Ülkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeRamazan Bayramı için geri sayım başladı. Bu yıl kalabalık sofralarda oturamayacağız belki ama ağzımızın tadı yerinde olsun istiyoruz. Hürriyet Pazar gastronomi yazarı Ebru Erke şef Fehmi Samancı'dan 'lor sarması' tarifi aldı. Baklava hamuruyla yapılan bu tatlıyı herkes çok sevecek. 'Ebru Erke'nin ramazan sofrası' yayında
#Fehmi SamancıTurşu Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biridir ve birçok dünya mutfağına da ilham vermiştir. Lezzeti kadar faydaları ile de bilinen turşu, tüm fermente gıdalarda olduğu gibi probiyotik özelliğiyle mutfağımızın olmazsa olmazları arasında yer alır. Hepimizin zevkle tükettiği turşuyu hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını USLA Akademi Baş Şefi Fehmi Samancı anlattı...
#TurşuKış hazırlıklarının en başında konserve yapımı gelir. Genellikle tüm ailenin toplandığı ve kilolarca sebze ve meyvenin temizlenip ayıklandığı bu hazırlık, renkli renkli cam kavanozlar ile mutfağımızın en güzel dekorlarını oluşturur. USLA Akademi Baş Şefi Fehmi Samancı, mevsimlik ürünlerle konserve hazırlayacaklar için bazı ipuçları verdi.
#KonserveÇocukluğumda aile arasında ne zaman bir başarısızlık öyküsü konuşulsa “Birinci kuşak kurar, ikinci büyütür, üçüncü kuşak batırır (ya da yer)” yorumuyla final yapılırdı. Tabii dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bunun tersini kanıtlayan “Birinci kuşak kurar, ikinci yönetir, üçüncü kuşak dallandırır, budaklandırır” örnekleri de hiç azımsanacak gibi değil.
#Müge AkgünNorveç’in somon balığı üretimiyle dünyaca ünlü adası Lovund’da ‘Somon Festivali’ yapıldı. İki gün süren festival boyunca adadaki tüm tabaklarda sadece somon balığı yemekleri vardı. Festivale Türkiye’den de iki aşçı çağırıldı, somondan kokoreç, şiş ve pilaki yaptılar. Sonuç mu? Tabii ki Norveç’liler bu tatlara şaşırdı
Edebiyat dergisi Notos, yıllık geleneksel soruşturmasının on dördüncüsünde ‘yüzyılın 40 yerli oyun metnini’ soruşturdu. Edebiyatçı, dramaturg, yönetmen, çevirmenlerin yer aldığı 237 kişilik jürinin oylarıyla yapılan listede ilk sıraya Haldun Taner’in kült eseri ‘Keşanlı Ali Destanı’ yerleşti.
#NotosTBMM komisyonları üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de yer aldı. Buna göre, Genel Kurulun 16 Temmuz tarihli 6. birleşiminde yapılan seçim sonucunda, Anayasa Komisyonu Başkanlığına AK Parti'den Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Başkanvekilliğine Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Sözcülüğe Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Katipliğe Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz getirildi.
#Resmi Gazete24 Haziran seçim sonuçları ile birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisine girecek olan 600 milletvekilinin listesi de belli oldu. YSK tarafından henüz resmi açıklama yapılmadığı için kesin olmayan seçim sonuçları olarak belirlenen listede, AA'nın son verilerine göre AK Parti'yi 293, CHP'yi 146, HDP'yi 67, MHP'yi 50, İYİ Parti'yi ise 44 milletvekili temsil edecek. İşte, 24 Haziran kesin olmaya seçim sonuçları bilgisine göre 600 milletvekilinin illere göre dağılımı
#Secim2018Yüksek Seçim Kurulu, 12 Haziran’da yapılan 24. dönem milletvekili seçimi kesin sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlarda, Diyarbakır’da bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle yok, dün mazbatasını alan AK Partili Oya Eronat var. Seçimlerde 52 milyon 806 kayıtlı seçmenden, 43 milyon 914 bin oy kullandı. Böylece seçimlerde oy kullanmayan seçmen sayısı 8 milyon 891 bin kişi oldu.