Samsun'da “15 Temmuz Sonrası Savunma Sanayiindeki Gelişmeler Çalıştayı”nda konuşan Savunma Sanayi Başkanı(SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, “2023 yılında HÜRJET göklerle buluşacak ve ülkemiz için çok önemli bir proje olan Milli Muharip Uçak(MMU) da hangardan çıkacak” dedi.
#İsmail DemirEskiden annelerimiz bayat ekmeğin arasına taze kaşarı, sucuğu koyar, makinede ısıtır tabağın içinde önümüze koyardı, "Al sana tost." Şimdi öyle değil mis gibi tost yapan dünya kadar mekan var. İsimleri, malzemeleri, sunumları, lezzetleri farklı farklı. Kullanılan peynirler, soslar, et ürünleri, vejetaryen tostlar aldı başını gitti. Tost üzerine kafa yorsanız tez bile yazarsınız. Tostta sınır tanımıyorlar. Ancak en hoşuma gideni ise çikolatalı muzlu tatlı kıvamındaki tosttu. Tatlıdan tost olur mu demeyin bal gibi olur. Evet, şaka yapmıyorum ballısı bile var. Anadolu Yakası'nın en gözde tostçularını sizler için buldum...
#Tostçular16 Ocak 1883 tarihinde Hamidiye Ticaret Mekteb-i Âlisi ismi altında Cağaloğlu’nda bir evde eğitime başlayan Marmara Üniversitesi’nin ilk mezunları sadece 13 kişiydi. Yıllar geçtikçe fakülte sayısı da arttı, mezunlar da… 1989 yılında bu tarihi okulun mezunlarından biri de iktisat bölümünü bitiren Erol Özvar oldu.
#Marmara ÜniversitesiOSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, "OSTİM Teknik Üniversitesi ile hayata dokunan, sanayi sorularına çözüm üreten, Endüstri 4.0'ı geliştiren insan yetiştirmek için yola çıktık" dedi.
#OSTİM Teknik ÜniversitesiBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nda (TÜBİTAK), "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017" sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Sabancı Üniversitesi, Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi üniversitesi oldu. Sabancı’yı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Boğaziçi Üniversitesi izledi.
#TÜBİTAKHürriyet Ankara’nın kent ile üniversiteyi bir araya getiren “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 12’nci durağı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi. Ulus’ta tahsis edilen binalara müzeler planladıklarını söyleyen Rektör Mehmet Barca, “Yapmak istediğimiz cumhuriyetin kurulduğu bu mekanlarda ne yaşanmışsa onları genç kuşaklara bir takım sembollerle aktarmak” dedi.
#AnkademiYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, güçlü ve kaliteli kitlesel eğitim yapan üniversitelere ihtiyaç bulunduğuna işaret ederek, "Ancak bir ülke için uluslararası arenada görünebilir olmanın ve sürdürülebilir kalkınmanın ana ekseni insan gücü ve araştırmadan geçiyor" dedi.
#Yekta SaraçÜniversite öğrencilerine, iş fikirlerini iş dünyasının önde gelen isimleriyle birlikte geliştirerek hayata geçirme imkanı sunan “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışması geçen yıl Türkiye genelinde 144 üniversiteden başvuru alarak rekor kırmıştı. TÜSİAD, yarışmanın yeni döneminde, benim fikrim iş yapar! diyen tüm üniversite öğrencilerini 20 Şubat’a kadar bu sürece katılmaya ve girişimcilik serüveninde yeni bir sayfa açmaya davet ediyor.
#TÜSİADÜniversiteye giriş sınavları artık geride kaldı. Sıra, ortaöğretimden hatta ilköğretimden beri süren hazırlığınızın artık son ve zor aşaması olan, tercihlerde. Bazılarının aklında hedeflediği yerler vardır elbette ancak tercihler, sınav sonucuna göre son halini alacak. Bu zorlu ve stresli süreçte size usta akademisyenlerden mesaj var: “Başkalarının söylediklerini dinleyin ancak son kararı kendiniz verin”.
#AkademisyenÜniversite tercihi bir insanın yaşamındaki en önemli kararlardan birisi değil, çünkü hem üniversiteyi değiştirmek mümkün, hem de öğrencinin geleceğinin belirlenmesinde üniversite ve bölüm algılanandan ve tahmin edilenden çok daha ufak bir rol oynuyor. Puana göre sıralama yapmak ise toplumun tercihlerini öğrencilerinkinin önüne koymak anlamına geliyor ve çok yanlış.
#Öğrenci