Ganaj, pasta ve profiterol gibi tatlılarda kullanılan önemli bir tamamlayıcıdır. Fransızca'da ganache olarak geçen bu krema, ülkemizde ganaş ve ganaj olarak tabir edilebilmektedir. Peki, ganaj nasıl yapılır? İşte, ganaj nedir sorusunun cevabı ve tarifi hakkında bazı bilgiler
#Ganaj NedirPasta-kek tariflerinde geçen ganaj, çikolatadan yapılmaktadır. Ganajı dilerseniz sütlü çikolatayla dilerseniz de bitter çikolata kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Peki, ganaj tam olarak nedir, nasıl yapılır? Ganaj kullanarak pek çok kek ve pasta tarifi ortaya çıkarabilirsiniz. İşte, ganaj pasta tarifine bir örnek…
#Ganaj NedirKendisi bitter, sütlü ve beyaz çikolatadan sonra ‘4. tür’ olarak anılıyor. Gastronomi dünyasının son heyecanı ruby (yakut) çikolata, Belçika-İsviçre kökenli Barry Callebaut firmasının keşfi ve pembe rengini içindeki meyveden ya da renklendiriciden almıyor. Geride kalmayalım, adım adım tanıyalım.
#Barry CallebautMalum önümüz bayram. Bayramlık çikolatanızı kendiniz yapmaya ne dersiniz? Mövenpick Hotel İstanbul'un Avustralyalı şefi Brendan Speed (33), 15 Kasım'da, uygulamalı olarak çikolata yapım kursu verecek. Kurs öncesinde Mövenpick Hotel'e gidip, kursun detaylarını öğrendik.