Yaklaşık 16 yıl İstanbul’da yaşayan Efe Çakıroğlu, ne zaman nisan ayı gelse hep aynı cümleyi kurmuş: “Ben burada ne yapıyorum?” Ekonomik anlamda sıkıntıya düşüren pandemi, manevi anlamda cesaretini körüklemiş. Ve Çakıroğlu, rotayı büyüdüğü topraklara, Bodrum’a çevirmiş. Bugün Bodrum’da aşçılık dersleri veren, yiyecek-içecek işletmelerine danışmanlık yapan Efe Çakıroğlu ile kariyer yolculuğunu ve onun gözünden Bodrum’u konuştuk.
#İzmirTÜRKİYE'nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ile antep fıstığı, Expo Milano 2015'de de tanıtıldı. Kuru meyve tanıtım grubunun standı, 14 Eylül Türk Günü etkinliklerinde yoğun ilgi gören stantlardan birisi oldu.
TÜRKİYE’nin, Cumhuriyet ’in 100. yılında 500 milyar dolar ihr acat hedefine ulaşması için can siper ane çabalayan Egeli ihracatçılar, fuar fuar geziyor, yeni pazarlar arıyor. Tanıtım grupları Uzakdoğu’dan Avrupa ’ya, Afrika’dan Asya’ya hemen tüm organizasyonlara katılıp, tadımlar yaptırıyor, çeşitli şovlarla ürünlerin yanısıra kültürümüzü de tanıtıyor.
KIYI Ege Belediyeler Birliği, Milano EXPO 2015’te Türkiye belediyelerini temsil etmek için EXPO organizasyonu tarafından davet edildi. Birlik Başkanı Abdül Batur davetin kendilerini gururlandırdığını, ancak terör olayları ve şehitler nedeniyle belediye başkanları olarak değil meclis üyeleri ve genel sekreterlik düzeyinde katılım sağlanacağını belirtti.
Türkiye, ‘İzmir-Milano’ çekişmesi nedeniyle önce katılmaktan vazgeçtiği ancak, ‘devlet başkanı’ düzeyinde talep üzerine sonradan katılma kararı aldığı Milano Expo’da, 4.170 metrekarelik alanda ‘pavyon’ inşaatını 100 günde tamamladı. 1 Mayıs’taki açılış için her şey hazır.
#Expo 2015