Bugüne kadar Türkiye’de onlarca vilayetini gezdim. Hemen hemen her şehrin kendine özgün bir köftesi olduğunu gördüm.
Bugüne kadar Türkiye’de 81 vilayetin 72’sini gezdim. Hemen hemen her şehrin kendine özgün bir köftesi olduğunu gördüm.
Gaziantep’in lezzetleri anlatmakla bitecek gibi değil. Geçen hafta tanıtmaya başladığım damak çatlatan lezzetlere bu hafta da devam edeceğim. Ama Antep mutfağı bir iki yazıya sığmayacak kadar zengin. En iyisi, oraya gidip bu lezzetleri keşfetmek.
İstanbul Kadıköy'de, Sular İdaresi'nin arka sokağı. Yöre yemekleri yiyebileceğiniz ender yerlerden biri olan Çiya Sofrası bu sokakta; 1986 yılında açılmış. Çiya Kebap da aynı sokakta. 2000 yılında açılan mekân kebap tutkunlarını kendine çekiyor.