Yüzyıllardır iftarın ilk lokması olması boşuna değil. İçerdiği vitamin, mineral ve liflerle çok besleyici. Ama hurmayla ilişkimiz ramazanla sınırlı kalmak zorunda değil. İçinde barındırdığı şeker oranının yüksekliği nedeniyle birçok tatlı tarifinde kullanabilir, sevdiğimiz lezzetlerin sağlıklı versiyonlarını hazırlayabiliriz.
#KekUNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep baklavası", Antep fıstığında yaşanan fiyat artışı nedeniyle zamlandı. Geçen sene fıstığın kilogramı 45-55 lira, baklava 60 liraydı. Şimdi fıstığın kilogramı 120 lira oldu, baklava ise 70 liraya yükseldi. Baklavaya yüzde 15 gibi zam yapıldı.
#Mehmet ÇiftçiOcak ayının ilk günlerinde bir sabah Şam sokaklarında kakulili Arap kahvesini yudumlamak için yürümeye başladığımda, kentin tam kalbinde, Hamidiye Çarşısı’na çok yakın bir yerde olduğumu fark ettim. Osmanlı Valisi Hamdi Paşa’nın yaptırdığı üstü kapalı çarşıya girdim. Bir kilometre uzunluğundaki çarşıda gün erken başlamıştı, her yer cıvıl cıvıldı.