Selüliti olanlar bilir. Mayo-bikini, etek-şort giymek, bacak bacak üstüne atmak bile dert olur. Aslında östrojen hormonunun salgılandığının göstergesi olan selülit bir kere çıktı mı sonrasında onunla bağları koparmak pek mümkün değil ama o pürüzlü görünüm azaltılabilir. Gülben Ergen de ekimize verdiği röportajda “Selülitlerden kurtuldum denemez. Karşıdan bakınca kaymak, elinle bir sıkıştır, portakal kabuğunun âlâsı” demişti. Biz de acaba var mı bunun bir çaresi diye uzmanların kapısını çaldık.
#SelülitBirleşik Krallık'taki Lancaster Üniversitesi'nde yaşlanma üzerine çalışan ve Biogerontologist Dr. Clancy, Business Insider’a yaptığı açıklamada uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla aldığı takviyelerin bazılarını bilimsel araştırmalarda okuduğu faydaları nedeniyle, bazılarını ise yaptırdığı kan testlerinde bazı değerlerin eksik çıkması nedeniyle aldığını söyledi. Örneğin Dr. Clancy balık yemeyi sevmediği için balık yağı alıyor, D vitamini ve magnezyum takviyelerini onun yaşındakilerin alması gerektiği için kullanıyor.
#Gıda TakviyesiUzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek elbette hepimizin hayali… Bu uğurda kimilerimiz spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, kimi ruhuna iyi gelen hobiler ediniyor, kimi de besin takviyeleri alarak kendini korumaya alıyor. Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bir bilim insanı olan Dr. David Clancy de uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla 6 vitamin takviyesi aldığını açıkladı. İşte Dr. Clancy'nin aldığı o takviyeler ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ'ın bu takviyelerin yaşlanma üzerine etkileri hakkında yorumları...
#Gıda TakviyesiBazı ilaçlar kardiyovasküler sağlığın korunmasına yardımcı olabilir. Ancak pek çok bitki kalp sağlığınızı doğrudan etkiler. Kalbimizin düzgün çalışmasına, sağlıklı ve zinde bir yaşam sürmemize yardımcı olur. Peki, Kalbe iyi gelen bitkiler nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Kalpİnsanlar yediği yiyecekleri kolesterol, tansiyon, şeker gibi hastalıklarına uygun seçer ve en sağlıklı olanı yemeye çalışır. Ancak unuttukları bir şey var: Sağlığı iyileştirici bazı yiyecekler kimi ilaçlarla etkileşime girerek sorunlara sebep olabiliyor. Peki hangi besin hangi ilaçlarla tüketilmemeli? Detaylar haberde...
#SağlıkKognitif bozukluk, bir kişinin aynı yaşta başka kişilere göre zihinsel yeteneklerinde (düşünme becerileri ve hafızada) fark edilebilir bir düşüş yaşanması durumudur. Bu durumdan etkilenen kişilerin, arkadaşlar tarafından ve aile üyelerinin fark edilebilecek kadar ciddi bilişsel değişiklikleri bulunur. Ama bundan etkilenen kişilerin günlük faaliyetlerini gerçekleştirme becerisi, dermana ve Alzheimer hastalığındaki gibi insanları ciddi derecede etkilemez. Kognitif nedir? Kognitif bozukluk neden olur sizler için derledik.
Gençlerin yaklaşan sınavların stresiyle boğuştuğu günlerdeyiz. Üniversitedekiler finallerin, üniversiteye girmek isteyenler de YKS’nin telaşında... Vereceğim tüyolar kaygıyla baş etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca ceviz, badem ve omega-3 içeren besinler tüketerek hafızanızı da güçlendirebilirsiniz.
#SınavBitkiler, canlılar için çok önemlidir. İnsanlar ve hayvanlar için gerekli olan oksijeni üretmekle kalmayıp, Dünya üzerindeki yaşam döngüsünün temel taşını oluşturarak, kuraklık ve küresel ısınmayla savaşmaktadırlar. Bitki isimleri nelerdir? bitkilerin Türkçe ve Latince isimleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Bitki İsimleriGençlerin yaklaşan sınavların stresiyle boğuştuğu günlerdeyiz. Üniversitedekiler finallerin, üniversiteye girmek isteyenler de YKS’nin telaşında... Vereceğim tüyolar kaygıyla baş etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca ceviz, badem ve omega-3 içeren besinler tüketerek hafızanızı da güçlendirebilirsiniz.
#GazetehaberleriMabet ağacı ülkemizde de yetişen ve günümüzde hiçbir yakın akrabası bulunmayan oldukça özel bir ağaç türüdür. Bu eşsiz ağaç geniş kullanım alanı ve faydalarıyla dikkat çekmektedir. Peki mabet ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Mabet ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi nelerdir? Sizler için mabet ağacı hakkında merak edilen her şeyi derledik.
Birçok kişinin tadına bile aşina olmadığı alıç meyvesi, tüketimi çok yaygın olmasa da oldukça faydalı meyvelerin başında geliyor. Alıç, ‘yemişen’ ya da ‘ekşi muşmula’ adlarıyla da biliniyor. Ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişen bu meyvenin reçeli, marmeladı hatta sirkesi de yapılıyor. Peki, faydalarıyla adeta doğal ilaç görevi gören ve kalp dostu olan alıcın diğer müthiş faydalarını biliyor musunuz?
#Alıçİyileşmek için kullandığınız ilaçların özellikle antibiyotiklerin yanında aldığınız takviyelerin ilaçların etkisini azaltabileceğini biliyor muydunuz? Hastalık döneminde vücut direncini artırmak amacıyla kullanılan besin ve bitkisel kürler ilaçların hastalığı ortadan kaldırmasına yönelik etkisini azaltır. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, ilaçlarla birlikte kullanılmaması gereken takviyeleri ve ilaçları açıkladı...
#İlaçSon günlerde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyor, sosyal mesafeyi korumaya ve bireysel hijyene azami dikkat ediyoruz. Madem dışarı çıkamıyoruz, evinizden bir İstanbul turu yaptırmak istiyorum bu hafta size. Zeynep Şahin Tutuk ile birlikte yazdığımız ‘Kanatlarımda İstanbul’ kitabında, şehrin en güzel nefes alma duraklarını da anlatmıştık. İşte o kitaptan bahara özel yaptığım seçkiyi saklayın, ne de olsa bu günleri atlattıktan sonra açık havanın tadını hep birlikte bol bol çıkaracağız.
#IstanbulSağlık Bakanımız açıkladı: Her üç vatandaşımızın biri maalesef obez! Bu, 10-15 yıl sonra her üç vatandaşımızdan birinin diyabet, hipertansiyon, yağlı karaciğer, safra taşı, bellek bozukluğu, kalp krizi adayı olacağını gösteriyor. Peki ne oldu da patladı obezite? Ya da nasıl başardık bu zor işi? Yanıtlar iki başlıkta özetlendi...
#Osman MüftüoğluBağışıklık sistemi, hava koşullarından, stresli iş yaşamına kadar birçok faktörden olumsuz etkileniyor. Bağışıklık sisteminin zayıflaması ile meydana gelen grip, etkisini özellikle kış aylarında gösteriyor. Grip hastalığına neden olan virüsün hızlı mutasyona uğrama ve bağışıklık sistemini zayıflatması nedeniyle tedavi sürecini uzatabildiğini belirten uzmanlar, “Gribe iyi gelir” şeklinde ifade edilen bilgilerin bilimsellik düzeyine dikkat çekti. Dahiliye Uzmanı Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, bağışıklık sistemi ve grip hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi.
#Soğuk AlgınlığıBağışıklık sistemi, hava koşullarından, stresli iş yaşamına kadar birçok faktörden olumsuz etkileniyor. Bağışıklık sisteminin zayıflaması ile meydana gelen grip, etkisini özellikle kış aylarında gösteriyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, bağışıklık sistemi ve grip hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi.
#Genel SağlıkGinkgo biloba bilinen adıyla mabet ağacı, Çin’de keşfedildikten sonra Avrupa, Almanya ve dünyanın diğer bölgelerine yayılarak popülaritesini arttırdı. Eczacılıkta yaygın olarak kullanılan ginkgo biloba, beyin ağacı olarak da bilinmektedir. Peki, ginkgo biloba bitkisinin faydaları neler?
#Ginkgo BilobaGeleneksel Çin tıbbında çok sık kullanılan bir bitki olan ginko, son dönemde ülkemizde de sıkça araştırılmaya başlandı. Özellikle hastalıklarını doğal yöntemlerle geçirmek isteyen vatandaşlar, ginkonun faydalarını internette araştırıyor. Peki ginko nedir? Ginkonun faydaları neler? Ginkonun yararları nedir?
#Ginko