Fissür, genel olarak Anal Fissür olarak bilinen bir rahatsızlıktır. Ülkemizde bu rahatsızlıktan muzdarip olan genelde genç kesimdir. Bunun nedenleri arasında hazır ve kuru yemekler, gerekli kişisel bakımın yapılmaması ve yanlış cinsel hayat seçimleri gelmektedir. Peki, fissür nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Fissür Nedir Ve Nasıl Tedavi Edilir?Anal fissür, kelime anlamı olarak “makat çatlağı” anlamına gelir. Makat bölgesi, duyusal sinir uçlarından zengin olması nedeniyle çok hassas bir bölgedir. Bu nedenle burada oluşacak bir çatlak son derece hassas ve ağrılı olma özelliğine sahip olup hastanın tüm konforunu ve yaşam kalitesini bozabilir.
#AmeliyatANAL fissür hastalığının, diğer adıyla makat çatlağının 21. yüzyılın yanlış beslenme alışkanlıkları sonucu ortaya çıkan kronik kabızlık olarak adlandırıldığını belirten Kolorektal Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Göztok, yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle ülkemizde görülme sıklığında ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Op. Dr. Mustafa Göztok, anal fissürün botoksla tedavi yöntemlerini anlattı ve merak edilen soruları yanıtladı...
#1Beyinde lezyon adı verilen lekeler, beyne MR çekildiğinde görülen lekelerdir. Bu lekelerin genellikle de iyi huylu olduğu bilinir. Bu nedenle de herhangi bir tehlikesi bulunmaz. Bu lekeler, beyinde bulunan kılcal damarların tıkanması sonucunda meydana gelir. Bazı zamanlarda da nedensiz bir şekilde sadece ailesel faktörlerden dolayı ortaya çıkabilir. Beyinde lezyon nedir tüm detayları ile sizler için derledik.
#Beyinde LezyonKabızlık, ishal gibi nedenlerden dolayı oluşabilen makat çatlağı; özellikle gebelik döneminde kadınların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Proktoloji Uzmanı Op. Dr. Mert Atak, hamilelerde makat çatlağında dikkat edilmesi gerekenleri ve tedavi yöntemlerini sizler için tüm detaylarıyla açıkladı.
#Makat ÇatlağıÜlseratif kolit nedir ve bu hastalıktaki belirtiler nelerdir sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor.Kolit kalın bağırsak olarak bilinen kolonu etkileyen bir hastalıktır. İltihaplanma olarak adlandırılan kolit, kalın bağırsakta tahriş ve şişmeye neden olarak buradaki iç astarda ülser denen yaralara yol açar. Peki Ülseratif kolit belirtileri nelerdir? İşte konu hakkında detaylar
#Ülseratif KolitHemoroidin başta kanser olmak üzere birçok hastalıkla karıştırılması çok olasıdır. Bu nedenle bu bölgeden en ufak şikayeti olan, ailesinde bağırsak kanseri olan herkes mutlaka bu konuda uzman, bu hastalığın tanı ve tedavisinin yapılabileceği teçhizatı olan bir hekime, kliniğe başvurmalıdır.
#Hemoroid