Tatilciler gündüz saatlerinde denizin tadını çıkarırken günün geri kalanını kültür ve sanat etkinlikleriyle değerlendiriyor. Bu hafta Hande Yener, Itza Bodrum’da; Ajda Pekkan, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Anna Laudel Bodrum’da Ardan Özmenoğlu’nun ‘Camdan Bakmak’ isimli sergisi var. Ünlü DJ Solomun, Lujo Hotel Bodrum’da setin başına geçiyor.
#Uygar TaylanBu hafta Emir Taha, JJ Pub Kanyon’da; Zeynep Bastık İzmir, Hilltown Carnival Venue’de sahneye çıkacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği ‘II. Mehmet Operası’ 24-28 Şubat tarihlerinde AKM’de seyirciyle buluşacak. Dünyaca ünlü İsveçli elektronik ikilisi Adriatique 2 Mart’ta Volkswagen Arena’da sahneye çıkacak.
#MuzikBu hafta Dany Brillant, Zorlu PSM’de; Melike Şahin, Volkswagen Arena’da konser verecek. Nilüfer, Bostancı Gösteri Merkezi’nde; Buray, Jolly Joker Kartal İstMarina’da hayranlarıyla buluşacak. Retro disko sevenlerse Frankhan’da gerçekleşecek Crazy P Soundsystem performansını kaçırmasın.
#KonserSarı yaza ve denize ılgın ağaçlarının gölgesinde, ılık esen rüzgâr eşliğinde, badem tadında veda etmek istiyorsanız istikametiniz Datça olsun derim. “Tanrı, sevdiği kullarını uzun ömürlü olmasını için Datça’ya gönderirmiş” demiş Strabon… Siz de hayata kısa bir mola vermek en unutulmaz anılarınıza bir yenisini daha eklemek istiyorsanız, güneş kendini daha da kaybettirmeden Datça’nın yolunu tutmaya ne dersiniz? İşte size Datça gezi rehberi…
#DatçaDeniz mahsulleri ve özellikle kabuklular, envai çeşit ot, tazecik sebzeler ve bir de Ayvalık mutfağının simyası zeytinyağı... Tüm bunlara Girit ve Midilli’den mübadeleyle gelenlerin yemek kültürü de eklenince, Türkiye’nin geri kalanından ayrışan bir mutfak çıkıyor ortaya. Şunu son derece net söyleyebilirim: Ayvalık’ta kötü yemek bulmak uğraş ister.
#BalıkesirZaten olmamalı da. Dünyanın en çok ekmek tüketen ülkelerinden biriyiz. Ama en iyi en lezzetli, en sağlıklı, en hijyenik, en katkısız ekmeklerini üreten bir ülke miyiz derseniz, orada bir durmak lazım. Daha iyisini yapabiliriz, ancak daha kat edeceğimiz çok yol, çözülmesi gereken çok sorun var.
#Müge AkgünMasayı donatan meze çeşitleri uzun bir meyhane gecesinin habercisidir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan mezenin hası mutlaka günlük yapılır. İçkinin özellikle de rakının en yakın arkadaşı olan mezelerin tazeliği ve lezzeti bir meyhanenin şanındandır. Soğuk meze ayrı bir hüner gerektirir.