Paris 2024 Olimpiyat Oyunları; sadece sporun coşkusuyla değil, tarihi, tartışmalı ve görkemli açılışı, siyasi ve sosyal mesajları, epik, bazen de lirik hikayeleri, teknik aksaklıkları, olmazsa olmaz skandalları, fenomenleri ve ikonlarıyla hafızalarda derin izler bıraktı. Bu yazıda; Paris 2024'te çok konuşulan, tartışmalara neden olan, akıllardan çıkmayacak türde, açılıştan kapanışa kadar biraz da magazinsel olayları bulabilirsiniz.
#Paris2024Paris Olimpiyatları ilk haftayı geride bıraktı. Spor şöleni 11 Ağustos’a kadar devam edecek. Dünyanın en iyi sporcuları kürsüye çıkıp boyunlarına o madalyayı takmak, ülkelerini gururlandırmak için ter döküyor, hepimiz onları izliyoruz. Bunlar olurken kimi olaylar ve insan hikâyeleri de dünyayı şaşırtıyor.
#OlimpiyatlarTürkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan 33’üncü Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılacak olan Türkiye Boks Milli Takımı’nın hazırlık süreçlerini Demirören Haber Ajansı'na (DHA) değerlendirdi.
#Paris 2024Yeşil sahalarda rüzgâr gibi estik, okçularımız attığını vurdu, denizleri aştık, kadın voleybolcularımıza dünya selam durdu… Yüzmeden badmintona, güreşten basketbola, okçuluktan atletizme madalyaları arka arkaya sıraladık. 2023 yılında her branştan sporcularımız yüzümüzü güldürdü, göğsümüzü kabarttı. Öyle anlar oldu ki tüm Türkiye’nin kalbi onlarla attı. Avrupa, dünya şampiyonlukları yaşadık, olimpiyatlara katılma hakkı kazandık. Uluslararası yarışmalarda defalarca marşımız çalındı. Sporcularımız adeta Cumhuriyet’in 100’üncü yaşını sahalarda kutladı.
#CumhuriyetGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milletimizin iftiharı olan, göğsümüzü kabartan başarılara imza atan, şanlı bayrağımızı en yukarı çektiren gençlerimizin, son dönemde sporun her alanında destan yazdıklarına işaret ederken, ‘’Hedefimiz her alanda olduğu gibi sporda da sürdürülebilir başarıyı yakalamak’’ dedi.
#Bakan KasapoğluBasketboldan voleybola, bokstan tekvandoya, ampute futboldan küreğe kadar birçok uluslararası organizasyona Türkiye damga vurdu. Basketbolda Anadolu Efes, voleybolda Vakıfbank kulüpler bazında Avrupa’nın en büyüğü oldu. Kadın boksörlerimiz 5 altın, 2 bronzla Dünya Şampiyonası’nda, tekvandocularımız ise 9 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya ile Avrupa Şampiyonası’nda tarih yazdı. Etimesgut Belediye de Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon oldu.
#BasketbolBoksta Busenaz Sürmeneli altın, Buse Naz Çakıroğlu gümüş, kumitede Merve Çoban, tekvandoda Kübra İlgün, güreşte Yasemin Adar bronz madalya ile olimpiyatlarda tarih yazarken, Kadın Voleybol Milli Takımımız tarihinde ilk kez çeyrek finallerde mücadele etti. Mete Gazoz’un muhteşem altınını bir yana koyarsak ‘Olimpiyatlar kadınlarımızın zaferi ile taçlandı’ demek pek de yanlış olmaz sanki! Kadınlarımızın başarısının sırrı ile bunu devam ettirmenin yollarını işin uzmanlarına sordum.
#YAZARCuma günü düzenlenen açılış seremonisiyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları resmen başladı, artık sahne milli sporcularımızın… Oyunlara 108 sporcuyla katılan Türkiye’nin hedefi en az 13 madalyayla Londra 1948’de (12 madalya) elde edilen rekoru geçmek. Pandemi nedeniyle olimpiyatların bir yıl ertelenmesi sporcularımızın müsabakalara daha iyi hazırlanmasını sağladı. Voleyboldan güreşe, bokstan cimnastiğe pek çok branşta beklentimiz altın madalya!
#Gazetehaberleri1903'te kurulan ve günümüzde 14 branşta faaliyet göster Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 118. yaşını kutluyor. Futbol branşında ligde 15 kez şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş, 9 kez Türkiye Kupası'nı kazandı . Siyah-beyazlılar, ligde 48 maçla en uzun süre yenilmeyen takım unvanının sahibi. Basketbolda 2 defa şampiyonluk yaşayan Beşiktaş, hentbolda ise 15 kez mutlu sona ulaştı.
#Beşiktaş- Futbol oynarken ailesinin kent değişikliği nedeniyle taşındıkları Trabzon'da boksa başlayan Busenaz Sürmeneli, Avrupa ve dünya şampiyonluklarına ulaştı- Kadınlar boksta gelecek vadeden sporcular arasında yer alan ve okulda "boksör" diye çağrılan 17 yaşındaki Busenaz, büyükler milli takımıyla antrenman yapıyor- Milli sporcu Busenaz Sürmeneli:"Bursa'da futbol oynuyordum. Trabzon'da takım olmayınca boksa başladım"- "Boks artık işim oldu, klişe bir boksörüm. Dövüşmeyi seviyorum"- "Okulda erkekler pek bana yanaşamıyor. Korkuyorlar birazcık"