Google asistan nedir sorusunun yanıtı teknoloji aşığı birçok vatandaş tarafından sorgulanan ve merak edilen konular arasında yer almaya başladı. Google'ın Siri'ye rakip olarak çıkarttığı Google asistan uygulamasının İOS'a ne zaman geleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Google asistan nedir? Nasıl kullanılır?
#GoogleGünümüzün en önde gelen teknoloji trendlerinden olan yapay zeka (artificial intelligence – AI) pek çok iş sürecini de yeniden şekillendiri-yor. Ancak, son dönemlerde artan yatırımlara, ilgiye ve yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesi için gereken donanımların ve yazılımla-rın oldukça gelişip, hızlanmasına ve maliyet açısından da erişilebilir olmasına rağmen; pek çok işletme, süreçlerini optimize etme, müşteri memnuniyeti ya da maliyet avantajı sağlama açısından, bu önemli teknolojiden yeterince yararlanamıyor. Bu yazımda, son dönemlerde kendi karşılaştığım birtakım problemlerden hareketle, bu problemlere AI ile nasıl çözümler sağlanabileceğini paylaşmak istedim.
#Ergi ŞenerRifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başkanı. Yıllardır kadın ve genç girişimciler üzerine projeler üretiyor, etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerden biri olan g3 Girişimciler Zirvesi geçtiğimiz günlerde Amasya’da gerçekleşti. Bir Amasyalı olarak ben de oradaydım. Amasya Valisi Osman Varol, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ve ilin önde gelen iş insanlarının yoğun katılımı ile çok verimli bir etkinlik gerçekleşti. Etkinlik devam ederken ben da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ekonomi dışı renkli bir sohbet yapma imkanı buldum.
#Tülay DemirRifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başkanı. Yıllardır kadın ve genç girişimciler üzerine projeler üretiyor, etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerden biri olan g3 Girişimciler Zirvesi geçtiğimiz günlerde Amasya’da gerçekleşti. Bir Amasyalı olarak ben de oradaydım. Amasya Valisi Osman Varol, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ve ilin önde gelen iş insanlarının yoğun katılımı ile çok verimli bir etkinlik gerçekleşti. Etkinlik devam ederken ben da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ekonomi dışı renkli bir sohbet yapma imkanı buldum.
#Türkiye Odalar Ve Borsalar BirliğiABD’deki Silikon Vadisi’nin en çok dikkat çeken etkinliklerinden biri olan Google I/O’ya Türk yazılımcılar damga vurdu. ABD’den sonra en fazla geliştirici Türkiye’den katıldı. Google Geliştirici Grubu’ndan (Google Developers Group-GDG) 40 yazılımcı etkinliğe teknoloji devi tarafından davet edildi. Urfa’dan Merve, Antalya’dan Gizem, Sivas’tan Ayşegül ve daha birçoğu...
#GazetehaberleriE-spor denince akla ilk, oyunlar ve turnuvalar geliyor ama bu organizasyonlar olmadığı zamanlar, YouTube ya da Twitch gibi video paylaşım ağlarında milyonlarca hatta milyarlarca dakika oyun içerikleri izleniyor. Oyun yayıncıları (streamer’lar) da bu işin ünlüleri. Hatta e-spor takımlarındaki oyunculardan daha çok ilgi gördüklerini söylesek yalan olmaz. Biz de bu hafta profesyonel oyuncuların dünyasında olup bitenleri, oyun video platformu Twitch’te milyonlarca izlenen Pintipanda (Tuna Akşen) ile Hürriyet Kampüs okurları için konuştuk ve e-sporcu ya da yayıncı olmak isteyen Kampüslüler için tavsiyeler aldık.
#Üniversiteİnternet devi Google, yaklaşan Sevgililer Günü için ilginç bir hazırlık yapıyor. Sesli dijital asistanı Google Asistan'ı 14 Şubat Sevgililer Günü için özel olarak güncelleyen şirket, kullanıcıların bu güne özel sorular sorup yanıt alabilmesine olanak verecek.
#14 Şubat Sevgililer GünüGelecekte neler olacak? Bunu herkesten çok bilen insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Biri, geçen seneden beri Microsoft’un CEO koltuğunda oturan Satya Nadella. Onu vizyonerlik açısından, diğer teknoloji firmalarının tepe isimleri arasında, Facebook’tan Mark Zuckerberg, Google’dan Eric Schmidt, Apple’dan Tim Cook’un yanında sayabilirsiniz. Ama onlardan bir farkı var. Amerikalı değil. Gelişmekte olan bir ülkenin, Hindistan’ın Haydarabad şehrinde doğup büyüdü. 58 yaşındaki bu bilgisayar dâhisi, 1992’den beri Microsoft’ta her seviyede çalışıp en tepeye dişiyle tırnağıyla kazıyarak geldi. O günümüzde büyük rağbet gören bulut teknolojisinin ardındaki beyinlerden. Yapay zekânın bir alt grubu olarak değerlendirilebilecek makine öğrenmesine ve bunu mümkün kılan ‘büyük veri’ye özel önem veriyor. Nadella, sadece bir işadamı değil bir teknoloji düşünürü. ODTÜ’de düzenlenen ‘Microsoft Türkiye Nesnelerin İnterneti ve Büyük Veri Konferansı 2016’nın açılışını yapan Nadella’yla sadece Hürriyet Pazar konuştu.
#Satya Nadella