Bir süredir kan kanseri ile mücadele eden Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti. Usta sanatçı, yarın saat 14.00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda düzenlenecek törenin ardından ikindi vakti kılınacak cenaze namazıyla Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.
#Genco ErkalLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında puanla öğrenci alacak özel liseler kesin kayıt günü geride kaldı. Yabancı okullarda velilerin kayıt telaşı dün erken saatlerde başladı. Kimi asil listede yer alarak hedefledikleri okula kaydını ilk sıralarda yaptırmış olmanın sevincini yaşarken kimi yedek listede sıranın kendisine gelmesini bekledi. Yedek liste kayıtları öncesi okulların açık kontenjanları da belli oldu.
#Özel Okul Kayıtlarında İlk GünLGS puanlarının açıklanmasıyla birlikte aileleri okul seçme telaşı sardı. Özel okul arayışı içerisindeki ailelerin ortak derdi ise eğitim masrafları. Kimi okullarda servis, kırtasiye ve yemek gibi ek hizmetlerin eklenmesiyle yıllık maliyet 1 milyon TL’yi buluyor.
#Liselere Geçiş SistemiMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS sonuçlarının açıklanması ve tercih kılavuzunun yayınlamasının ardından, merkezi sınavla öğrenci alacak olan yabancı özel okullar da taban puanlarını ilan etti. TÖZOK Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cem Gülan, bu yıl tercihlerde artan özel okul ücretlerinin farklılık yaratabileceğini söyledi. Taban puanları belli olan özel okullar şöyle:
#MEBAntalya’nın önemli kültürel ve sanatsal etkinliklerinden Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, ‘Uzay Macerası’ temasıyla başladı. Aralarında Star Trek, Neil Armstrong ve Apollo Uzay Kapsülü’nün de bulunduğu 200 heykel için 10 bin ton nehir kumu kullanıldı.
#Antalya Kum Heykel FestivaliLGS merkezi sınav puanıyla öğrenci alan Türk ve yabancı özel okullarda serbest kayıt döneminin sona ermesiyle, kayıt süreci de tamamlanmış oldu. Özel okulların pek çoğu yoğun ilgi sonrası kontenjanlarını doldurdu. Sırada 24 Temmuz’da başlayıp 7 Ağustos’ta sona erecek nakil süreci var.
#LGSLGS merkezi sınav puanıyla öğrenci alan Türk ve yabancı özel okullarda geride kalan iki kesin kayıt döneminin ardından başlayan serbest kayıt döneminin ikinci günü. Bugün de adaylar ve velileri okul önlerinde boş kalan kontenjanlara yerleşebilmek için nöbette. Serbest kayıt döneminin yarın son bulmasıyla, özel okullar kayıt takvimi de sona ermiş olacak.
#Özel OkulLGS merkezi sınav puanıyla öğrenci alan özel okulların kayıt takviminde artık sona yaklaşıldı. Dün ikinci ve kesin kayıtlar yapıldı. Sırada üç gün sürecek serbest kayıt dönemi var. Özel okulların çoğu kontenjanlarını doldurdu ancak adaylar 12, 13, 14 Temmuz tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara yerleşme şansı yakalayabilecek.
#LGSLGS merkezi sınav puanıyla öğrenci alan özel okullarda ikinci ön kayıt dönemi sona erdi. Başvurulara ve boş kalan kontenjanlara göre belirlenen asil ve yedek listeler, okulların resmî web sitelerinde yayınlandı. 11 Temmuz'da ikinci kesin kayıt dönemi başladı. Gün boyu sürecek kayıtlarda sabah asil listedekiler öğleden sonra ise yedek listedekiler işlemlerini yapabilecek.
#LGSMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından LGS sonuçlarının açıklanması ve tercih kılavuzunun yayınlamasının ardından, merkezi sınavla öğrenci alacak olan özel okullar da taban puanlarını ilan etti. 3 Temmuz’da başlayan ön kayıt dönemi 5 Temmuz’da sona erdi. Özel liseler açıkladığı puanların üstünde başvuru kabul etti. Asil listelerin son sırasında yer alan öğrencilerin puanları beklenin çok üstünde oldu. Okulların aldığı başvuru sayıları ise rekor kırdı.
#Özel Okullara Ön Kayıt RekoruİSTER siyasetin rasyonel gerekleri deyin, ister halk ya da daha da daraltarak seküler seçmen beklentileri. İnsanlar önce tutarlık, sonra sahicilik, ilave olarak sarsılmaz bir özgüven, kendi gücüne inanma, ‘mış’ gibi değil, mizansenlerle değil, halka değebilen siyasetçi profiline teveccüh gösterir.Bu çerçevede muhalefetin yanlışları şöyle sıralanabilir:
#1Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS sonuçlarının açıklanması ve tercih kılavuzunun yayınlamasının ardından, merkezi sınavla öğrenci alacak olan özel okullar da taban puanlarını ilan etmeye başladı. Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cem Gülan, taban puanların geçen yıla kıyasla yükseldiğini söyledi.
#Özel OkulModern fiziğin babası olarak nitelendirilen astronom, mühendis, fizikçi ve matematikçi olarak adlandırılan ve bilime katkıları oldukça fazla olan kişi Galileo olarak belirtilmektedir. 16. yüzyılın önemli bilim adamlarından biri olan İtalyan Galileo genç yaşında profesör unvanına sahip olan biri olarak belirtilmektedir. Peki, Galileo Galilei neyi buldu ya da icat etti? Galileo Galilei buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır? İşte, Galileo ve bilim dünyasına yaptığı katkıları hakkında detayları derledik.
#SözlükLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran’da yapılacak merkezi sınavdan alınacak Merkezi Sınav Puanı (MSP) ile öğrenci kabul edecek özel okullar listesi yayınlandı. Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından ilan edilen listede 7 ilde 72 okul bulunuyor.
#Liselere Geçiş SistemiTarih öncesi çağlar, Paleolitik, Mezolitik, Kalkolitik, Neolitik ve Maden Çağları olarak beşe ayrılır. Maden çağları da kendi içerisinde, bakır, tunç ve demir çağı olarak üç ana başlıkta toplanır. Tarihi çağlar ise Sümerlilerin yazıyı icat etmesiyle başlar. Antik Çağ adıyla da bilinen İlk Çağ'ın diğer önemli buluşları ise şu şekilde sıralanabilir:1- Takvim 2- dünya haritası 3-Arşimet ışını. Tarihi çağların sıralaması, yılları ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Tarihi Çağlar Ve Özellikleri Nelerdir?Tarihi çağlar ilk çağ, orta çağ, yeni çağ ve yakın çağ olarak dörde ayrılır. Yazının bulunması ile başlayan ilk çağ, MS. 350 yılına kadar sürer. Kavimler göçü ile başlayan Orta Çağ ise yaklaşık 1100 yıl sürmüştür. Fatih Sultan Mehmet'in, İstanbul'u fethetmesi ile başlayan Yeni Çağ'ın bitiş tarihi ise 1789'dur. Orta çağ nedir ve özellikleri nelerdir? Orta çağ ne zaman, nasıl başladı ve ne zaman nasıl kapandı tüm detayları ile derledik.
#Orta Çağ Nedir Ve Özellikleri Nelerdir?Yaklaşık 500 yıl süren karanlık çağ, M. S. 476 yılında başlamış, 1000 yılına kadar devam etmiştir. Bazı tarihçiler ise toplam 1100 yıl süren Orta Çağ'ın tamamını karanlık çağ olarak nitelendirmektir. Bunun en büyük nedeni, bu yıllarda birçok salgının ortaya çıkması ve Avrupa ülkelerinin hem ekonomik hem de kültür alanında gerilemesidir. Karanlık çağ nedir ve hangi dönem yaşanmıştır? Karanlık çağ yıllarındaki egemen güç nedir tüm detayları ile derledik.
#Karanlık Çağ Nedir Ve Hangi Dönem Yaşanmıştır?Diğer isimleri Erendiz, Sakıt ve Hürmüz olan Jüpiter gezegenin çapı 142.324 kilometrekaredir. Samanyolundaki en büyük gezegen olan Jüpiter'in toplam 67 tane daha uydusu bulunuyor. En büyük uydusunun adı Ganymede'dir. Galileo Galilei tarafından keşfedilen Ganymede, Jüpiter III adıyla da biliniyor. Jüpiter atmosferi gazlardan oluşur. Bu gazların %90'ı hidrojen, 'u ise helyumdur. Jüpiter gezegeni nedir, ne renktir ve ne zaman keşfedildi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Jüpiter GezegeniGünümüzde son derece popüler olan Astrolojinin çok eski bir tarihi vardır. Geçmişte olduğu gibi bugün de astroloji merak uyandırmaktadır. İşte, 28 Aralık hangi burç, özellikleri nedir, 28 Aralık tarihinde yaşananlar, 28 Aralıkta doğan yabancı ve Türk ünlüler, futbolcular ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Oğlak BurcuDoğum gününe bağlı şekilde herkesin ayrı bir burcu olabilir. Yıldızların ve gezegenlerin mevcut durumlarına bağlı şekilde ise fonksiyonları farklılık gösterebilmektedir. Bu da herkesin burçları üstünden insanların karakterleri ve niteliklerini yansıtmaktadır. 8 Ocak tarihinin hangi burca ait olduğunu ve bu burcun hangi özellikleri taşıdığını sizin için araştırdık.
#8 Ocak Hangi Burç Ve Burcu Ne?