Barbunya ya da barbun pembe-kırmızı rengiyle tezgahların ve sofraların en sevilen balıklarından biridir. Zaman zaman tekirle de karıştırılan barbun, Türkiye’nin denizlerinde de yaşayabilir. Peki barbun nasıl bir balıktır ve nasıl pişirilir? İşte barbun hakkında aklınızdaki soruların cevapları…
#Barbunya Nasıl Bir BalıktırBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#BalıkEkim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkSamsun’da tezgahları bol miktarda avlanan hamsi doldururken; balıkçılar hamsinin irileşmesi ve yağlanması için kar yağmasını bekliyor. Samsunlu balıkçılar, kar suyu ile birlikte daha da yağlanacak hamsinin lezzetinin artacağını söylüyor.
#Hamsi‘Lüfer Bayramı’nın dördüncüsü bu yıl bir boğaz köyü olan Kuzguncuk’ta kutlanacak. Eh ben de hem mutfağını hem yaşamını orada kurmaya çalışan biri olarak elimden geldiğince ev sahiplerinden biri olacağım. Bu bayram, gelecek hafta sonu çocuğunuzu da alıp bize gelmek için güzel bir vesile olabilir! Heyecanla hepinizi bekliyoruz.
#Kuzguncuk