Bazen bizi sevdiğimiz besinlere götüren şey aslında ‘midemiz’ değil, ‘duygularımız’dır. Özellikle de kaygılı, sinirli ve huzursuz hissettiğimizde duygusal açlığımızdan dolayı kendimizi birden mutfakta buzdolabının başında ya da televizyon karşısında çikolata yerken buluruz. Peki acaba bizi bu duruma getiren nedir? İşte bu haftaki yazımızda hepimizin zaman zaman yaşadığı duygusal açlık konusunda yapılacaklara değindik.
#YEMEGündüz kuşağında her gün ekranda canlı yayın yaptığım yıllarda tanıdım ismi güzel, içi güzel Cemâlnur Sargut’u. Bir değil, beş değil, onlarca kez konuğum oldu. Doyamadığım bilgilerini, sohbetlerine katılarak ve kitaplarını okuyarak çoğaltmaya çalıştım.Bugün iki sayfa yetmedi tabii bize. Onun hoşgörüsünü, derin bilgilerinden faydalanmayı ve nezaketle bizlere aktardığı İslamiyeti onun bakış açısı ile dinlemeyi çok seviyorum. Bilgileri bize aktarırken, içinde korku ve tehdit içermeyen ifadesi umarım size de iyi gelir...
#Cemlnur SargutVogue, Anjelique, Zuma, Wan-na, Da Mario, Mama gibi 13 marka ve 32 restoranı bünyesinde bulunduran İstanbul Doors, kısa sürede Kitchenette’i Bakü’nün ardından Moskova’ya taşıdı. Londra’da satın aldığı Tom’s Kitchen ile dikkatleri üzerine çekti. İstanbul Doors’un ortaklarından Levent Büyükuğur yeme-içme mekânlarının inceliklerini anlatıyor.