Her ülkede evlilik olabilmesi için resmi nikah şartı bulunmaktadır. Bu ülkelerden birisi de Fransa'dır. Fransa'da konsolosluklarda veya belediyelerde evlenebilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Peki Fransa'da evlenmek için gerekli olan şartlar ve belgeler (evraklar) nelerdir? Fransa'da evlilik başvurusu nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Fransa'da Evlenmek İçin Gerekli Olan Şartlar Ve Belgeler (Evraklar) Nelerdir?Evlilik hazırlığında olan ve söz, nişan ve kına gibi süreçleri atlamak isteyen bazı çiftler yıldırım nikahı uygulamasından faydalanmak istiyor. Günümüzde hızlı nikah kıydırmak isteyenler, nikah dairelerine başvurularda bulunarak 2 veya 3 gün için evlilik işlemini gerçekleşebiliyor. Peki, yıldırım nikahı nasıl kıyılır ? Yıldırım nikahı nedir? İşte, o konu hakkında merak edilenler.
#Yıldırım Nikahı Nedir?Resmi ismi Hindistan Cumhuriyeti olan ülke, Asya'nın güney kısmında yer alıyor. Toprak açısından dünyanın en büyük 7. kara parça ülkesi olan Hindistan, nüfus bakımından dünyada 2. sıradadır. 7 bölge 28 eyalet olan Hindistan'a gitmek isteyen vatandaşlar vizeye tabi tutulurlar. Hindistan vizesi nasıl alınır, başvuru ücreti ne kadar, başvuru şartları, gerekli evraklar ve kaç günde çıkar sorularının yanıtlarını derledik.
#SeyahatMacaristan, Orta Avrupa'da bulunan, etkileyici turistik ülkelerden biridir. Dünyanın en güzel başkentleri arasında bulunan Budapeşte'si ile bu büyüleyici ülkeye çeşitli amaçlarla gitmeyi düşünenler için Macaristan vizesi nasıl alınır? Macaristan vizesi başvuru ücreti ve gerekli evraklar listesi (2023) gibi önemli konuları derledik.
#Macaristan Vizesi Nasıl Alınır?Yunanistan aile birleşimi vizesi, evli çiftler için gerekli olan vizedir. Yunanistan sınırları içinde bulunan Türkiye Konsoloslukları mevzuata uygun olarak Türk vatandaşlarının evlenme işlemlerini yapabilmektedir. Bunun için evlenecek olan çiftin birinin çifte uyruklu olması yeterli sayılmaktadır. Yunanistan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir ayrıntıları ile derledik.
Aile birleşimi vizesi aile bireylerinin birleşmesini sağlamaktadır. Ukrayna'da yasal olarak ikamet eden aile bireylerinin birleşimi için aile birleşimi vizesi olan D tipi vize gerekmektedir. Bu vizeyi almak istenen kişiler evraklarını hazırlayıp başvuru yapmaktadır. Peki Ukrayna aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte Ukrayna aile birleşimi vizesi hakkında merak edilenleri derledik.
Ukrayna oturum iznini almak isteyen bireylerin; D tipi vizeyle ülkeye geçmesi gerekir. Ukrayna oturum izni başvurusunu yapabilmek için gerekli temsilciliklere giderek, çalışma izni ve başka gereken belgeler ile başvuru yapılmaktadır. Ukrayna oturma izni nasıl alınır? Ukrayna oturma izni şartları nelerdir? İşte, merak edilen detaylar.
Romanya aile birleşimi vizesi almak için; Romanya'nın Türkiye çapında yer alan temsilcilerine başvuru yapılması gerekmektedir. Romanya'nın Türkiye'deki temsilcilikleri ise; Romanya İzmir Başkonsolosluğu, Romanya İstanbul Başkonsolosluğu ve Romanya Ankara Büyükelçiliği'ne aittir. Romanya ile birleşimi vizesi için gerekli belgelerin hazırlanması gereklidir. Romanya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Romanya aile birleşimi vizesi ne kadar süre içinde çıkar sizler için derledik.
Kişilerin aileleri Portekiz'de yaşıyor ise ve vatandaşlar ailelerin yanında kalmak istiyorlar ise aile birleşimi vizesi alınmalıdır. Portekiz ülkesi Schengen ülkelerinden birisi olmakta ve yıl içerisinde ülkesine farklı nedenlerden pek çok vatandaşı almaktadır. Aile birleşimi için ise kişiler başvurularını yaparak vize almaya hak kazanırlar. Peki Portekiz aile birleşimi vizesini alabilmek için gereken evraklar nelerdir? Aile birleşimi vizesi başvuruları nasıl yapılır? Portekiz aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.
Norveç aile birleşimi vizesi, Norveç vatandaşı olan birisi ile evlenildiği zaman alınır. Norveç'te yaşamak isteyen kişiler de evlenerek aile birleşimi vizesi alabilirler. Norveç aile birleşimi vizesi uzun süreli bir oturma izni imkanı tanır. Norveç aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? Tüm ayrıntıları ile derledik.
Lüksemburg, Schengen Bölgesi'nin bir üyesidir. Schengen vizesi sahipleri, turizm veya iş amacıyla 90 güne kadar kısa süreli olarak eyaletler arasında serbestçe hareket edebilirler. Schengen vizesi ile bir ülkeye giriş yapmak ve Schengen bölgesinde özgürce seyahat etmek mümkündür. Diğer bazı ülkelerin pasaport sahipleri de aynı kuraldan yararlanabilir. Lüksemburg’da oturma izni nasıl alınır ayrıntıları ile derledik.
Her sene 200.000’in üzerinde kişi Kanada’da oturum izni alarak ve kalıcı bir olarak Kanada’da ikamet etme hakkını elde eder. Kanada oturum izni alarak Kanada’ya göç edebilir ve kalıcı olarak Kanada’da yaşama imkanı bulabilirsiniz. Kanada oturma izni nasıl alınır sizler için derledik.
Kanada aile birleşimi vizesinin diğer ismi evlilik vizesidir ve uzun süren bir sürece sahiptir. Aile birleşimi vizesinin çıkması ortalama 12 ay sürse de süre kişiden kişiye değişebilir. Kanada aile birleşimi vizesi için eşin gönderdiği davetiye vize için olmazsa olmaz belge niteliğindedir. Kanada aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.
İzlanda'da yaşamak için 3 aydan daha uzun süreli konaklamak gerekir. Eğer 3 aydan kısa kalacaksanız vize yeterlidir fakat daha uzun sürede oturma izni alınması istenmektedir. 4 yıl boyunca kesintisiz İzlanda'da konaklayarak dilerseniz kalıcı oturum izni de alabilirsiniz. İzlanda'dan alınabilecek izinleri ve oturma izni hakkındaki merak edilenleri derledik.
İzlanda aile birleşimi vizesi Schengen vize türlerinden birisidir. Bu nedenle Schengen vize protokollerine uyulması gerekmektedir. Bu vizeyi alabilmek için belirli prosedürleri takip etmek ve konsolosluğun bazı kurallarına uyum sağlamak gerekir. Peki İzlanda aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte İzlanda ile birleşimi vizesi hakkında detaylar.
İsveç oturma izni almak için İsveç vatandaşı biriyle evlenmeniz, yasal partnerlik yaşamanız, eğitim görecek olmanız ya da çalışacak olmanız gerekir. Öncelikle hangi şartları sağladığınızı bulmanız ve buna göre evraklar ile başvuruda bulunmanız gerekir. Randevuyu online olarak alabilir ve size verilen randevu saatinde evraklar ile konsoloslukta olabilirsiniz. İsveç oturum izninin nasıl alınacağı ile beraber şartlarını da sizler için derledik.
İsveç aile birleşimi vizesine başvuran kişinin İsveç ülkesinde ikamet etmekte olan aile bireyleri ile İsveç içerisinde kanunlar çerçevesinde ikamet etmeleri sağlayan uzun süreli vize türüne İsveç aile birleşimi vizesi denilmektedir. Bu vize İsveç sınırları içerisinde kişilerin 90 günden fazla kalmalarını sağlamaktadır. Peki İsveç aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir ayrıntıları ile derledik.
İngiltere vizesi 3 hafta ile 12 hafta arasında çıkar. Eğer geçerli sebebiniz varsa en hızlı 1 gün içinde vizenin çıkması da mümkündür. Seyahatinize uygun olan vizeye başvurmanız ve sonrasında vize sonucunu beklemeniz gerekir. İngiltere vizesinin ne kadar sürede çıktığı ile beraber en erken kaç günde alınabileceğini sizler için derledik.
İngiltere'de yaşayan aile bireylerinin yanına gitmek ve birlikte yaşamak isteyen kişilerin öncelikli olarak aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. İngiltere için vize almak isteyen kişilerin başvurularını online olarak gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Vize başvurusunu değerlendirecek olan ve kabul edecek olan yetkili birim ise Birleşik Krallık Konsolosluğu olarak ifade edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hollanda aile birleşim vizesi, Hollanda’da yaşayan biri ile yapılan evlilikle birlikte hayatına orada devam etmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken bir vize türüdür. Hollanda aile birleşim vizesi, aynı zamanda 90 günden fazla bir konaklama olması nedeni ile Ulusal D tipi vize kategorisine de girer. Hollanda aile birleşimi vizesi nasıl alınır sizler için derledik.
Hırvatistan'da oturan eşin yanına yerleşmek veya ebeveynlerinin yanında yaşamak isteyen ve reşit olmayan çocuklar için Hırvatistan oturma izni alınması şartı bulunmaktadır. Oturma izni ulusal vize kapsamında verilir. Hırvatistan aile birleşimi vizesi alabilmek için ise evliliğin Hırvatistan'da yapılması daha kolaylık sağlamaktadır. Peki Hırvatistan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte, Hırvatistan aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen detaylar.
Finlandiya aile birleşimi vizesi D tipi bir vize türüdür. 12 ay ile 4 yıl geçerliliği bulunan bu vize türünü alabilmek için öncelikle pasaport, sivil belgeler, finansal yeterlilik belgeleri, ikamet belgelerini almak ve başvuru yapmak gerekmektedir. Başvurular online olarak veya yerel Finlandiya misyonuna yapılabilmektedir. Peki Finlandiya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? Finlandiya aile birleşimi vizesi hakkında ayrıntıları derledik.
Bulgaristan aile birleşimi vizesi, Bulgaristan'da yaşayan aile üyelerin bir araya gelmesi için verilmektedir. Uzun süreli vizeler arasında olan aile birleşimi vizesi, eş birleşimi vizesi olarak adlandırılmaktadır. Peki, Bulgaristan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir sizler için merak edilen tüm detayları derledik.
Avustralya oturma iznine sahip olanlar veya Avustralya vatandaşlığı bulunanlar, ailelerini Avustralya'ya getirtebilmeleri için daimi vizeye ihtiyaç duymaktadır. Avustralya aile birleşimi vizesi için evli bulunan kişilerin mutlaka oturum izni veya vatandaşlığı olması gerekmektedir. Peki, Avustralya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir sizler için tüm detayları derledik.
Türkiye'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya'da eşleri ve çocukları olması durumunda onlarla birlikte yaşamak için almak istedikleri vize olarak bilinmektedir. Almanya aile birleşim vizesi, D tipi vizeler arasında yer almaktadır. Uzun süreli bir vize olduğu bilinmektedir. Vizenin alınması Almanya'da oturum hakkı sağlamaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
İtalya'da 90 günden fazla kalmak isteyen kişilerin İtalya aile birleşimi vizesi almaları gerekmektedir. Bu vize türü aile ve akraba ziyaretinden farklıdır. Aile ve akraba vizesi Schengen vizesi dahilinde olmaktadır. Fakat İtalya aile birleşimi vizesi D tipi bit vize olup 90 günden fazla konaklamalarda verilmektedir. Peki İtalya Aile Birleşimi Vizesi almak için hazırlanması evraklar nelerdir? Vize başvuru işlemleri nasıl yapılır? İtalya aile birleşimi vizesi alabilmek için merak edilen detaylar.
Elektrik kullanımında abonelik önemli bir konudur. Çünkü abonelik olmadan günümüzde sunulan herhangi bir hizmetten yararlanılması mümkün olmamaktadır. Sizin için İstanbul BEDAŞ Elektrik abonelik nereden açtırılır? CK Boğaziçi Elektrik başvuru için gerekli evraklar / belgeler nelerdir konu başlıklarını detayları ile derledik.
#İstanbul BEDAŞ Elektrik Abonelik Nereden Açtırılır?