Toskana mutfağının en sevdiğim geleneksel lezzetlerinden gnudi’yle tanışmanız gerek… Hamurişlerinin arasında onu benzerlerinden ayıran çok farklı bir karaktere sahip. Genellikle basit bir domates sosu ya da tereyağı ve adaçayıyla servis edilir ama pestodan zengin krema bazlı soslara kadar birçok farklı eşlikçiyle birlikte de deneyebilirsiniz.
#Toskana MutfağıÜlkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#GnocchiEuro krizinde Yunanistan, Portekiz ve İrlanda’dan sonraki zayıf halka olacağından endişe edilen İtalya’da teknokrat hükümetinin başbakanı Mario Monti ülkede uygulanan tasarruf önlemlerini daha da sıkılaştırma yönünde adımlar attı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen İtalyan işadamları heyeti arasında yer alan Eni ve Enel enerji şirketlerinin yetkilileriyle görüştü.Şirket yetkilileriyle Bakanlıkta ayrı ayrı görüşmede bulunan Bakan Güler, İtalyan Enel Firması'nın özellikle Türkiye'deki elektrik dağıtım ve üretim özelleştirmeleriyle, Eni firmasının ise Samsun-Ceyhan Boru Hattı Projesi'yle ilgilendiğini söyledi.