Dünyadaki en iyi kanser merkezi olarak gösterilen Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’ndeki Türk ekibinden, dirençli meme kanserine çare olacak ilaç çıkacak. Prof. Dr. Bülent Özpolat ve ekibi, yaklaşık 10 yıldır çalıştıkları “gen susturma yöntemi"nin klinik öncesi son ayağı için geçen ay 2.1 milyon dolarlık fon kazandı. Prof. Dr. Özpolat, heyecanlandıran araştırmanın detaylarını ilk kez Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.
#ABDDünyadaki en iyi kanser merkezi olarak gösterilen Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’ndeki Türk ekibinden, dirençli meme kanserine çare olacak ilaç çıkacak. Prof. Dr. Bülent Özpolat ve ekibi, yaklaşık 10 yıldır çalıştıkları “gen susturma yöntemi"nin klinik öncesi son ayağı için geçen ay 2.1 milyon dolarlık fon kazandı. Prof. Dr. Özpolat, heyecanlandıran araştırmanın detaylarını ilk kez Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.
#Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser MerkeziDünyadaki en iyi kanser merkezi olarak gösterilen Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’ndeki Türk ekibinden, dirençli meme kanserine çare olacak ilaç çıkacak. Prof. Dr. Bülent Özpolat ve ekibi, yaklaşık 10 yıldır çalıştıkları “gen susturma yöntemi"nin klinik öncesi son ayağı için geçen ay 2.1 milyon dolarlık fon kazandı. Prof. Dr. Özpolat, heyecanlandıran araştırmanın detaylarını ilk kez Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.
#ABDDünyanın en önemli kanser merkezlerinden Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’nde çalışan Prof. Dr. Bülent Özpolat ve ekibi, dünyada ilk kez gen susturma yöntemi ile Kovid-19’a karşı ilaç geliştirecek. Prof. Dr. Özpolat, hem akciğer kanserinde hem Kovid-19'da çığır açacak bu araştırmanın detaylarını ilk kez Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.
#Prof. Dr. Bülent ÖzpolatDünyanın en önemli kanser merkezlerinden Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’nde çalışan Prof. Dr. Bülent Özpolat ve ekibi, dünyada ilk kez gen susturma yöntemi ile Kovid-19’a karşı ilaç geliştirecek. Prof. Dr. Özpolat, hem akciğer kanserinde hem Kovid-19'da çığır açacak bu araştırmanın detaylarını ilk kez Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.
#Prof. Dr. Bülent ÖzpolatAvrupa Moleküler Biyoloji Örgütü (EMBO), Bilkent Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Şahin'in meme kanserinde tedaviye daha başlamadan kemoterapinin etkili olup olmayacağını anlamak ve metastazı önlemek için Türkiye'de 5 yıl boyunca yapacağı çalışmalara 250 bin Avroluk destek kararı aldı.
Önümüzdeki dönemde kan-idrar üzerinden yapılan kanser testleri yaygınlaşacak. Birçok kanser vakası daha ilk evresinde tedavi edilebilecek. Hatta kanser başlamasa bile yüksek kanser riski varsa buna uygun önlemler alınabilecek. MD Anderson’dan Doç. Dr. Bülent Özpolat anlattı.
ODTÜ’lü araştırmacılar, tahılda rekoltenin düşmesine neden olan buğdayda sarı pas, arpada külleme hastalığında rol alan bir genin işlevini gen susturma yöntemiyle tanımlamayı başardı. Araştırmacıların tanımladığı gen ve benzeri genlerin tanımlanmasıyla hastalıklara daha dirençli tahılların üretim stratejilerinin oluşturulabileceği belirtiliyor.