Düşük KDV’ye tabi ürünler üzerinden fiş keserek vergiden kaçınma eğilimine giren işletmelerin tespit edilmesi üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçti. Lokanta ve kafeler sattığı yiyecek ve içecekte KDV’yi yüzde 10, alkollü içeceklerde yüzde 20 olarak hesaplayacak.
#KDVPina Bausch’un başyapıtı ‘Café Müller’le başlayan 27. İstanbul Tiyatro Festivali sürüyor. Festival ikinci haftasında İstiklal Caddesi’ne yayılıyor ve tarihi yapıları etkileyici oyunlarla buluşturuyor. Tiyatro yazarlarına, eleştirmenlere ve oyunculara festivalde merakla bekledikleri oyunları sorduk.
#TiyatroTürk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği açıklandı. Tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve çevrenin korunmasını da göz önünde bulundurarak gıda katkı maddelerinin listesi, gıdalarda, gıda katkı maddelerinde, gıda enzimlerinde ve gıda aroma vericilerinde kullanılan gıda katkı maddelerinin kullanım koşullarını, gıda katkı maddelerinin etiketleme kuralları belirlendi.
#SucukÜlkemizde hâlâ pek az mekânın menüsünde var ama son yıllarda dünya çılbırı giderek daha çok konuşur oldu. Yazarımız Vedat Milor için bu durum hiç şaşırtıcı değil zira her evde olan malzemelerle, herkesin yapabileceği, masrafı az, doyuruculuğu yüksek bir yemek bu... Çılbırın önlenemez yükselişinde sağlıklı beslenme trendinin de büyük bir payı var Milor’a göre… Ancak yazarımız ekliyor: “Dünyada fermente gıdalara, yoğurda ilgi artarken kendi ülkemizde kendi ürünümüzün kalitesinin düşmesi acıklı! Gerçek yoğurt Türkiye’de artık çok zor bulunuyor.”
#ÇılbırHappy Moon’s ve Help Steps’ten afet bölgesindeki kadınlara destek... Şef Somer Sivrioğlu’nun ramazan için hazırladığı tarif videoları yayında... Nar ekşisi yönetmeliği değişti... Oligark’ta baharı karşılayan yemekler... Beta Tea’den iftar menüsü... Jumbo Patisserie’den yeni tatlılar... Yeme-içme dünyasından haberler...
#Somer SivrioğluBulgaristan vatandaşlarına sağlanan ’pasaportsuz geçiş hakkı’ sonrası, Edirne’ye günübirlik alışveriş için gelenlerin sayısı daha da arttı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgar turistlerin gelişinde yüzde 30 artış olduğunu belirterek, son 1 yıl içinde 57 firmanın kentte yatırım yaptığını söyledi. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker ise kentin önemli caddelerindeki iş yeri kiralarının 10-15 bin liradan 50 bin liraya çıktığını belirtti.
#EdirneBulgaristan vatandaşlarına sağlanan ’pasaportsuz geçiş hakkı’ sonrası, Edirne’ye günübirlik alışveriş için gelenlerin sayısı daha da arttı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgar turistlerin gelişinde yüzde 30 artış olduğunu belirterek, son 1 yıl içinde 57 firmanın kentte yatırım yaptığını söyledi. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker ise kentin önemli caddelerindeki iş yeri kiralarının 10-15 bin liradan 50 bin liraya çıktığını belirtti.
#BulgarGeçmişte bayramlar ne kadar da güzeldi değil mi? Önce büyüklerimizin elleri öpülür, ardından da anneannemizin veya babaannemizin günler öncesinden hazır ettiği o en enfes ev yapımı baklavası yenirdi. Şimdilerde ise baklava dükkanlarına koşar olduk. Ama merak etmeyin! İncecik kat kat yufkalarının arasında ceviz saklayan o bol şerbetli özlenen tatlımızı Şef Rüzgar Sünbül özel tarifleri ve püf noktalarıyla geri getiriyoruz. Baklava neden şekerlenir, baklava hamuru nasıl yapılır? İşte, Rüzgar Şef ev yapımı baklava tarifi incelikleri ve püf noktaları...
#Ev Yapımı BaklavaTüketicileri sahte indirimlerden korumak için önemli bir adım atıldı. Bundan sonra indirim etiketlerinde, 30 gün içinde uygulanan en düşük fiyat ile yeni indirimli fiyat yer alacak ve satıcılar indirim oranını buna göre ilan edecek. Sahte indirimli her bir etiket için 615 lira ceza kesilecek. Mağazada 100 adet üründe sahte indirim gösteriliyorsa kesilecek ceza 61 bin 500 lira olacak.
#Sahte İndirimKan değil kalp bağları var onların... 3.5 yaşındaki gözleri görmeyen kızına kucak açan Selma Engin, tıpatıp kendi küçüklüğüne benzettiği 6 yaşındaki oğlunu tek başına büyüten Ateş Ateş, daha 2 aylıkken gözlerinin ta içine bakan kızını doğurmadığını unutan Ülkü Aydeniz, Merve onu bıraksa dahi ondan vazgeçmeyeceğini söyleyen D.G. ve zeytin gözlü mahcup oğlunu gururla anlatan Dilek Binbirçiçek... Biyolojik değil, kendi deyimleriyle ‘kalbiyolojik’ çocuklarıyla tanışma hikâyelerini anlattılar. Çocuklara mutlu bir yuva vermek ve gönülden bağlı olacakları çocuklarına kavuşmak isteyenler için de yaşadıklarını, deneyimlerini paylaştılar.
#GazetehaberleriBaklava, şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri. Yapılışı her ne kadar zahmetli olsa da çıtır çıtır kıvamıyla tadına doyum olmuyor. Tatlınızın içi için ceviz yerine fıstık da tercih edebilirsiniz. Peki gazete baklavası nasıl yapılır? Gazete baklavası tarifi...
#Gazete Baklavası TarifiEsnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere verilecek desteklerde başvurular bugün başlıyor. Bilindiği üzere, koronavirüs salgınının (COVID-19) ülkemiz ticari hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik çeşitli tedbirler alınmaktadır.
#EsnafBüzme baklava olarak da bilinen gazete baklavası, şerbetli tatlıların en sevileni baklavanın pek çok çeşidinden biri. Baklava hamuru açacak vakti olmayanlar gazete baklavasını hazır yufka yardımıyla kısa bir sürede hazırlayabilirler. Peki, gazete baklavası nasıl yapılır? İşte videolu gazete baklavası tarifi
#Gazete BaklavasıBilgehan Demir, futbol maçlarında canlı yayın röportajlarıyla başladığı yayıncılık hayatında, dövüş sporları anlatımlarıyla da dikkat çekince hiç aklında yokken bu alanda branşlaşma kararı aldı. Kickboks maçları finallerinden, birçok Avrupa ve dünya boks şampiyonluklarına kadar unutulmaz maçlara ses veren Demir, yaptığı organizasyonlarla da adından söz ettirmeyi başardı. Ring spor dallarına olan bakış açısını değiştirmek için çok mücadele verdiğini anlatan Bilgehan Demir ile Türkiye’de yeni bir çığır açmaya hazırlandığını söylediği dev organizasyonu öncesi bir araya geldik. 31 Mart’ta İstanbul’da dünyaca ünlü sporcuları ağırlayacak olmanın heyecanını yaşayan Demir, “Bursalı izleyicilerimizin desteği ise en büyük moralimiz olacak” dedi.
#BursaTuz dökme hareketiyle Türkiye’de olduğu kadar dünyada da üne kavuşan Nusret Gökçe, ABD'deki ikinci restoranını New York'ta açtı. ABD'nin köklü gazetelerinden New York Times da 'salt bea' hareketinin yaratıcısı Nusret Gökçe hakkında bir yazı yayımladı.
#Nusret GökçeGeleneksel şerbetli tatlılarımızdan baklava bayram sofralarını şenlendirmeye devam ediyor. Bayram ve özel gün sofralarının baş tacı olan bu lezzeti evde de yapabilmek mümkün. Şerbetli tatlıların en gözdesi ve en zahmetli olanı baklava, bayramların en güzel ikramlarından biri... Bayramda konuklarına ev yapımı baklava sunmak isteyenler için ev baklavası ve hazır yufkadan baklava tarifini derledik.
#Baklava Tarifi