İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nden bu yıl mezun olan Ezgi Kaya, Almanya’daki Ludwig Maximilian Üniversitesi’ne kabul edildi. Sözlü mülakat ve yazılı sınavı başarıyla geçen Kaya, iki yıl kalacağı Almanya’da ’moleküler ve hücresel biyoloji’ alanında yüksek lisans yapacak.
#İzmir Ekonomi Üniversitesiİzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nden bu yıl mezun olan Arda Kıpçak, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) dünyaca ünlü Virginia Üniversitesi’ne yüzde 100 burslu kabul edildi. ‘Sistemsel ve Davranışsal Sinir Bilim’ alanında 5 yıl doktora eğitimi görecek Kıpçak, farklı ülkelerden 400 başarılı öğrenci arasında yapılan inceleme neticesinde ABD’ye gitmeye hak kazanan 7 kişiden biri oldu.
#İzmir Ekonomi ÜniversitesiGenetik ve Biyomühendislik bölümü; genetik ve biyomühendislik biliminin birleştiği ve tıp biliminin temel ilkelerinin ön plana çıktığı bir programdır. Sizin için Genetik Ve Biyomühendislik Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanlarını detaylarıyla derledik.
#Genetik Ve Biyomühendislik Bölümü Nedir?İstanbul'da bir üniversitenin Genetik ve Biyomühendislik Bölümü ile Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü ortak çalışması bitki gelişiminden sürdürülebilir elektrik enerjisi üretilebiliyor. Aynı proje tarımda bitkiler büyürken elektrik enerjisi üretimine de imkan sağlıyor. Elektrik üretimi için özel alana, tesis veya üretim ünitesi kurulmasına gerek duyulmuyor
#BitkiÜniversite öğrencileri tarafından geliştirilen kâğıt tabanlı biyosensör ile sütün içindeki aflatoksin isimli toksik maddenin oranı anında tespit edilebilecek. Karaciğer kanserinin de etken maddesi olarak bilinen aflatoksini tespit edecek sensörün sadece 5 cent maliyeti olacak ve ev ortamında da kullanılabilecek
#İstanbul Bilgi ÜniversitesiBilim insanları GDO’lu ürünleri evde test etme olanağı sağlayacak biyosensör geliştiriyor. Sensör, hayvan yemleri, bebek mamaları ya da alerjen etkileri gözlemlenen yiyeceklerde GDO genine, 30-40 dakikada bakabilecek. Sensörün 2 yılda ürün haline gelmesi hedefleniyor.
#BiyosensörTÜ himayesinde, 'TÜBİTAK 4005 118B116 No’lu Proje' kapsamında düzenlenen 'Geleceğin Teknolojisi Biyoteknoloji' başlıklı program ve etkinlikler dizisi, Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan, MEB'e bağlı, toplam 20 fen ve teknoloji ile biyoloji öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirildi.
#Trakya ÜniversitesiTürkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Kök Hücre Çalışma Grubu ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikrettin Şahin, "İlk defa medikal tekstil ürünlerine hem üretim hem de kullanım hijyeni sağlayacak yeni bir teknoloji geliştirdik ve sağlık sektöründe bu anlamda farkındalık oluşturduk. Geliştirdiğimiz teknolojide, milli servetimiz bor bileşikleri kullanılıyor" dedi.