Unilever Türkiye Ülke Başkanı ve Unilever Türkiye ve Orta Doğu Ev Bakım Lideri Ali Fuat Orhonoğlu, “Paris İklim Anlaşması’nın belirlediği karbon nötr hedefi 2050 iken, biz değer zincirimizde net sıfır emisyon hedefimizi 11 yıl öne yani 2039 yılına koyduk. Amacımız sürdürülebilirlik alanında başarılarımızı ileri taşımak, gelişim alanlarımızda da gerekli aksiyonları alarak ülkemize ve toplumumuza değer yaratmak. Çünkü Unilever olarak Türkiye için iyi olanın Unilever için iyi olduğuna inancımız tam” diye konuştu.
#Sponsorlu İçerikKısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda Dondurma1978 yılından beri Türkiye’de Türk mutfağının kendine özgü lezzetlerini korumak ve zenginleştirmek için çalışmaya devam eden Knorr köklü kültürümüzün ayrılmaz parçası olan geleneksel tarifleri, Anadolu mirasına yakışır şekilde sofralara taşınıyor.
#Sponsorlu İçerikTürkiye pazarına ilk yoğun kıvamlı çamaşır suyunu 1999 yılında getiren Domestos, 2024 yılı itibarıyla 25. yılını geride bırakarak hanelerin hijyen ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor. Bugün ülkemizde her 10 evden 7’sinde tercih edilen marka, çeşitli tüketici araştırmalarında da kendi kategorisinde öne çıkmayı başarıyor.
#Sponsorlu İçerikTürkiye’de 100 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Unilever’in Dünya Başkanı Alan Jope, mevcut ortamda Türkiye’de önemli fiyat artışları yapmak zorunda kaldıklarını belirtti ve “Dünyada enflasyon tepe noktasına ulaşsa da fiyatlar henüz zirveyi görmedi” dedi. Jope, ekonomideki dalgalanmanın süreceğini söyleyerek, Türkiye’deki seçimler için ise “Her sonuç için hazırlıklıyız. Demokrasinin kazanmasını umuyorum” yorumunda bulundu.
#Jope VolatiliteninYazın sonu geldi, mutfaklarda kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Domatesler, biberler salça, meyveler reçel konserve oluyor, kurutulan sebzeler balkonları ve tezgahları renklendiriyor. Peki ya dondurma? Yaz sebzelerini ve meyvelerini kışa dondurarak saklamak istiyorsanız bu ipuçları sizin için.
#Gıda DondurmaPalmiye yağı, içerisinde barındırdığı asit içeren bileşenler nedeniyle tümörlere yol açabiliyor. Son günlerin gündem konusu olan ürün, vatandaşların Palmiye yağı nedir sorgularına neden oldu. Ambalajlı birçok ürünün içerisinde kullanılan bu yağ türü, maliyeti nedeniyle gıda sektörünün vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki, Palmiye yağı hangi ürünlerin içerisinde yer alıyor? İşte, son günlerin sağlık gündemine oturan Palmiye yağı nedir sorusunun cevabı
#Palmiye YağıSmarties Next! Conference, etkinliğine, pazarlama sektöründen 1300’den fazla profesyonel katılım gösterdi. Konferansta, yapay zeka, veri gizliliği, sürdürülebilirlik ve e-ticarette kişiselleştime gibi güncel konuların yanı sıra, sosyal medya stratejileri ve deneyim pazarlaması gibi konular öne çıktı.
#Smarties Next! ConferenceTarım ve Orman Bakanlığı, beslenme beyanlarıyla ilgili yeni bir kılavuz hazırladı. Hazırlanan kılavuza göre, markalar artık gıda ürünlerinde tüketicileri yanıltabilecek karşılaştırmalar yapamayacak. Örneğin; yoğurt ile peynir, pudingle çikolata, kokolin ile çikolata, bisküvi ile dondurma ve tereyağı ile margarin gibi karşılaştırmalar yapmak yasak olacak.
#TARIM Ve Orman BakanlığıÇocukluktan itibaren hep kilolarıyla sorun yaşamış, zorbalığa uğramıştı. Bu durum ergenlik yıllarında sağlıksız bir takıntıya dönüştü, yetişkinlikte de devam etti. Pandeminin etkisiyle durum iyice kontrolden çıktı. Ancak Maria, iki basit değişiklikle bu döngüyü kırdı ve geçtiğimiz 2 yılda 72 kilo verdi. Peki bunu nasıl yaptı?
#SağlıkHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi besin zehirlenmesi vakalarını da tetikledi. Bulantı, kusma, karın ağrısı, halsizlik ve ishal ile kendini gösteren besin zehirlenmeleri, her ne kadar hafif seyreden bir hastalık olsa da bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, çocuklarda ve yaşlılarda ölüme kadar götürebilecek tablolara neden olabiliyor.
#Buğra BuyrukcuÜLKEDE fiyatlama davranışları tamamen bozuldu. Hiçbir maddi temele dayanmadan talep edilen bedeller, dönüp bu arsızlığı yapanları da vurmaya başladı. En fazla tepki turizm sektöründe. Örneğin Bozburun’un her daim sezonda tıklım tıklım olan butik otellerinde günlük konaklama 25.000 TL. Bir vesile bu otellerden birisine giden dostumuz, doluluk oranının bu ve benzeri otellerde yüzde 20'lerin altında olduğunu gözlemiş. Az katlı bir inşaat, birkaç şık mobilya ve otantik süslemelerden nasıl böylesi fiyatlara ulaşılıyor, bir insaf kalıbına sokmak mümkün değil.
#1Tatilde çoğumuzun beslenme rutini ve alışkanlıkları değişir. İstisnalar olsa da ‘Nasıl olsa tatildeyiz eve dönünce düzene sokarız’ diye ipin ucunu kaçırıyor, normalde yemediğimiz şeyleri beslenmemize dahil ediyoruz. Tabii bu düzenin aniden değişmesi, vücudumuzun dengesini de bozuyor. Ayrıca hijyenik koşulların eksikliği, yetersiz su tüketimi, saklama koşulları gibi pek çok etken bağırsak floramızın dengesini bozabilir ve tatilimiz zehir olabilir.
#TatilTatil sezonundayız. Tatil deyince genelde diyetler bozuluyor, dışarıda yiyip içiliyor. Açık büfeler, çeşmeden doldurulan sınırsız içecekler, rengarenk dondurmalar bizi cezbediyor ama eğer dikkatli olmazsak tatilimiz yaşayacağımız mide-bağırsak hastalıkları yüzünden kâbusa dönebiliyor. Peki tatilde bağırsak sağlığı için nelere dikkat etmek gerekir? Bunu önlemek ve hastalandığımızda semptomları hızla hafifletmenin yolları neler?
#Gıda GüvenliğiKüçük bir şehirde yaşayan 67 yaşındaki Donald Dorff, hareket ve şiddet dolu kabuslarından kurtulma arzusuyla doktora giderken tıpta çığır açacak keşiflerin başlangıç noktası olacağından habersizdi.
#Uyku Bozukluğu