Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na 12 bin 519 genç çiftin başvurduğunu, şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftin krediden faydalandığını belirterek, "Gençlerimize aile kurma yolunda destek olmaya devam edeceğiz ve bu fondan ülkemizin tüm gençlerinin yararlanmasını sağlayacağız" dedi.
#Mahinur Özdemir GöktaşKadın girişimciler için kendilerini danışman banka olarak konumlandırmaya çalıştıklarını belirten Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, “Son beş yılda kadın girişimcilere sağladığımız finansman tutarı 150 milyara ulaştı. Bu rakam kadın girişimcileri ayrı segmentte değerlendirip destek vermeye başlayan ilk banka olarak bundan sonraki dönemde neler yapabileceğimizin kanıtı” diye konuştu. Kaya, finansman dışında kadın girişimcilere yönelik gerçekleştirdikleri eğitim, yeni pazarlara açılma ve cesaretlendirme konusundaki projelerle ilgili de bilgi verdi.
#Sibel KayaİTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Hamitler, Özlüce ve İnegöl kampüsleri ile Bursa’da, eğitime yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanıyor. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, araştıran ve sorgulayan çocuklar yetiştirdiklerini vurgulayarak, “İstanbul Teknik Üniversitesinin köklü tarihi ve akademik altyapısının katkılarıyla online eğitimde çığır açmaya hazırlanıyoruz” dedi.
#BursaTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Şanlıurfa’dayız...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin ticaret altyapısının geliştirilmesi, ticaret ve ihracat kültürünün tabana yayılması amacıyla Bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalara bir yenisini eklediklerini belirterek, "Sanal Ticaret Akademimizi bütün vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. Bu eğitim sistemimiz 7/24 çalışma masanızda ya da mobil telefonunuzda her zaman hazır olacak. Vatandaşlarımızın hizmetine açık ücretsiz bir eğitim vereceğiz." dedi.
#E-TicaretKız Kardeşim Projesi kapsamında yerel lezzetler üzerine çalışan girişimci kadınların desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Yerel Lezzet Girişimciliği Destek Programı kazananları düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Toplantıda belirlenen kriterlere göre iş geliştirme hibesi almaya hak kazanan 11 girişimci kadına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Başkanı Evguenia Stoichkova, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır tarafından ödül verildi. Program kapsamında Türkiye genelinden 29 ilden restoran sahibi olan ve yerel lezzetler üzerine çalışan 114 girişimci kadının başvuruları değerlendirildi.
#Kız Kardeşim ProjesiBu toprağın değerini, yine bu toprağın insanıyla paylaşmak! Ekmeğinizi farklı ülkelerde kazansanız dahi; ülkenize, memleketinize duyduğunuz aşkla, özlemle, vefa borcuyla gençlerin, girişimcilerin elinde tutmak ve onları, dünyanın 1 numaralı kentinde hayata hazırlamak, cesaretlendirmek, kendisi gibi bir dünya devi olabilmelerini sağlamak…Ve bunun için elinden gelen yapıp, tüm bonkörlüğü gösterip, paylaşmak, tecrübelerini aktarmak ve henüz emekleme çağındaki genç girişimciye milyar dolarlık iş insanı muamelesi yapmak! Ne şahane bir hikaye değil mi!
#Köşe YazısıTanınmış bir terapist olmayı hayal ederken insanların terapinin ne olduğunu bilmedikleri için gelmediğini fark eden Psikolog Ferhat Aydın namıdiğer Bar Psikoloğu, psikolojiyi keyifli bir dille anlatmayı kendine dert edindi. Mesleki depresyonu, ilham verici bir girişimcilik örneğine evrilten Bar Psikoloğu ile tam da sahnesindeki gibi derinlikli bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sibel Bağcı UzunBir çeşit girişimcilik modeli olan sosyal girişimcilik, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek yaygınlaşıyor. Aynen ticari girişimlerde olduğu gibi sorunları, fırsatları fark edip risk alan sosyal girişimler, elde ettikleri gelirleri çocuk işçiliği, yoksulluk, bilgiye ulaşım, gıda israfını önleme gibi sorunlarla mücadele etmek için kullanıyor.
#Sosyal GirişimlerÜniversite tercih dönemi 26 Temmuz’da sona eriyor. Üniversite ve bölüm tercihlerini yapacak olan öğrenciler aslında mesleklerini de seçmiş oluyorlar. Bu, tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri. Ancak, göz önüne alınması gereken bir başka önemli nokta daha var. O da üniversitenin iş dünyasına hazırlanılan ve hatta iş dünyası ile tanışılan bir dönem olduğu.
#Üniversite-Sanayi İşbirliği