Artık işyerlerinde ‘aşısız’ çalışandan haftada bir PCR testi istenebilecek. Ayrıca aşı olmayan çalışanlara, hastalığın olası sonuçları hakkında işverenlerin bilgi vermesi zorunlu olacak. İşçi ve işveren temsilcileri alınan kararları desteklediklerini açıkladı.
#GazetehaberleriRapor parası nasıl alınır sorusunun yanıtı SGK bünyesinde çalışan ve işe gidemeyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Vatandaşlar sağlık problemleri nedeniyle geçici iş göremezlik raporu aldığı takdirde, rapor süresince maaşından kesilen tutar, SGK tarafından çalışana ödeniyor. Peki, rapor parası e-Devlet üzerinden nasıl alınır?
#Rapor ParasıSGK bünyesinde çalışan kişilerin sağlık problemleri nedeniyle işe gidemedikleri ve raporlu oldukları sürelerin maddi kayıpları, SGK tarafından çalışanlara geri ödeniyor. Böylece çalışanlar maddi kayba uğramıyor ve mağduriyetleri giderilmiş oluyor. Bu ödemeleri nasıl alacağını bilmeyen vatandaşlar ise konu hakkında internette araştırma yapıyor. Peki rapor parası nasıl alınır? Rapor parası almak için nereye başvuru yapılır? Rapor parası nasıl hesaplanır?
#SGKSoru: 2015’te dükkân açtım. Bir defa Bağ-Kur primlerini sildirdim. Bağ-Kur sigortalılığım durdurulmuş görünüyor. 24 aylık da Bağ-Kur borcum gözüküyor. EYT’den emekli olmak istiyorum ama olamıyorum. Sigortalılığım neden durdurulmuş? Emekli olabilmek için ne yapmam gerekiyor. Murat T.
#EmekliRaporlu olunca maaştan kesiliyor mu sorusu çalışanların belirli dönemlerde karşılaştıkları duruma açıklık getirmesi açısından öne çıkıyor. Raporlu olduğunuzda maaşınızdan kesinti olup olmayacağı, Türkiye'de iş kanunları ile koruma altına alınan bir durumdur. Bir çalışanın geçirmiş olduğu rahatsızlık dolayısıyla hastaneden ya da yetkili sağlık kuruluşundan alacağı rapor, SGK sistemi tarafından işlenir. Bu rapor sayesinde çalışanın hak kayıplarının da önüne geçilmiş olunur. Peki, Raporlu olunca maaştan kesilir mi? Rapor parası maaştan kesiliyor mu, işverene geri ödenir mi? İşte, o detaylar
#Raporlu Olunca Maaştan Kesilir MiRapor parası ne zaman ve nasıl alındığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Rapor parası, hamilelik, hastalık, iş kazası gibi durumlarda çalışan hakkının SGK tarafından ödenen tutarı ifade etmektedir. Rapor parasının ne zaman yatacağı E-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Peki rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası nasıl alınır? SGK rapor parası sorgulama hakkında bilgiler...
#Rapor Parası Ne Zaman YatarRapor parası ne zaman yatar sorusu, 2 günden fazla iş göremezlik raporu alan ve hamilelik sürecini tamamlayan pek çok kişinin araştırdığı konular arasında yer alıyor. Rapor parası çekmek için paranın hesaplarına ne zaman yattığını E-Devlet üzerinden öğrenebilecek olan çalışanlar, buna göre PTT şubelerine uğrayabilecek. Peki, SGK'nın yatıracağı rapor parası ne zaman hesaplara geçer? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Rapor ParasıTrafik sigortasının genel şartları değişti ve yeni düzenleme uygulamaya girdi. Sigorta şirketleri, hasar gören araçların onarımında orijinal yedek parça kullanacak. Trafik kazasında sakat kalanlara artık geçici iş göremezlik tazminatı ödenecek. Sigortadan ödenecek vefat ve sakatlık tazminatlarına da standart getirildi. Tüm araçlar değer kaybı için başvurabilecek.
#Trafik SigortasıSon dakika haberine göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19 salgınında yapılan düzenlemeler hakkında bilgi vererek, “Salgından etkilenen işletmelere 40 milyar lira Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödemelerini erteledik. Kovid tedavisinde kullanılan bütün ilaçları geri ödeme listesine aldık." dedi.
#Zehra Zümrüt SelçukRapor parası hesaplama işlemi, belirli kriterlere göre kolaylıkla yapılabilmektedir. Rapor parası; hastalık, iş kazası, doğum gibi çeşitli nedenlerle sigortalı çalışanların iş görememezlik raporu alması durumunda devlet tarafından çalışanın hesabına kayıp günleri için yatırılan ücret ile tamamlanır. İşverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılır. Peki, rapor parası hesaplama ve sorgulama nasıl yapılır? İşte, SGK rapor parası sorgulama hakkında bilgiler.
#Rapor ParasıKoronavirüs sebebiyle pek çok şirketin gündeminde evden çalışma var. Halihazırda haftanın bir veya iki günü evden çalışma uygulayan pek çok uluslararası şirket vardı. Fakat şimdi tüm şirketler olası bir salgın durumunda evden çalışabilmek için pilot uygulamalar yapmaya başladılar. Diğer taraftan koronavirüs, işçi- işveren açısından da pek çok soruyu gündeme getirdi. Örneğin bir çalışan virüsten enfekte olduysa ne olur? Ya da çevresinde enfekte olmuş birisi varsa, kendini karantinaya aldıysa izinli mi sayılır? Bir çalışan yurtdışı seyahate gitmeyi reddebilir mi? Tüm bu soruları iş hukuku uzmanı avukat Hasan Erdem’e sorduk.
#GazetehaberleriÇalışan kadınlar hamile oldukları haberini almaları ile anne olma sevincini yaşarken bir yandan da çalıştığı işyerinden çıkarılma endişesine kapılır. Kadınların hamilelikte veya doğum izni döneminde işten çıkarılmaları başta eşitlik ilkesi açısından sorun yaratan bir haldir.
#HamileAlmanya’nın Hannover kentinde geçen hafta bir tramvay durağında saldırıya uğrayan 65 yaşındaki Şengül S., suç duyurusunda bulundu. Şengül S.’nin avukatı Penbe Güldoğan, müvekkilinin saldırgan hakkında adam yaralama, halkı kışkırtma ve hakaretten suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
#AlmanyaRapor parası, çeşitli sebeplerle iş yerinden rapor almak zorunda kalan vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. SGK tarafından hesaplara yatırılan rapor parası, PTT üzerinden çekilebiliyor. Peki, rapor parası ne zaman yatırılacak? İşte, E Rapor sorgulama ekranı ve detaylı bilgiler
#Rapor ParasıSağlık sorunları nedeniyle geçici olarak iş göremezlik raporu alan vatandaşlar, 'Rapor parası ne zaman yatar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Bilindiği üzere SGK bünyesinde çalışan kişilerin sağlık problemleri nedeniyle işe gidemedikleri ve raporlu oldukları sürelerin maddi kaybı SGK tarafından karşılanıyor. Peki, rapor parası hesaba ne zaman yatar?
#Rapor Parası Hesaba Ne Zaman Yatar?İş hayatında meydana gelen kazaların ardından veya meslek hastalığı anlamında geçirilen rahatsızlıkların ardından çalışan işçilerin bir dizi hakkı bulunuyor. SGK tarafından madde madde açıklanan konu hakkında dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut. Peki Sürekli iş görememezlik geliri nedir ve nasıl hesaplanır?
#İş Görememezlik RaporuSosyal güvenlik kapsamında çalışan yüz binlerce vatandaş, rapor parası ne zaman yatar sorusunun cevabını almak için araştırmalarına devam ediyor. Hastalık, iş kazası, doğum gibi durumlarda istirahat süresince, çalışanın geçici bir süre iş yapamaması durumunda, ödenen rapor parası internette merak konusu oldu. Peki, rapor parası ne zaman yatar? İşte, rapor parası sorgulama ekranı ve konuya dair detaylar.
#Rapor Parası Ne Zaman Yatar?Hastalık, iş kazası, doğum gibi çeşitli nedenlerle sigortalı çalışanlara devlet tarafından ödenen rapor parası, çalışan vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. SGK'lı çalışanlara ödenen rapor parası en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Peki, rapor parası almak için gerekli şartlar nelerdir? Rapor parası ne zaman ödenir? İşte, SGK rapor parası sorgulama ve hesaplama ekranı
#Rapor Parası Ne Zaman Yatar?GEÇİRDİĞİ iş kazası nedeniyle çalışamaz duruma gelen, ekonomik sıkıntı içine düşen işçiye yargıdan iyi haber geldi. Mahkeme, kusurlu olduğu tespit edilen işveren aleyhine açılan tazminat davasının tamamlanmasını beklemeden, işçinin mağdur edilmemesi için “geçici ödeme” yapılmasına karar verdi. İstinaf mahkemesi de kararın doğru olduğuna hükmetti.
#Gazetehaberleri