LGS’deki fizik sorusu eğitim dünyasını ikiye böldü. Sınavın cevap anahtarında fen bilimlerindeki bir sorunun doğru şıkkı C olarak verildi. Eğitimcilerin bir kısmı A şıkkının doğru olduğunu savunurken bir bölümü de cevap anahtarında sorun olmadığı, C şıkkının doğru olduğu görüşünde.
#LGSİnsanoğlu dünyaya geldiği ilk andan itibaren çevresindeki uyaranların etkisiyle yaşamını devam ettirir. Süreç boyunca yaşa bağlı olarak belirli fiziksel, duygusal, nörolojik, psikomotor özelliklerle gelişimini sürdürür. İnsan yaşamı değişken ve dinamik yapısıyla karmaşık bir döngü halindedir. Bu süreçte yaşamını şekillendiren birçok unsurun etkisiyle kendini keşfeder, kendi kimliğini yaratır ve bu durum ‘öğrendiklerimiz’ ve ‘yeni öğreneceklerimiz’ şeklinde zihnimizde birtakım düşünceler oluşturur.
#Konuk YazarBeyin Cerrahı Prof. Dr. Türker Kılıç, “Bağlantısal Bütünsellik” adını verdiği bilimsel yaklaşımı ile beynin nasıl düşünce ürettiğini anlamak için çalışmaya devam ederken, nöronlar arasındaki bağlantının matematiği üzerinden de yaşamın sırrına ışık tutmayı hedefliyor.
#BursaAkranlarıyla eşit şartlarda öğrenme fırsatına sahip olmaları hedeflenen ‘Görme Engelli Öğrenciler İçin Engelsiz Fen Öğretimi’ projesiyle, 3 ve 4’üncü sınıftaki görme engelli öğrencilerin fen bilgisi derslerinde kavramları dokunarak ve işiterek öğrenmeleri amaçlanıyor.
#Sabancı VakfıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 7 Haziran 2020’de yapılacak LGS ile ilgili ilk örnek soru kitapçığı yayımlandı. Kitapçıkta, sayısal ve sözel testlerde yöneltilecek soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi. Uzmanlar örnek soruları değerlendirdi.
#LgsOktay Tuncer, 40 yıllık eğitimci. Üstelik bunun 27 yılını Kabataş Erkek Lisesi’nde öğretmenlik yaparak geçirdi. Okulun duayen hocalarından biri oldu. Yaşarken okula büstü dikildi. 10 yıl önce emekli olsa da öğrencileri onu hiç unutmadı. Eski öğrencilerinin basıma hazırladığı şiir kitabı raflarda yerini aldı.
#GazetehaberleriTEOG yerine gelen yeni sınav sisteminin tüm detaylarıyla birlikte belli olmasının ardından öğrencilerin aklında yeni bir soru oluştu. Sınava nasıl çalışacağını merak eden öğrenciler, TEOG yerine gelen lise sınav sistemiyle birlikte çalışma sistemlerine nasıl şekil vereceklerini öğrenmek istedi. Peki, TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi neleri değiştirecek? Lise sınavına nasıl
#TeogTEOG’un kaldırılmasının ardından getirilen sisteme göre öğrenciler sadece ortaokul 8’inci sınıf müfredatından değil, 6 ve 7’inci sınıf konularından da sorumlu olacak. Yeni sistemin detayları açıklanmadığı için stres yaşayan öğrenciler için uzmanlar şu önerilerde bulunuyor: OKS ve SBS’de çıkmış sorulara bakın. 6 ve 7’nci sınıftan eksik bilginiz olduğunu düşündüğünüz konularla birlikte ağırlıklı son sınıf müfredatına çalışın.
#LiseAntalya’da okuma yazma bilmeyen 72 yaşındaki Emine Güler, azmiyle ilköğretim ve ortaöğretimi tamamladı. 12 senelik zorunlu eğitimi sınıf tekrarı yapmadan tamamlayan Güler, şuanda ise geçen sene kıl payı kaçırdığı üniversite sınavını tekrar kazanmak için yoğun bir şekilde ders çalışıyor. Amacının tüm diplomaları toplamak olduğunu söyleyen yaşlı kadın, yabancı dil olarak da Almanca öğreniyor.
#EğitimMEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin her bölümündeki öğretmen adayları 2’nci sınıfta zorunlu olarak ‘Kültürel Beceri’ dersini alıyor. Bu derste bir müzik aleti çalmayan, halkoyunu oynamayan, dans etmeyen, şarkı söylemeyen ya da bir sanatı öğrenmeyen üst sınıfa geçemiyor. Yeteneği olan bir alanda haftada 2 gün ders alan öğrencilere önce 4 kişilik bir heyet not veriyor. Adaylar yıl sonu notunu ise performanslarını sergiledikleri halk jürisinden alıyor.
#EğitimFen bilgisi dersinde yaptığı deneyin sonucunu 20 yıl araştıran Giresunlu sınıf öğretmeni Celalettin Turkar iç darbe ile hareket edebilen roket projesi hazırladı. Turkar, Türk Patent Enstitüsü’nün davetiyle 3-6 Mart 2016 tarihinde İstanbul Buluş Fuarı’nda roketi tanıtacağını belirtti.
#ÖğretmenOnlar Türkiye’deki on binlerce fedakar öğretmenden sadece birkaçı... Dokundukları öğrencilerinin hayatını değiştiren, eğitimde üstün başarı göstermiş, projeler gerçekleştirmiş, yetenekli öğrencileri topluma kazandırmış, farklılıklar ortaya koyan bu yıldız öğretmenlerin hikayeleri birçok kişiye örnek olacak nitelikte... İşte o sıra dışı hikayeler...
#24 Kasım 2015Suriye’deki iç savaştan kaçarak İstanbul Avcılar’a yerleşen yaklaşık 15 bin Suriyelinin çocuklarına daha iyi eğitim verilebilmesi amacıyla 6 öğretmenin görev yaptığı okul açıldı. ‘Syrian Modern School’u (Modern Suriye Okulu) gezerek buradaki çalışmalarla ilgili bilgi alan Avcılar Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.