Sıradan tavuk yemeklerinden sıkılanlar için farklı bir önerimiz var: Fırında nohutlu mercimekli tavuk. Mevsim sebzeleri, mercimek ve tavuğu aynı tepside buluşturan fırında nohutlu mercimekli tavuk yemeğini, tek başına ana yemek olarak sunabilirsiniz. Peki, fırında nohutlu mercimekli tavuk nasıl yapılır?
#Fırında Nohutlu Mercimekli TavukYüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk Mutfağı