Türkiye’nin köklü spor organizasyonlarından Gazi Koşusu bugün Veliefendi Hipodromu’nda 98. kez düzenlenecek. Derbi öncesi atçılık dünyasının en eski ailelerinden Atmanların üçüncü kuşak temsilcisi Esra Atman ile hem eski albümleri karıştırdık hem de romantik hikâyesi ‘Bizim için Şampiyon’ adıyla filme çevrilen, sahaların iki efsanesi Bold Pilot ve Halis Karataş ile Begüm Hanım’ı yad ettik.
#Veliefendi HipodromuAğabeyi ile bir gün çalışmaya giden Saroo Brierley, Tren vagonunda ağabeyi Guddu’yi beklerken uyuya kalan 5 yaşındaki Hintli bir çocuğun kayboluşunu ve evlatlık alındıktan sonra aradan geçen 25 yıla rağmen ailesini unutmayarak aramaya koyulan Saroo Brierley’in hayatını anlatmaktadır. İşte, tüm detaylar.
#Lion Filminin Konusu Nedir?1990'lı yılların efsane yarış atı Bold Pilot'ın beyaz perdeye yansıyan hikayesinde kendisini canlandıran "Ganesh" adlı at da ilginç öyküsüyle şaşırtıyor. Fiziki özelliği nedeniyle film için seçilen "Ganesh", şampiyon Bold Pilot'ın oğlu olduğunu karakteristik benzerliğiyle de ortaya koyuyor.
#Bold PilotBu hafta hem galasıyla hem de sosyal medya paylaşımıyla kafamıza kazınan cümle: “Şşşşt Bold Pilot geliyor!” 90’lardan günümüze miras, umut, aşk ve zafer dolu bu hikâyeyi, yaşayanlarından daha iyi kim anlatabilir? Sinema salonunda adrenalin ve duygu dolu anlar yaşamadan önce, Bold Pilot’ın hikâyesini ailesinden dinleyelim. ‘Senin İçin Şampiyon’u efsane jokey Halis Karataş ve şampiyon safkanın sahibi Atman ailesiyle izledik. m Aslı BARIŞ/abaris@hurriyet.com.tr
#Bold PilotBu hafta vizyona giren ‘Bizim için Şampiyon’ filmi bir zirveye yükseliş ve aşk hikâyesini konu alıyor. Bir tarafta, binicilik sporunun en köklü ailelerinden Atmanlar ve kızları Begüm Atman... Diğer tarafta Sivaslı bir aileden gelen, Atman harasında işe başladıktan sonra Türkiye’nin en ünlü jokeyi olan Halis Karataş. Ve bu iki gencin yollarının kesişmesine vesile olan, efsanevi at, Bold Pilot. Filmde Begüm Atman’ı canlandıran Farah Zeynep Abdullah’la buluştuk: “Şimdiye kadar hiçbir filmde kalbim böyle çarpmamıştı. Hatırladıkça gözlerimi dolduran bir film oldu.”
#Rolling StonesDaha dün 1381731293'üncü kez izlediğim Indiana Jones: Kayıp Hazine Avcıları filminden sonra, artık Uncharted: The Lost Legacy, yani Türkçesiyle, Kayıp Miras'ı yazmam gerektiğini fark ettim. (Evet, oyunu oynamış, incelemenin üzerine yatmış olabilirim.) Bunu fark etmemin sebebi, filmde, Jones ne zaman bir hazine bulsa, Dr. René Belloq'un nükteci tavırlarıyla onu Jones'un elinden almayı bilmesi oldu. Uncharted: Kayıp Miras'ta da benzer tematik tablo hakim, ancak burada düşmanımızın adı Asav.
#Uncharted: The Lost LegacyExelon, performans ve güvenilirliği artırmak üzere 32 bin 700 megawatt nükleer, rüzgar, güneş, hidroelektrik ve doğal gaz enerjisi sağlayan üretim filosunun tamamında GE'nin Predix uygulamalarının yer aldığı tam yazılım paketini kullanacak.
#GEHarvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Mochida: "Genetik sebeplerden kaynaklı mikrosefali Türkiye için Zika'dan daha tehlikeli. Zira mikrosefalinin en önemli genetik nedenlerinden biri akraba evlilikleri. Türkiye'deki vaka oranını net olarak bilemiyorum ama akraba evliliğinin yüksek düzeyde olması göz önünde bulundurulursa ciddi bir tehlike içeriyor demektir."
#MikrosefaliSokakları ekimde zincirleme festivallerle renklenen Mumbai, bu hafta Navrati coşkusunu yaşıyor. Tapınaklar yasemin ve güllerle donatıldı, sokaklarda müzikler çalınıyor, dans ediliyor. Yılın en büyük şöleni Işıklar Bayramı ise 13 Kasım’da başlayacak. Mumbai’de yaşayan okurumuz Gülşah Konak Robertson yazdı.
Kehribar renkli kum taşından yapılmış, balkonları dantel gibi işlenmiş konakların, görkemli Jain tapınaklarının, saray ve kalelerin şehri Jaisalmer. Hindistan’ın kuzeybatısında, Thar Çölü’nün kıyısında, eski İpek Yolu’nun üzerinde. Ulaşımı zor olduğu için bugün sadece meraklı gezginler görüyor güzelliğini. Okurumuz Muammer Ertan, eşi ve kızıyla gitti. İzlenimlerini yazdı.
Kehribar renkli kum taşından yapılmış, balkonları dantel gibi işlenmiş konakların, görkemli Jain tapınaklarının, saray ve kalelerin şehri Jaisalmer. Hindistan’ın kuzeybatısında, Thar Çölü’nün kıyısında, eski İpek Yolu’nun üzerinde. Ulaşımı zor olduğu için bugün sadece meraklı gezginler görüyor güzelliğini. Okurumuz Muammer Ertan, eşi ve kızıyla gitti. İzlenimlerini yazdı.
Mumbai, Hindistan’ın en kalabalık şehri. Ticaretin, eğlencenin başkenti. Hint filmlerini üreten Bollywood’un merkezi. Hızlı yaşam temposu ve gökdelenleri New York ile karşılaştırılıyor. Dünyanın en çok merak edilen kentlerinden Mumbai’ye yolunuz düşerse tarih, sanat ve zevkin yeryüzündeki tüm renklerle harmanlandığı, zenginliğin sefaletle iç içe olduğu bir geziye hazır olun
Pakistan’a komşu Hint eyaleti Racastan uçsuz bucaksız Thar Çölü’yle kaplı. Bu kurak coğrafyada, Pikola Gölü kıyısına kurulan Udaipur bir vaha kenti. Doğası kadar, rengarenk yaşamıyla da dikkat çeken kent henüz kitle turizmine açılmadı. Meraklı gezginlerin uğrak yeri. Önceki hafta Hindistan’dan dönen gezgin, fotoğrafçı Zeynep Kanra yazdı.