Balkabağı kasım ayından itibaren turuncu rengiyle pazarları ve marketlerin sebze meyve reyonlarını süslemeye başlayan bir ürün. Çorbadan pastaya, tencere yemeklerinden böreğe neredeyse her tarife kolaylıkla uyum sağlayan balkabağının mutfağımızda en sevilen hali de kabak tatlısı olsa gerek. Kabak tatlısının yapılışı gayet kolay olsa da lezzetinin sırrı bazı püf noktalarında gizli. Biz de bu yazımızda sizin için kabak tatlısı pişirmenin püf noktalarını derledik. Şimdiden elinize sağlık…
#Kabak TatlısıTunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli Yemekleri‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıTahin, bilindiği gibi susamın preslenerek püre haline getirilmiş özünün ve yağının bir arada olduğu hali. Sağlığımız için kalsiyumdan vitamine faydalı yağlardan doğal enerjiye kadar pek çok faydası var. Daha çok kahvaltılarda pekmezle karıştırılarak tahin-pekmez karışımı halinde yenir. Humusun ana malzemesi olan nohutla buluşup nefis bir mezeye dönüşür. Tahinin kullanıldığı en sevilen mezelerden biri de "tahin piyazı" olarak bilinen daha çok Hatay'dan Antalya'ya uzanan Akdeniz bölgesinde haşlanmış kuru fasulye veya nohutla yapılan çeşididir. Adana'da tahinli marul cacığı, maydanoz cacığı da yapılır. Tahini bir miktar su ve biraz limon suyu ile karıştırarak kıvamını açıp yani koyuluğunu inceltip yeşil salatalarınıza sos olarak kullanabilirsiniz.
#Gülhan KaraBal kabağından yapılan kabak tatlısı, sonbaharda en çok yapılan lezzetlerden biri. Tatlı krizlerini hafifçe geçirmeyi sağlayan kabak tatlısını ister sade bir şekilde isterseniz de tahin ve cevizle sunabilirsiniz. Peki, kabak tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte, adım adım kabak tatlısı tarifi...
#Kabak Tatlısı Nasıl YapılırSahurda ve iftarda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, uzun saatler süren oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ramazan ayında ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. Çorbadan ana yemeğe, hamur işinden tatlıya kadar her gün farklı lezzetlerle iftar hazırlamak isteyenler için alternatifleri bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 8 Mayıs iftar menüsü...
#İftar MenüsüTürk mutfağının en meşakkatli tatlısı baklavaya alternatif arayanlar için enfes bir o kadar da pratik bir önerimiz var: Burma tatlısı. Hazır yufka ile yapabileceğiniz burma tatlısıyla hem aniden tutan tatlı krizlerini sona erdirebilir hem de misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Peki, hazır yufka ile burma tatlısı nasıl yapılır?
#Burma Tatlısı Nasıl YapılırFırında sütlaç nasıl yapılır sorusunun yanıtı, yemek sonrasında canı tatlı çeken vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Oldukça lezzetli ve pratik bir yapımı olan fırında sütlaç tarifini sizler için derledik. Peki, fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeler.
#Fırında Sütlaç