Kanser başarısına büyük destek

Güncelleme Tarihi:

Kanser başarısına  büyük destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2014 01:02

ABD’nin Houston şehrindeki MD Anderson Kanser Merkezi’nde yaklaşık 20 yıldır fareler üzerinde deneysel kanser tedavilerini araştıran Dr. Bülent Özpolat’ın çalışmalarına milyonlarca dolar akıyor.

Haberin Devamı

Baylor College of Medicine’dan Profesör Dr. Micheal Ittman ile birlikte yürüttüğü araştırmasıyla son olarak ABD Savunma Bakanlığı’ndan 1.2 milyon dolarlık ortak kanser araştırma ödülü alan Dr. Özpolat, sadece prostat kanserinde görülen, başka hiçbir dokuda bulunmayan bir füzyon-mutant geni, “nanoteknolojik-siRNA” denilen çok yeni bir gen susturma (etkisizleştirme) yöntemiyle hedefleyip kanserin büyümesini durdurdu.

KEMOTERAPİSİZ UMUT

Dr. Özpolat’ın fareler üzerinde deneylerde savaşçı olan prostat kanserinin büyümesini durdurmayı başarması ve farelerde hiçbir yan etki görmeden sonuç alması, çalışmanın insanlar üzerinde de denenebileceğini gösterdi. ABD Savunma Bakanlığı, Kongre üyelerine gönderdiği bildiri ile araştırmanın “klinikte tedavi potansiyeli yüksek örnek çalışma” olarak seçtiğini duyurdu. Yeni tedavilerin hastalara ulaşması 10-15 yılı bulabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!