Galileo Galilei neyi buldu ya da icat etti? Galileo Galilei buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Galileo Galilei neyi buldu ya da icat etti Galileo Galilei buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2022 15:17

Modern fiziğin babası olarak nitelendirilen astronom, mühendis, fizikçi ve matematikçi olarak adlandırılan ve bilime katkıları oldukça fazla olan kişi Galileo olarak belirtilmektedir. 16. yüzyılın önemli bilim adamlarından biri olan İtalyan Galileo genç yaşında profesör unvanına sahip olan biri olarak belirtilmektedir. Peki, Galileo Galilei neyi buldu ya da icat etti? Galileo Galilei buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır? İşte, Galileo ve bilim dünyasına yaptığı katkıları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Galileo'nun ortaya koyduğu pek çok çalışma günümüzde halen geçerliliğini korumaktadır. Galileo bilimin ilerlemesine katkı sağlayan astronomik teleskop ve modern saat gibi pek çok teknik alanda buluşları olan ilk bilim adamı olmaktadır.

 Galileo Galilei Neyi Buldu ya da İcat Etti?

 Galileo bilime olan katkıları ile günümüzde de adından söz ettiren bir bilim adamı olmaktadır. Galileo pusulanın kullanılmasını yaygınlaştırmakla birlikte mikroskobu geliştiren ve ilkel olarak termometrenin bir örneği olan termoskobu da bulan ilk bilim adamı olarak ifade edilmektedir. Yaşadığı dönemde kilisenin baskısından dolayı buluşlarını ve görüşlerini açıklamaktan çekinmiştir. Hareket ve düşme kavramları üzerinde bilimsel çalışmalar yapan Galileo ilk olarak Aristo'nun yaklaşımının yanlış olduğunu kanıtlamaya çalışmıştır. Bunun için Galileo eylemsizlik kuramı ve serbest düşme kuralını ileri sürmüştür.

Haberin Devamı

 Galileo Galilei Buluşları ve Bilime Katkıları

 Galileo genç yaşına rağmen edindiği bilgiler ile pek çok alanda başarılı çalışmalar yapmıştır. Galileo sarkaçlar üzerinde yaptığı çalışmalar ile onların nasıl çalıştığını çözerek günümüzde kullanılan modern saati keşfeden ilk bilim insanı olmaktadır. Merceği kullanarak uzakların daha iyi görünmesini sağlayan aletler icat etmiştir Ancak Galileo gökyüzünü incelemek için bu icatlarını değil bugün de kullanılan modern astronomik teleskobu icat etmiştir. Yakını görmeyi sağlayan mercekler de Galileo tarafından bulunmuştur. Sıcağı ve soğuğu ölçmek için termoskobu bulan ilk kişi yine Galileo olarak ifade edilmektedir. Galileo dünyanın hem güneş etrafında hem de kendi etrafında döndüğünü, dünyanın şeklinin düz değil geoit şeklinde olduğunu, Ay üzerinde çukurlar olduğunu, Güneş üzerinde lekeler bulunduğunu ortaya koyarak bilim dünyasında bugünde geçerli olan bilgileri ortaya atmıştır.

BAKMADAN GEÇME!