Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı haberleri sayfasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5225 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti hükûmetine bağlı olarak çalışan, gıda tarım ve hayvancılıktan sorumlu olan bakanlıktır. Şu anki Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı Faruk Çelik'tir.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görevi nedir?
Bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri üretiminin geliştirilmesi, tarım sektörünün geliştirilmesine ve tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik araştırmalar yapılması, gıda üretimi, güvenliği ve güvenirliği, kırsal kalkınma, toprak, su kaynakları ve biyoçeşitliliğin korunması, verimli kullanılmasının sağlanması, çiftçinin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi, tarımsal desteklemelerin etkin bir şekilde yönetilmesi, tarımsal piyasaların düzenlenmesi gibi ana faaliyet konularının gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak; gıda, tarım ve hayvancılığa yönelik genel politikaları belirlemek, uygulanmasını izlemek ve denetlemektir.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, bir gazetede yayımlanan "Deli dana yedirmişler" başlıklı haberde yer alan Türkiye'nin 2011-2012 yıllarında Polonya'dan ithal ettiği sığır etinde "deli dana" (BSE) hastalığına rastlandığı iddialarının doğru olmadığı bildirildi.
#Gıda Tarım Ve Hayvancılık BakanlığıGIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kasım'da başlattığı ucuz et projesi kapsamında yaklaşık 45 bin ton ucuz eti piyasaya sürerken, Ramazan'da kırmızı etin vatandaşın sofrasında daha bol bulunması için projenin kapsamını genişletti. 81 ilde mağazası olan BİM ve A101'den sonra Migros'la da anlaşma sağlandı.
#Ucuz EtCumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi yönetimine yönelik eleştirilerini AK Parti’nin son MYK toplantısında da sürdürdü. Erdoğan, “Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Sonra ben yurtdışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, geçen hafta internet sitesinden son teşhir listesini yayınladı. Listede et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceği gibi ürünlerde taklit veya tağşiş (karışık ürün) kullandığı kesinleşen 173 firma ve bu firmalara ait 282 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.
#Gıda Tarım Ve Hayvancılık BakanlığıGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ürünlerinde hile yapan firmaların isimlerini kamuoyu ile paylaştı. Bakanlığın açıkladığı listede, birçok firmanın dana eti ve kırmızı et diyerek vatandaşlara domuz eti ya da tek tırnaklı hayvan yani at ve eşek eti yedirdiği ortaya çıktı. İşte bakanlığın açıkladığı o firmalar...
#Gıda Tarım Ve Hayvancılık BakanlığıGIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzun bir aranın ardından taklit veya tağşiş yaptığı kesinleşen firmaları ve ürünleri açıkladı. Bakanlığın açıkladığı listede 173 firmanın 282 ürünü buluyor.
#Gıda Tarım Ve Hayvancılık BakanlığıÇiftçi Kayıt Sistemi'ne nasıl kayıt olunur sorusunun yanıtını merak eden vatandaşlar konuyla alakalı araştırmalarını ve sorgulamalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kayıtları alınan çiftçilerin, devletten destek alabilmek adına başvuruları sürmeye devam ediyor. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) nasıl kayıt olunur?
#Çiftçi Kayıt SistemiYumurta, makro ve mikro besin öğeleri açısından çok zengin bir besin kaynağı, kahvaltılarımızın vazgeçilmezi… Ancak içine katılan kimyasal maddeler, yarardan çok zarar getirebiliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, birkaç yıl önce bu hilelerin önüne geçmek için bir düzenleme yaparak yumurtaların üzerine rakamlardan oluşan kodlar eklemiş, üzerinde rakam bulunmayan yumurtaların satışını yasaklamıştı. Peki, siz yumurta satın alırken bu rakamlara dikkat ediyor musunuz ve ne anlama geldiğini biliyor musunuz?
#YumurtaBaklan Belediyesi'nin hangi partide olduğu, 31 Mart yerel seçimleri ile merak konusu oldu. Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Denizli ilçelerinden olan Baklan'da 2019 yılında toplam 4.535 seçmenden 4.250'si oy kullandı. Peki, Baklan Belediyesi hangi partide? Denizli Baklan Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Baklan yerel seçim sonuçları...
#Baklan BelediyesiTürkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#UmamiÇiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ve kayıt yenileme süreci e-Devlet üzerinden yapılabilecek... Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir ve nasıl başvuru yapılabilir soruları günün en çok araştırılan konuları arasındaki yerini alıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), başvuruları başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 üretim yılı kayıt yenileme başvurularının 1 Eylül'de başlayacağını açıkladı. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir? Nasıl başvuru yapılır?
#ÇksMeteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun'un hayatı, atama kararının ardından gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne Volkan Mutlu Coşkun getirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ) Meteoroloji Mühendisliği bölümünden derece ile mezun olan Volkan Mutlu Coşkun, Dünya Meteoroloji Teşkilatı’nda (WMO) , Türkiye Daimi Temsilcisi ve WMO 6. Bölge Birliği (Avrupa Bölgesi) Yönetim Grubu Üyesi olarak uluslararası kuruluşlarda ülkemizi temsil etti. Peki, Volkan Mutlu Coşkun kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Meteoroloji Genel Müdürü olan Volkan Mutlu Coşkun'un hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler.
#Volkan Mutlu CoşkunÇiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek... Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedirv ve nasıl başvuru yapılabilir soruları günün en çok araştırılan konuları arasındaki yerini alıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), başvuruları başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Üreticilerimiz, desteklemeler için tüm başvuruları, bizzat başvurarak değil; e-Devlet üzerinden zahmetsizce yapabilecek. 2 milyon 171 bin 646 çiftçimizin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuruların, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilerek üreticimize emek ve zaman tasarrufu sağlayacak sistemi, bugün gece yarısı 00.00’dan itibaren hizmete açıyoruz" dedi. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir? Nasıl başvuru yapılır?
#Çiftçilik BelgesiÇiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek... Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedirv ve nasıl başvuru yapılabilir soruları günün en çok araştırılan konuları arasındaki yerini alıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), başvuruları başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Üreticilerimiz, desteklemeler için tüm başvuruları, bizzat başvurarak değil; e-Devlet üzerinden zahmetsizce yapabilecek. 2 milyon 171 bin 646 çiftçimizin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuruların, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilerek üreticimize emek ve zaman tasarrufu sağlayacak sistemi, bugün gece yarısı 00.00’dan itibaren hizmete açıyoruz" dedi. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir? Nasıl başvuru yapılır?
#Çiftçilik BelgesiGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), başvuruları başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Üreticilerimiz, desteklemeler için tüm başvuruları, bizzat başvurarak değil; e-Devlet üzerinden zahmetsizce yapabilecek. 2 milyon 171 bin 646 çiftçimizin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuruların, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilerek üreticimize emek ve zaman tasarrufu sağlayacak sistemi, bugün gece yarısı 00.00’dan itibaren hizmete açıyoruz" dedi. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir? Nasıl başvuru yapılır?
#Çiftçi Kayıt Sistemiİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi'ne giderek, bölgede tanınan ve 'Hamo Ağa' olarak bilinen 'barış elçisi' Mehmet Arslan’ı, oğlu önceki dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı ve iş adamı Tahsin Arslan’ın evinde ziyaret etti. Bakan Soylu, ziyarette isimleri 'Alparslan', 'Fatih Sultan Mehmet' ve 'Tayyip' olan çocukları sevdi.
#DiyarbakırÇEVRE mühendisliği okumaya başladığı günden itibaren atık sularla ilgili çalışmalar yapar. Lisans ve yüksek lisans tezlerini de bu alanda tamamlar. Orhan Küçükgül, kariyerine önce İstanbul ardından da İzmir’de belediyede katı atık konusunda devam eder. 2004’te ise Lefkoşa’da ortaklı bir yapıyla düzenli depolama sahası ve geri dönüşüm tesisi kurar. 2008’de ise Kuşadası’nda Avrupa Birliği’nin finanse ettiği bir tesisin proje müdürlüğünü üstlenir. 2011’de geri dönüşüm tesisi üzerine kendi şirketini kuran Orhan Küçükgül’ün aklında ise kompost gübre üretimi vardır. Uzun uğraşlar sonunda endüstriyel gıda atıklarından 2016’da kopmost organik gübre üretmeyi başaran Orhan Küçükgül’ün hedefinde bu ürünü daha fazla çiftçiye ulaştırmak var.
#İzmirSöz konusu tarım ve hayvancılık olduğu zaman ÇKS birçok kişinin karşısına çıkıyor. Özellikle üretim noktasında önemli bir yere sahip olduğunu dile getirmek mümkün. Peki, ÇKS nedir ve ne işe yarar? ÇKS belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#ÇKS Nedir?Portör muayenesi, gıda temelli çalışan firmaların bir dönem zorunlu koştuğu belgeler arasında yer alıyordu. 2014 yılında yerini hijyen belgesine bırakan portör muayenesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayıyla yapılmaktaydı. Peki, hijyen belgesi öncesinde yer alan ve gıda işletmesi çalışanlarının almasının gerekli olduğu portör muayenesi nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, o detaylar
#PortörTarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl çiftçilere verilen hayvancılık destekleri arasında yer alan Anaç koyun keçi destekleri 2021 yılında da verilmeye devam ediyor. Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yapılacak olan anaç koyun keçi desteğinin bu yıl ne zaman ödeneceği merak ediliyor. İşte 2021 Anaç koyun keçi desteklemesine ait detaylar…
#Anaç Koyun Keçi Desteklemesi 2021İhracat işi yapanların sıklıkla araştırmasının söz konusu konuların başında gelen ihraç kayıtlı satış faturası ile ilgili olarak çok fazla sorulan İhraç kayıtlı satış faturası nedir? İhraç kayıtlı satış faturası nasıl kesilir, işlenir ve kimler kesebilir sorularının cevaplarını sizin için derledik.
#İhraç Kayıtlı Satış Faturası Nedir?Bir toplumda hem çiftçinin hem de toplumun rahat edebilmesi için tarım alanında yapılan çalışmalar oldukça önemlidir. Bu alanda çalışmalar yürütecek personelin yetiştirilmesi de bir o kadar önemlidir. İşte Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü de bu alanda çalışacak personelleri yetiştirir. Peki, Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü nedir? İşte Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü hakkında tüm bilinmesi gerekenler.
#Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Nedir?Gençler ilgi ve yeteneklerine göre meslek seçimleri yapıyorlar. Son yıllarda oldukça rağbet gören su ürünleri mühendisliği de merak ediliyor. Su ürünleri mühendisliği nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Nedir?Çevre Mühendisliği bölümü nedir? Çevre mühendisliği okumak isteyen bir bireyin mezun olduktan sonra elde edeceği iş imkanları, bu bölüme sahip olan üniversitelerin reçetesini çıkartmak yazımızın devamında yer almaktadır. Bunun haricinde çevre mühendisliği okumak isteyen kişiler hangi derslere tabi tutulur ve iş imkanlarına sahip olur diye öğrenmek isterseniz, sizler için tüm detayları derledik.
#Çevre Mühendisliği Bölümü Nedir?Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili ve ülkemizin iç su kaynakları toplam 25 hektardır. Ülkemiz önemli bir konumda olduğu için balıkçılık sektöründe 50 bine yakın kişi görev yapıyor. Balıkçılık sektörünün ülkemizde daha da gelişmesi için balıkçılık mühendislerine ihtiyaç duyuluyor. Balıkçılık mühendisi nedir? Nasıl olunur? Balıkçılık mühendisliği iş imkanları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Nedir?Zootekni bölümü ülkemizde son dönemlerde tercih edilen bir bölümdür. Sizler için zootekni bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Zootekni bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Zootekni Bölümü Nedir?Süt ve besi hayvancılığı son dönemlerin en talep gören bölümleri arasında yer almaktadır. Süt ve Besi Hayvancılığı bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Süt Ve Besi Hayvancılığı Bölümü Nedir?Dünyada kooperatiflerin ekonomik ve ticari hayatta kendine has artıları olan başarılı birer girişim haline geldiğinin altını çizen Ziraat Bankası Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Göğebakan, “Türkiye’de de kooperatifçiliğin gelişmesi gerekiyor. Böylece birçok sorun da aşılır. Tarladan sofraya olan düzende kooperatifçiliğin gelişmesiyle kazanan taraf aracılar değil, üreticiler olur” diye konuştu.
#GazetehaberleriŞekli nedeniyle deniz patlıcanı ya da deniz hıyarı olarak adlandırılan deniz canlısı son yıllarda Türkiye’de de gelir kapısı haline geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın izin verdiği sahalarda dalgıçların topladığı deniz hıyarının en önemli özelliği deniz kirliliğini önlemesidir. Ekosistemi ve denizi en iyi temizleyen deniz hıyarlarıdır. Peki, deniz hıyarı (deniz patlıcanı) nedir, yenir mi? İşte deniz hıyarı hakkında bilinmeyenler
#Deniz Hıyarı NedirManda sütünün ve yoğurdunun faydaları yoğun ilgi görüyor. Süt ve süt ürünleri çok sık tüketilen ürünler arasında yer alıyor. İnek sütü ve manda sütünden birçok farklı besin yapılıyor. Ülke genelinde 2011 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca manda yetiştiriciliği teşviki başlatıldı. Manda sütünün bağırsak ve sindirim sistemini düzenleme etkisi bulunuyor.
#Manda Sütü