girişimcilere tavsiyeler haberleri sayfasında girişimcilere tavsiyeler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 41 girişimcilere tavsiyeler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Linkedin'i kuran, ardından Paypal, Facebook ve Airbnb gibi şirketlerin ilk yatırımcıları arasında yer alan, Microsoft dahil birçok devin yönetim kurulu üyeliğine devam eden Reid Hoffman'ın geçen ekimde piyasaya çıkan “Blitzscaling” (Yıldırım hızıyla ölçeklendirme/büyütme) kitabını okuyunca aklıma birkaç soru takıldı.
#YazarlarGelişen yeni dünya düzeni ve ekonominin dijital yeniliklerle birlikte geçirdiği dönüşüm, Türkiye’nin tek insan kaynakları gazetesi Hürriyet İK’da da büyük bir değişimi beraberinde getirdi. “Hürriyet İK & Yeni Ekonomi” adıyla yenilenen gazete artık Pazar günleri insan kaynakları ve yeni ekonomiye dair önemli içerikleriyle gündemi belirleyecek.
#HürriyetGelişen yeni dünya düzeni ve ekonominin dijital yeniliklerle birlikte geçirdiği dönüşüm, Türkiye’nin tek insan kaynakları gazetesi Hürriyet İK’da da büyük bir değişimi beraberinde getirdi. “Hürriyet İK & Yeni Ekonomi” adıyla yenilenen gazete artık Pazar günleri insan kaynakları ve yeni ekonomiye dair önemli içerikleriyle gündemi belirliyor.
#Hürriyet İKPEGASUS HAVA YOLLARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ SABANCI, TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZMİR İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU ÜYELERİNE ÇEŞİTLİ ÖNERİLERDE BULUNDU. SABANCI, "“BAZI GİRİŞİMLER İÇİN ZAMANA İHTİYAÇ VAR AMA ZAMANI GELDİĞİNDE DE ONU BİRİLERİ KAPMIŞ OLUYOR" DEDİ.
– GENÇ MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ ( MÜSİAD) DENİZLİ ŞUBESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN TECRÜBE PAYLAŞIMI SOHBETLERİ’NİN BU AYKİ KONUĞU HUKUKÇU VE DANIŞMAN MEHMET ÇAĞRI SEBZECİ OLDU. İŞ VE SOSYAL HAYATINDAN ÇARPICI ÖRNEKLER VEREN MEHMET ÇAĞRI SEBZECİ, GENÇLERE HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞUP, YAPILMAMIŞLARI YAPMALARI TAVSİYESİNDE BULUNDU.
22 Ekim 2020’de, Hürriyet için “Türkiye’deki Girişimcilik Ekosisteminin Durumu” başlıklı bir yazı ile ekosistemi analiz etmiştim. Yazıma “Ülkemizdeki girişimciler, global bir kriz olan Kovid-19 salgınını fırsata çevirmeye çalışıyorlar. Start-up’lara yatırımlarda son dönemlerde önemli oranda artış görülmesi, yatırımcıların da pandemi sürecinde temkinli davranmak yerine yeni iş alanlarına odaklandıklarının bir göstergesi. Ekosistemin hızla büyümesi ve bu alana ilginin artması oldukça umut verici…” diyerek başlamış ve “…şu anda, Türk girişimcilik ekosistemi ne yazık ki “hiyerarşik, artistik ve kurumsal bir yapıda” … Böyle olunca, fikre değer vermekten, kurucu takıma odaklanıp, bu cevherleri geliştirmeye çalışmaktan ziyade, tüm odak genellikle yatırımcıda oluyor. Girişimcilikte önemli nokta, bir şeyler üretenleri, toplum için fayda sağlamaya çalışanları, problem çözmeye odaklananları bulup, onları desteklemek olmalı. Ben de hayallerinin peşinden koşan, uygulamalarını daha iyi hale getirmek için uykusuz geceler boyunca takım olarak çalışan gençlere, küçük tavsiyeler vermekten; bir kahve ikram edip, ofisimi açarak bile destek olmaktan yanayım…” şeklinde bitirmiştim.
#Ergi ŞenerTürk mühendis Barış Can Üstündağ’ın çocukluktan bu yana hayatını zorlaştıran astım bronşiti iş hayatına yön verdi. Üstündağ, ortaklarıyla birlikte kurduğu firması Inovatink ile Türkiye’nin ilk yerli ve milli hava kirliliği ölçüm cihazı Airqoon’u üretti. Belediyelerle çalışan şirket yurtdışına açılmayı hedefliyor.
#GazetehaberleriYurtdışında yaşadıkları zorluklardan yola çıkan 2 girişimci ev kiralama sektörüne girdi. İlk yurtdışı açılımını İstanbul’da yapan Blueground, geçen ay itibarıyla Londra, Paris ve Seattle’a açıldı. Bugün 12 şehirde kurumsal şirketlere ve bireysel kullanıcılara bir aydan başlayan sürelerle eşyalı konut kiralama hizmeti sunan şirket, 50 şehirde 50 bin daireye ulaşmayı hedefliyor.
#GazetehaberleriSanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Girişim sermayesi yatırımlarını artırmak, özel sektörün bu alana eğilmesini sağlamak için harekete geçtik. Teknoloji ve İnovasyon Fonu ile Bölgesel Kalkınma Fonu bu amaçlara hizmet edecek." dedi.
#TeknolojiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Girişim sermayesi yatırımlarını artırmak, özel sektörün bu alana eğilmesini sağlamak ve bu yatırımları ülke geneline yaymak için harekete geçtik. Bugün Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında kurulacak olan Teknoloji ve İnovasyon Fonu ile Bölgesel Kalkınma Fonu bu amaçlara hizmet edecek" dedi.
#Mustafa VarankMarka ve hizmet bilinirliğini artırmak, daha fazla ürün satmak, müşterilerle iletişime geçmek, potansiyel müşterilere ulaşmak, kriz süreçlerini yönetmek, daha fazla konuşulur olmak, büyümek ve daha fazla kazanç elde etmek… İşte günümüzde birçok markanın, kurumun, işletmenin ortak hedefleri bunlar ve hepsinin bu hedeflere ulaşmak için kullandığı ortak bir silah var: Dijital İletişim!
#Şinasi Furkan AVCIKadın girişimcilerin arttırılması ve finansmana erişiminin kolaylaştırılması için Hazine kolları sıvadı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde kullandırılması planlanan 50 milyar liralık ‘Kredi Garanti Fonu’ (KGF) limitinin belli bir kısmının sadece kadın girişimcilere ayrılacağını açıkladı.
#Gazetehaberleri