17 Eylül-20 Kasım tarihleri arasında ücretsiz gezilebilecek 17. İstanbul Bienali’nde ağırlıklı olarak Müze Gazhane ve Pera Müzesi’nde öğrendiğimiz jeolojik, ekolojik, hidrofonik, folklorik, antropolojik, topografik bilginin, gerçeğin haddi hesabı yok. Bienal, elinizde kumanda, bir kıtadan diğerine sizi sürüklerken ayağa kalkmak için hiç de geç olmadığını söylüyor.
#17. İstanbul BienaliSimit ve çay kokan dünyanın en eşsiz şehri İstanbul hakkında birikmiş kelimelerim var. Onun eşsizliğini anlatacak tamamlanmamış cümlelerim, çizdiğim resimlerim , okuduğum kitaplarım, dinlediğim müziklerim, karış karış gezdiğim sokaklarım var. Nedim’in; Bir taşına acem mülkünün tamamı fedadır dediği üzerine en çok edebi eserin yazıldığı Şehr-i İstanbul içerisinde koca bir tarihi, iyileri, kötüleri, huzuru, devleri, cüceleri , yorgunlukları , koşuşturmaları, sabah 8 akşam 6 durmaksızın akan bir kaosu barındıran hepimizin masalı.
#İstanbulAmerika’da yaşayan makine mühendisi Erden Eruç, 2007’de sadece kas gücüyle dünyayı gezmek için yola çıktığında 46 yaşındaydı. San Francisco’nun Bodega Körfezi’nden özel yapılmış sandalıyla Büyük Okyanus’a açıldı. 5 yıl 11 gün süren dünya turunda pedal çevirdi, kürek çekti, yürüdü. Sıradışı bir başarıya imza atarken, kurduğu vakıfla çocuklar için eğitim ve yardım faaliyetleri yürüttü. Denizde en uzun süre kalan kürekçi ve kas gücüyle dünya turunu tamamlayan ikinci insan oldu; Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Seattle’daki evinden sorularımızı yanıtlayan Eruç, “Ses getirecek yeni hayallerim var” diyor.