Kumdan uzay macerası

Güncelleme Tarihi:

Kumdan uzay macerası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2024 07:00

Antalya’nın önemli kültürel ve sanatsal etkinliklerinden Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, ‘Uzay Macerası’ temasıyla başladı. Aralarında Star Trek, Neil Armstrong ve Apollo Uzay Kapsülü’nün de bulunduğu 200 heykel için 10 bin ton nehir kumu kullanıldı.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 7 bin metrekare alanda 10 bin ton nehir kumu kullanılıp 25 kum heykel sanatçısı tarafından yapılan uzay temalı 200 kum heykel, yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Festival koordinatörü Cem Karaca, şunları söyledi: “Uzay macerası temasını geçen sene başlatmıştık ve çok beğenildi. Gördüğü talebe bağlı olarak temayı yine uzay macerası olarak devam ettirme kararı aldık. Aynı zamanda uzaya gönderilen ve tarihte bir özelliği olan roketlerle ilgili özel bir bölüm açtık. Ziyaretçilerimize ücretsiz, özellikle akşamları çok güçlü teleskoplarla Satürn, Jüpiter ve Ay’ı izleme fırsatı sunuyoruz. Çocuklar için oluşturduğumuz özel bir alan var, sihirli kum kale. Kinetik kum ve modelaj kalemleriyle 1 saat süren temel eğitimle minikler ilk üç boyutlu sanat eserlerini ortaya koyabiliyor. Gece gelen ziyaretçilerimiz festival alanında heykelleri rengarenk bir ambiyansla görme fırsatı buluyor. ” 

Haberin Devamı

Kumdan uzay macerası

STAR TREK’TEN APOLLO KAPSÜLÜNE

- Alandaki uzay temalı eserlerden bazıları şöyle: Star Trek, Star Gate, Star Wars, Darth Vader, Yoda, Baby Yoda, Mandalorian, Leonardo Da Vinci, Laika, Galileo Galilei, V2 Rocket, Vostok 3 KA Rocket, Yuri Gagarin, Neil Armstrong, Mars Medeniyeti, Satürn Rocket, Ariane Rocket, E.T, Space X Dragon 2 Kapsülü, Elon Musk, Galata Kulesi, Hezarfen Ahmed Çelebi, First Step, Solaris, Ikarus, Fifth Element, Zeplin, UFO, Discovery, Challenger, Keops Piramidi, Sphinx, Roketler Sergisi, Guardian of the Galaxies, Paul, Interstellar, Prometheus, Güneş Sistemi, Voyager, Apollo Uzay Kapsülü, Avatar, Soul of the Universe.

Kumdan uzay macerası

 

 

BAKMADAN GEÇME!