berkant Bozdağ ,göz çevresindeki torbalanma ve cilt fazlasının giderilmesi için “blefaroplasti” denen göz kapak estetiği tedavisinin yapıldığını bildirdi.
#İlanArpacık, göz kapağının dışında oluşan sivilce benzeri bir şişliktir. Gözde ağrı ve acıya neden olur. Göz kapağını etkileyen bu durum ağrıya da neden olabilir. Arpacığa iyi gelen doğal ve bitkisel tedavilerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki arpacık nasıl geçer? Evde arpacığa ne iyi gelir? Sarımsak ve çay arpacığa iyi gelir mi? Gözde arpacık neden olur? İşte arpacık nedenleri ve arpacığa iyi gelen öneriler...
#ArpacıkGöz kapakları ince yapıları nedeniyle, vücudumuzun en hassas yerlerinden biridir. Pek çok nedenle göz kapağı şişmesi problemiyle sıklıkla karşılaşan kişiler, göz kapağı şişmesinin nedenlerini ve nasıl geçeceğini merak ediyorlar. Sabah uyanınca ağrılı bir şekilde gerçekleşen göz kapağı şişmesinin alerjiden, uyku pozisyonuna, hatta stresten, troid hastalıklarına kadar pek çok nedeni olabileceği gibi evde göz kapağı şişmesine iyi gelebilen bazı bitkisel yöntemler de bulunuyor. Göz kapakları neden şişer, nasıl geçer diye siz de çözüm arayanlardansanız, işte bazı bitkisel yöntemler…
#Göz Kapağı ŞişmesiYağ bezesi olarak bilinmekte olan lipom günümüzde pek çok sayıda kişide görülmekte olan bir durumdur. Bu nedenle sizler için Lipom nedir ve neden oluşur? Lipom (yağ bezesi) belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Tüm detayları ile derledik.
#Lipom Nedir Ve Neden Oluşur?Akşamları televizyon karşısında sürekli uyuklamaktan şikayet ediyor, genellikle gözlerinizin üzerinde ağırlık varmış gibi hissediyorsanız, “göz kapağı düşüklüğü” sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven’e göre, bu sorundan basit bir ameliyatla kurtulmak mümkün.
#İzmirBirçok insanı hayatından bezdiren migren günümüzde kabaca insanların yüzde 15’inde görüldüğü tahmin edilmektedir. Migrenler atakları çoğu zaman ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Ama bazı hastalarda hiçbir ilaç ile yeterli kontrol veya önleme sağlanamayabilir. İlaçlarla ağrıları kontrol altına alınan bazı hastalar ise ilaçların yan etkilerinden rahatsız olmaktadır. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç Dr. Karaca Başaran konu ile ilgili bilgiler verdi.
#MigrenGüzellik algısı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bir yüze bakıldığında o yüzün güzel olduğunu düşünmemizi sağlayan en etkileyici yapılardan biri gözlerdir. Bakışlar kişinin iç dünyasını yansıtırken aynı zamanda karşıdaki kişiyi etkileyen en önemli yapıdır.
#AmeliyatArpacık, göz kapağının dışında oluşan sivilce benzeri bir şişliktir. Gözde ağrı ve acıya neden olur. Peki, gözde arpacık çıkmasının en önemli nedeni nedir, arpacık neden çıkar? Arpacık nasıl tedavi edilir, geçmesi kaç gün sürer? Merak edilen tüm sorulara Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar yanıt verdi.
#Arpacık Neden ÇıkarGöz kapağı iltihabı, kolay tedavi edilebilen fakat tekrarlayabilen inatçı bir hastalıktır. Yapılan makyajın temizlenmemesi ve uzun süre ciltte kalması; göz iltihabına sebep olabilir. Temiz bir pamuk yardımıyla göz kapağına ve kirpik diplerine çam ağacı ekstresi içeren özel şampuan ile yapılan hafif masajla kirpik dibinin temizlenmesi önemlidir. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Ün, göz kapağı iltihabı ile ilgili bilgiler verdi.
#Tedavi