Fizik Tedavi haberleri sayfasında Fizik Tedavi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6600 Fizik Tedavi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yıllarca acı çekti, yürüyemeyecek duruma geldi... 1 hafta içinde 3 kez fıtık ameliyatı olan ve 3 profesörün "vida takma" önerisinde bulunduğu vatandaşın rahatsızlığının nedeni romatizma çıktı. Hastanın tedavisini yaparak iyileşmesini sağlayan Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Meslektaşlarım lütfen radyolojik görüntüleri kendiniz inceleyin. Bu hasta gereksiz ameliyat olmuş" dedi.
#AdanaSessizlik, bazı-larımız için uzak bir hayal. Gündelik yaşamda sabahın ilk saatlerinden gece yatağa girilene kadar herhangi bir dış ses kaynağı olmadan, kulağımızın içinde duyduğumuz çınlama, uğultu, vızıltı gibi farklı şekillerde ifade edilen ve sürekli ya da aralıklı olarak duyulabilen seslere, tıbbi adıyla ‘tinnitus’, bilinen ismiyle kulak çınlaması diyoruz.
#Fizyoterapist Zafer AksungurTelefon, bilgisayar ve televizyon karşısında geçirilen süredeki artış ve duruş bozuklukları bel, boyun ağrılarını arttırdı. Hem bu ağrıların hem de daha ileri boyuttaki rahatsızlıkların tedavisinde sanal gerçeklik ile entegre edilmiş oyun görevleri sunan robotlar da devrede...
#Fizik TedaviBir gecede adeta parmağını bile oynatamaz hale gelen 42 yaşında Levent Fıçıcılar, fizik tedavi ile hayata göndü. Kızına dokunamadığı anlar kameraya yansırken Fıçıcılar, “Öncesinde doktora giden biri değildim geçer diye önemsemedim. Sorumlu olduğum bir kızım var, hayata tutunma tarafını seçtim, hiç vazgeçmedim. Bir gecede parmağımı kımıldatamaz duruma geldim, her şeyin olumlu tarafından bakarak bugün kendi ihtiyacımı kendim karşılayabiliyorum” dedi.
#Levent FıçıcılarAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bayrampaşa Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin yeni hizmet binasındaki açılış programında yaptığı konuşmada, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetleri ve çalışmaları pozitif ayrımcılık kapsamında anayasal güvenceye kavuşturduk. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımıza ilişkin hiçbir hizmeti zaten yeterli görmüyoruz” dedi.
#Derya YanıkHem tedavi edici hem de koruyucu hekimlik uygulamalarının hepsini içerisinde barından multidisipliner bir uzmanlık dalıdır. Bu kadar çok yönlü olmasından dolayı son zamanlarda sıklıkla araştırılan bir konu haline gelmiştir. Peki, Spor Hekimliği nedir, hangi hastalara bakar? Spor hekimliği Türkiye'de hangi üniversitelerde var sizin için tüm detayları ile derledik.
#Spor HekimliğiBeynin bir kısmına giden kan akışı azaldığında veya kesintiye uğradığında, beyin dokusunun oksijen ve besin almasını önleyen bir inme (felç) meydana gelebilir. Beyne giden kan akışının kaybı, beyindeki dokulara zarar verebilir. Beynin hasarlı bölgeleri tarafından kontrol edilen vücut bölümlerinde felç belirtileri ortaya çıkabilir.
#İnmeBeyin kanaması, beyin dokusu içinde bulunan damarın yırtılarak kanın beyin içine dolması durumudur. Kanamaya neden olan durum travma (trafik kazası, yüksekten düşme, kafaya darbe alma gibi), yüksek tansiyon veya doğuştan damar yapı anormallikleri olabilir. Kafatası, beyin dokusunu korur ancak iç hacmi de sabit tutar. Dolayısıyla kafatası içindeki kanama beyin dokusunu sıkıştırır ve bu durum beyin dokusunun hasar görmesine neden olabilir.
#RobotikHareketsizlik ve bilgisayar başında geçirilen uzun saatler nedeniyle pek çok kişide duruş bozukluğu ve bunun sonucunda da boyun düzleşmesi gibi omurga rahatsızlıkları ortaya çıkıyor. Peki boyun düzleşmesi nedir, neden olur? Boyun düzleşmesi belirtileri ve tedavisi...
#Boyun Düzleşmesi BelirtileriKanser vücutta herhangi bir organda ya da herhangi yerde hücrelerin kontrolsüz büyümesi ile oluşan bir tür sistemik hastalıktır tablosudur. 200’den fazla kanser türü tanımlanmıştır. Bunların içinde en sık görülen ve ölüme yol açanlar akciğer kanserleri, meme kanseri, kalın bağırsak kanseri ve karaciğer kanserleridir. Kanserler sadece bu organlara değil bu organlardan yayılarak başka organlara ve genel olarak tüm vücuda zarar veren bir durumdur.
#KanserKoronavirüs geçiren bireylerde yaygın olarak kas ve eklem ağrısı, kas güçsüzlüğü, solunum kapasitesinde azalma, halsizlik ve yorgunluk gibi durumlar görülebiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tuğba Kalli koronavirüsü geçiren bireylerde fizik tedavinin gerekliliklerinden ve faydaları hakkında bilgi verdi.
#VirüsSaatlerce bacak bacak üzerine atarak veya dizleri kırıp üzerine oturmanın sinir hasarlanmasına yol açtığına dikkat çeken Beyin Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Akay, "Salgın döneminde sıkça gördüğümüz bu sorun cerrahi yöntemle tedavi ediliyor. O nedenle evde kalalım; ama hareketsiz kalmayalım, doğru oturalım" dedi.
#SağlıkGergin boyun sendromunun sıklıkla yorgunluk, boyunda sertlik, boyun ağrısı veya boyundan başlayan baş ağrısına sebep olabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, konu hakkında bilgiler verdi.
#Gergin BoyunUzun yıllardır uyguladığımız enjeksiyon teknikleri Pandemi döneminde çok daha sıklıkla tercih edilen tedavi yaklaşımı haline geldi. Kısa sürede etkinlik sağlaması tercih sebebidir. Peki enjeksiyonlar nelerdir ve hangi hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır?
#Fizik Tedavide EnjeksiyonlarYeni tip koronavirüs (Covid -19) alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Öyle ki önceden en küçük bir rahatsızlığımızda bile sağlık kurumuna başvururken şimdiler de ise bu hizmeti eve talep ediyoruz. Online sağlık hizmeti almak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Orhan Akdeniz, “Her alanda gördüğümüz dönüşümü sağlık alanında da yaşıyoruz. En çok talep edilen alanların başında ise fizik tedavi geliyor. Bu konu ile ilgili sosyal medyada gün geçmiyor ki yeni bir ilan ile karşılaşmayalım. Bu nedenle vatandaşlarımız hizmet alacakları kişiyi ya da kurumu iyice araştırıp ona göre seçim yapmalı” ifadelerini kullandı.
#Fizik TedaviNörodejeneratif hastalıkların, sinir hücrelerinde ilerleyici hasara neden olarak bireylerin hareket, denge ve kas fonksiyonlarını olumsuz yönde etkilediğini belirten Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Başhekimi ve Mesul Müdürü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hatice Banu Kenar, Parkinson, ALS, MS ve Alzheimer gibi hastalıklarda fizik tedavinin rolü ve önemi hakkında şu bilgileri verdi:
#1Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik’te yapılan kapsamlı değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
#Sağlık BakanlığıSağlıklı bir hayat, fit bir görünüm için herkes spor yapmak istiyor. Özellikle bugünlerde yaza hazırlık kapsamında spor salonları dolmaya başladı bile. Fakat hiç spor yapmamış ya da uzun süre ara verenler dikkatli olmalı. Çünkü yanlış adımlarla başlayan spor serüveni ciddi sakatlıklarla sonuçlanabiliyor. Uzmanlar küçük görülen hataların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylüyor.
#Ece AltıkulaçGaziantep'te yaşayan 57 yaşındaki Halil Yılmaz, son 4 yılda inşaattan düşmesine, Kovid-19'a yakalanmasına, karbonmonoksitten zehirlenmesine, trafik kazası ve 3 kalp krizi geçirmesine, Multiple Skleroz (MS) hastalığına yakalanmasına rağmen azimle yaşamını sürdürüyor.
#Halil YılmazYıllarca acı çekti, yürüyemeyecek duruma geldi... 1 hafta içinde 3 kez fıtık ameliyatı olan ve 3 profesörün "vida takma" önerisinde bulunduğu vatandaşın rahatsızlığının nedeni romatizma çıktı. Hastanın tedavisini yaparak iyileşmesini sağlayan Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Meslektaşlarım lütfen radyolojik görüntüleri kendiniz inceleyin. Bu hasta gereksiz ameliyat olmuş" dedi.
#AdanaYıllarca acı çekti, yürüyemeyecek duruma geldi... 1 hafta içinde 3 kez fıtık ameliyatı olan ve 3 profesörün "vida takma" önerisinde bulunduğu vatandaşın rahatsızlığının nedeni romatizma çıktı. Hastanın tedavisini yaparak iyileşmesini sağlayan Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Meslektaşlarım lütfen radyolojik görüntüleri kendiniz inceleyin. Bu hasta gereksiz ameliyat olmuş" dedi.
#FıtıkRenkli dünyayı takip edenler artık çok yakından biliyor... Belli bir yaşa gelen ünlüler usul usul spot ışıklarının altından çekilip daha sakin bir hayata adım atıyor. Hatta bazıları büyük kente bile veda ediyor...
#Engin Koç1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında hastaların yanında yürüyen ailelerin yükünü hafifletmeye çalışan derneklerle konuştuk. Kimi verdiği bilgiyle yol gösteriyor, kimi şehir dışından gelenlere sıcak yuva sunuyor; görünmeyen kahramanlara destek oluyor.
#Ulusal Kanser HaftasıHepimiz sağlığımız için spor yapmanın faydalı olduğunu düşünürüz. Uzmanlar da hareketli bir hayatın sağlık açısından önemli olduğunu ama aşırı sporun da bedenimize zarar vereceğini söylüyor. Peki, dengeyi nasıl tutturacağız? Hangi sporu, ne yoğunlukta yapmalıyız? Uzmanlara sorduk.
#SağlıkSevgili Hürriyet okurları... ‘SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK’ sohbetlerimizde bu hafta radyo programımda konuğum Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Doktoru Doç. Dr. Ali Şahin oldu. Menisküs, menisküs yırtıkları, tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#Serkan KızılbayırSevgili Hürriyet okurları... ‘SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK’ sohbetlerimizde bu haftaki konuğum Acıbadem Ankara Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Kiraz oldu. Kiraz, bel fıtığı ve tedavi yöntemleri ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#Bel FıtığıÇok değil 20 yıl önce robotların olduğu bir hayat bilimkurgu filmlerinin konusuydu. Ama artık gündelik işleri yapan, hizmet sektöründe, hasta bakımında çalışan robotların hayatımıza girmesi an meselesi. Evlerimizde, işyerlerinde, hatta sosyal hayatımızda robotların yeri giderek artıyor. Kimi onları büyük bir kolaylık olarak görüyor. Elbette şüphe duyanlar, robotlarla araya mesafe koymak isteyenler; “İnsan sıcaklığı yok ki, ya kontrolden çıkarsa” diyenler de var. Peki, siz bir robota en fazla ne kadar güvenebilirsiniz?
#RobotNe zaman zihnimi ve bedenimi dinlendirmek istesem Afyonkarahisar’ın yolunu tutarım. Termal suları, dingin atmosferi ve kültürel zenginlikleriyle şifadan fazlasını verir bu kent. Bu defa zeytin hasadımızı yapıp yorgunluğumuzu termalde atarken ‘hangi sağlık sorunları için termal şifalar bulabiliriz’ uzmanına danıştım…
#AfyonkarahisarYaşlı nüfusun giderek artmasıyla birlikte, onların güvenli ve huzurlu bir yaşam sürdürebileceği bakım merkezleri büyük önem kazanıyor. Bu kapsamda, Yarımada’nın incisi Menderes’in Gümüldür Bölgesi’nde hizmet veren Özel Rendia Destekli Yaşam ve Yaşlı Bakım Merkezi, yaşlı bireylerin ihtiyaçlarına yönelik geniş kapsamlı hizmetleriyle dikkat çekiyor.
#1Şanlıurfa'ya kesinleşmiş alacağı tahsil etmek amacıyla haciz işlemleri için giden Avukat Büşra Teksöğüt (24), borçlu tarafından takip edilerek saldırıya uğradı. Geçen yıl 9 Ocak'ta yaşadığı saldırıda ağır yaralanarak 2,5 ay hastanede tedavi gören Teksöğüt, "3 ameliyat geçirdim, ameliyatlarım hala devam ediyor. Yapılan saldırının ardından yargılama süreci başladı. Olay tarafıma yapılmış bir saldırı değil, bir avukata, mesleğe ve savunma makamına yapılmış bir saldırıdır" dedi.
#ŞanlıurfaŞanlıurfa'ya kesinleşmiş alacağı tahsil etmek amacıyla haciz işlemleri için giden Avukat Büşra Teksöğüt (24), borçlu tarafından takip edilerek saldırıya uğradı. Geçen yıl 9 Ocak'ta yaşadığı saldırıda ağır yaralanarak 2,5 ay hastanede tedavi gören Teksöğüt, "3 ameliyat geçirdim, ameliyatlarım hala devam ediyor. Yapılan saldırının ardından yargılama süreci başladı. Olay tarafıma yapılmış bir saldırı değil, bir avukata, mesleğe ve savunma makamına yapılmış bir saldırıdır" dedi.
#AvukatKayak, snowboard gibi aktiviteler yapan 37 yaşındaki Ashley Christine, bacağında bir ağrı hissetmeye başladığında doktora gitti. Kendisine ayağının kırık olduğu söylendi ama o bu acının kırık nedeniyle olmadığından emindi. Doktorlara tekrar görünmek için resmen yalvardı ve sonunda bacağındakinin kırık değil dev hücreli ve kemikleri yiyen bir tümör olduğunu öğrendi. Ashley Christine, inatla hastaneyi arayıp doktorların onu tekrar muayene etmesi için ısrar etmeseydi hâl'a kemiklerini kemiren o büyük tümöre sahip olacaktı.
#TümörMasa başında uzun saatler çalışmanın, yanlış duruş alışkanlıklarının ve hareketsiz yaşam tarzının bel ve boyun ağrılarının en yaygın nedenleri arasında yer aldığını belirten Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Başhekimi ve Mesul Müdürü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hatice Banu Kenar, fizik tedavinin bu tür ağrıları hafifletmek ve ortadan kaldırmak için etkili bir yöntem olduğunu söyledi.
#1Nekahat, bir hastalıktan, tedaviden veya cerrahiden sonra iyileşme süreci anlamına gelir. Yani, sağlığın eski haline dönmeye başlaması, vücudun toparlanma dönemi olarak tanımlanabilir. Bu terim, genellikle bir kişinin hastalıktan ya da zorlu bir tedavi sürecinden sonra iyileşmeye başladığı dönemi ifade etmek için kullanılır.
#Nekahat NedirSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, açılışını yaptıkları Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nin yapımında ağır çelik yapı tekniği kullanıldığını belirterek, "Afet durumlarında 3 gün boyunca herhangi bir yardım almaksızın kesintisiz sağlık hizmeti sunabilecek kapasiteye sahip." dedi.
#Sağlık Bakanı Kemal MemişoğluUzun süre bilgisayar başında hareketsiz çalışmak ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Uzmanlara göre, geçmiş yıllarda sağlık sorunları daha çok ağır fiziksel aktivitede bulunan mavi yakalılarda görülürken, bugün bilgisayar başında çalışanlar risk grubunda. Özellikle evden çalışanların hareketsizliğin yanında bir de beslenme noktasında hatalar yaptığını belirten uzmanlar, çalışma alanının düzenine, dinlenme molalarına, hareket etmenin önemine ve dengeli beslenmeye vurgu yapıyor.
#ÇalışanCerrahi müdahaleler sonrası fizik tedavi sürecinin, hastaların eski işlevselliklerine kavuşmalarını ve yaşam kalitelerini artırmaları için oldukça önemli olduğunu dile getiren Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Başhekimi ve Mesul Müdürü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hatice Banu Kenar, cerrahi müdahalelerin sağlık sorunlarını çözmede önemli bir adım olsa da iyileşme sürecinin genellikle ameliyat sonrası bakım ve fizik tedavi ile tamamlanması gerektiğini söyledi. Kenar, “Cerrahi sonrası uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyon sonucu hedeflenen ameliyatın başarısını da büyük ölçüde destekler ve artırır” dedi.
#1