Geçtiğimiz günlerde hem uzmanlara hem de blogger annelere sorular sorarak Hürriyet Cumartesi ekinde “Blogger anneler teşhirci mi?” başlığı ile yayımlamıştım. Yazıya bu başlığı koymamın sebebi, blogger annelere sürekli olarak bu suçlamanın yapılmasıydı. Yazı birçok kesimden olumlu, ama blogger’lar çevresinden bazı olumsuz tepkilerle karşılandı. Hâlbuki yazı oldukça tarafsız olma iddiasındaydı. Bu nedenle de sadece uzmanlara değil, blogger annelere de sorular sormuştuk. Amacımız onların görüşlerine de yer vermekti.
#Ömür KurtAkıllı telefonlar, başlı başına bir eğitim aracı. Binlerce mobil uygulama eğitim sisteminde büyük farklar yaratıyor. Artık dünyanın diğer ucundaki bir okulun dersine katılmak sıradan hale geldi. Yüz binlerce kitaba tek tıkla ulaşabiliyoruz. ABD’li teknoloji sitesi Lifehack, bir öğrencinin akıllı telefonunda mutlaka olması gereken uygulamaları sıraladı.
#Akıllı TelefonGeçmişten günümüze baktığımızda bilgi, sahip olunan en değerli olgudur. Tarih boyunca toplumlarda en değerliler Bilgelerdir. Bilgisayarların gelişmesi ile bilgilerin düzenli saklanması internetin gelişmesi ile hızla yayılması yeni bir boyut kazandırmıştır. Bilgiye hızlı ulaşmak ise neredeyse bilgi kadar önemli bir hal almış durumda. Evde, işte, sokakta aklınıza gelebilecek her yerde bilgiye erişim yeni bir dönemi “Mobil devrimi” gerçekleştirmiştir.
#Mobil DünyaKARABAĞLAR Belediyesi tarafından, mobilya günleri kapsamında "Mobilya'nın Kalbi: Karabağlar" konulu fotoğraf yarışması kapsamında amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, mobilyacıları görüntülemeye devam ediyor. Yarışmaya son katılım tarihi 13 Mayıs olarak belirlendi.
#Karabağlar BelediyesiYOZGAT Belediyesi, nikah kayıtlarını bilgisayar ortamına aktarmak, el yazısı ile hazırlanmış 'Nikah Kütük Defteri' arşivini muhafaza etmek üzere başlattığı çalışma esnasında tarihe ışık tutacak bilgi ve belgelerde gün yüzüne çıkmaya başladı. Ortaya çıkan belgeler, günümüzde tartışılan 'Evlilik Sözleşmesi', Türkiye'de yaşayan Ermeni ve Rum asıllı azınlıkların Müslümanlarla evlilikleri gibi bilinmeyen konularda gün yüzüne çıkmış oldu.
Almanya’nın Reutlingen Belediyesi 2009 yılı “Vatan Günleri- Heimattage” çerçevesinde kent ve çevresinde 1950’li yıllarda başlayan ve günümüze kadar devam eden göç tarihine ışık tutmak amacıyla “Hikayenizi anlatın” projesi gerçekleştirdi. Konuyla ilgili olarak proje sorumlusu Tübingen Üniversitesi’ne bağlı Ludwig-Uhland Enstitüsünden Etnolog ve Kültür Bilimleri Araştırmacısı Claudia Eisenrieder ile sohbet ettik.
2007’nin ilk aylarında Türkiye pazarına da sunulacak olan yeni Kodak EasyShare Z710 zumlu dijital fotoğraf makinesi, gelişmiş teknik özellikleri “bas-çek” kolaylığıyla birleştirecek. Ürün, yüksek görüntü kalitesi ve uygun fiyatı ile dijital fotoğrafseverler için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.