Eskişehir'de yaşayan Semih Söğütözü (35), miyop rahatsızlığı nedeniyle kullandığı gözlüklerinden kurtulmak için Ankara'da özel bir hastanede göz içi lens ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası bir gözü görme yetisini tamamen kaybeden, diğerinde ise yüzde 90 görme kaybı oluşan Söğütözü, "Doktora güvendiğim için ameliyat yaptırdım, 5'inci gün gözlerim hiç görmedi" dedi.
#EskişehirEskişehir'de yaşayan Semih Söğütözü (35), miyop rahatsızlığı nedeniyle kullandığı gözlüklerinden kurtulmak için Ankara'da özel bir hastanede göz içi lens ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası bir gözü görme yetisini tamamen kaybeden, diğerinde ise yüzde 90 görme kaybı oluşan Söğütözü, "Doktora güvendiğim için ameliyat yaptırdım, 5'inci gün gözlerim hiç görmedi" dedi.
#ESKİŞEHİRKORNEA göz küremizin ön kısmında bulunan ince, saydam ve hassas bir dokudur. Bu dokuyu adeta bir saatin camı gibi düşünebiliriz: dış ortamdaki ışığı iletmek için saydam ve eğiminin düzgün olması gerekir. Gerek saydamlık kaybı, gerekse şekil bozukluğu (gözün diğer kısımları sağlam olsa bile) görme kaybına yol açar.
#1Kırk yaş sonrası gözlerimiz önemli değişiklikler geçirir… Kırk yaş sonrası hepimizin yakın görüşü bozulmaya başlar. “Presbiyopi” olarak adlandırılan bu durum, gözümüzün içindeki lensin yaşla birlikte esnekliğini kaybetmesinden kaynaklanır. Presbiyopi ayrıca gözlerde yorulmaya ve göz/baş ağrısına yol açar. Presbiyopi için yakın gözlüğü veya kontakt lens kullanılabileceği gibi, trifokal (akıllı) göz içi lens ameliyatı da olunabilir.
#Göz SağlığıATAGÖZ Tıp Merkezi Kurucu Ortakları’ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Melih Türe, Türkiye’ye yeni getirdikleri biyometri sistemiyle katarakt ve göz içi lens uygulamalarında devrim yaşanacağını söyledi. Yeni sistemin, biyometri ölçümlerinin ardından verileri ameliyathane mikroskobuna, buradan da hayalet ekran gibi hastanın gözüne yansıttığına dikkat çeken Op. Dr. Türe, sistemin lensin göze implantasyonundan sonra da denetim mekanizmasını devreye soktuğunu ve lensin konumlandırılmasında insan kaynaklı ortaya çıkabilecek hatayı sıfıra indirdiğini kaydetti. Sistemi 1 aydır kullandıklarını belirten Türe, “Müthiş sonuçlar alıyoruz” dedi.
#1GÖZ içi lensin, gözde katarakt gelişimine bağlı bulanık hal almış olan göz merceğinin yerine ameliyatla yerleştirilen yapay bir lens olduğunu belirten Ekol Hastanesi Göz Kliniği Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esat Çınar, bu lenslerin katarakt cerrahisinde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Yeni teknolojik gelişmelerle birlikte çok sayıda göz içi lensi veya merceğinin kullanıma sunulduğunu ifade eden Çınar, “Katarakt cerrahisi sonrası uzak görmenin yanında yakın görmenin ve astigmatizmanın da düzeltilmesi amaçlanıyor. Bu da yeni tür merceklerle mümkün” dedi.
#1Kırk yaşından sonra hepimizin yakın görüşü bozuluyor. Markette fiyat etiketini ya da ürünlerin son kullanma tarihini okuyamıyoruz. Restoranda menüyü veya hesabı göremiyoruz… Cep telefonumuza her bakışımızda yakın gözlüğümüzü aramamız gerekiyor…
#Yakın GözlüğüGÖZ içi lensin, katarakt gelişimine bağlı bulanık hal almış olan göz merceğinin yerine ameliyatla yerleştirilen yapay bir lens olduğunu belirten Ekol Hastanesi Göz Kliniği Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esat Çınar, bu lenslerin katarakt cerrahisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Yeni teknolojik gelişmelerle birlikte, çok sayıda göz içi lensi veya merceğinin kullanıma sunulduğunu kaydeden Çınar, katarakt cerrahisi sonrası uzak görmenin yanında, yakın görmenin ve astigmatizmanın da düzeltilmesinin amaçlandığını vurguladı, bunun da yeni tür merceklerle mümkün olabildiğini bildirdi.
#1TORİK lenslerde dikkat edilmesi gereken konunun rotasyon sorunu olduğunu belirten Ekol Hastanesi Göz Kliniği Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esat Çınar, bu nedenle torik lenslerin deneyimli cerrahlar tarafından doğru aksa yerleştirilmesinin son derece önemli olduğunu kaydetti. Göz içi lensin, gözde katarakt gelişimine bağlı bulanık hal almış olan göz merceğinin yerine ameliyatla yerleştirilen yapay bir lens olduğunu belirten Çınar, “Bu lensler, katarakt cerrahisinde oldukça önemli bir yere sahip. Yeni teknolojik gelişmelerle birlikte çok sayıda göz içi lensi veya merceği kullanıma sunulmuştur. Katarakt cerrahisi sonrası uzak görmenin yanında yakın görmenin ve astigmatizmanın da düzeltilmesi amaçlanmaktadır. Bu da yeni tür merceklerle mümkün” dedi.
#İzmirKatarakt, saydamlığını yitirmiş olan doğal mercek nedeniyle görme kaybına yol açan göz hastalığıdır. Katarakt operasyonu, bu saydamlığını yitirmiş olan doğal merceğin alınıp göz içine yapay mercek yerleştirme işlemidir. Bu sayede hasta tekrar görme yetisini kazanmış olur. Takılan bu göz içi merceklerin gelişen teknoloji ile çeşitliliği ve verimliliği çok arttı. Daha önce sadece uzağı göstermek üzere kullanılan bu mercekler yakını ve ara mesafeyi gösterecek şekilde geliştirilmiştir. Bu merceklerin hangisini tercih edeceğiniz elbette doktorunuzla birlikte vereceğiniz bir karardır.
#Göz AmeliyatıKırk yaşından sonra hepimizin yakın görüşü bozuluyor. Yakını net görebilmek için gözlük, uzak-yakın bir arada kontakt lens ya da akıllı (trifokal) lens (mercek) ameliyatı devreye giriyor. Son yıllarda çok yaygınlaşan akıllı lens ameliyatları ile ilgili merak edilenleri Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar cevapladı.
#Akıllı LensMİYOP, hipermetrop, astigmat, katarakt gibi görme kusurlarında son 10 yıldır sıklıkla uygulanan lazer tedavileri, her geçen gün gelişiyor ve daha çok göz kusurunun iyileştirilmesinde yeni olanaklar sunuyor. Gelişmeler, kişilere ‘terzi dikimi elbise’ gibi göz yapısına özel tedavi imkanı sağlıyor.
#İzmit Körfez GeçişiNovartis grup şirketlerinden olan Alcon’un Dünya Görme Günü’ne özel bu yıl dördüncü kez düzenlediği “Sizin Gözünüzden: Katarakt Cerrahisinde Astigmat Yönetimi” başlıklı bilgilendirme toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda katılımcılara, katarakt cerrahisinde diğer görme kusurlarının da tedavisi hakkında bilgi paylaşıldı.
#Sağlık