Tatil dönemi sona erdi, çalışanlar işbaşı yaptı. Ancak birçok kişi bu dönemde çalışma hayatına uyum sağlamakta zorluk yaşayabiliyor. Uzmanlar, “tatil dönüşü sendromunun” pandemi sonrası iş-yaşam dengesinin değişmesiyle daha da arttığını belirtiyor. Çalışanların yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini alanında uzman isimlerle konuştuk...
#Özge ESENBeden pozitifliği hareketi, son 10 yılda büyük beden mankenlerin ve markaların büyük beden ürünlerinin de etkisiyle ses getirdi ancak hâlâ görünüşü sebebiyle engellerle karşılaşan çok fazla insan var. Uzmanlara göre fazla kilo, iş hayatında kariyer basamaklarını tırmanmanın önünde önemli bir engel oluşturuyor. İşverenler ve işe alım uzmanları yüksek sesle dile getirememekle birlikte fazla kilolu insanlar yerine fit kişilerle çalışmayı ve onlara terfi vermeyi tercih ediyor. Bunun ardında ilginç bir sebep yatıyor. İşte ayrıntılar...
#Fazla Kilonun Kariyere EtkisiKonut üretiminin artması için yeni arsa politikalarına ihtiyaç olduğunu belirten İnanç Kabadayı, “Hammaddemiz arsa ancak büyükşehirlerde arsa stoku azaldı. Bunu iki şekilde aşabiliriz. Hazine arazilerinde, kamu-özel sektör işbirliğinde konut üretebiliriz. Hastaneler ve köprülerde olduğu gibi ‘yap-işlet-devret’ modeli uygulanabilir. Diğer seçenek kentsel dönüşüm. Sürece özel sektör dahil edilerek hem ömrünü tamamlayan yapılar yenilenir, hem de üretim artar” dedi.
#Sponsorlu İçerikKonut üretiminin artması için yeni arsa politikalarına ihtiyaç olduğunu belirten İnanç Kabadayı, “Hammaddemiz arsa ancak büyükşehirlerde arsa stoku azaldı. Bunu iki şekilde aşabiliriz. Hazine arazilerinde, kamu-özel sektör işbirliğinde konut üretebiliriz. Hastaneler ve köprülerde olduğu gibi ‘yap-işlet-devret’ modeli uygulanabilir. Diğer seçenek kentsel dönüşüm. Sürece özel sektör dahil edilerek hem ömrünü tamamlayan yapılar yenilenir, hem de üretim artar” dedi.
#İnanç KabadayıPandemi dönemi ile birlikte çalışma hayatında birçok şey değişti. İş insanları ve akademisyenler yeni, verimli ve güvenli çalışma modelleri geliştirmeye çalışıyorlar. Şirketler için pandemi sonrası normal, daha esnek çalışma durumlarını desteklemek üzere dijital teknolojinin giderek daha fazla kullanılması anlamına geliyor. Uzmanlar, bu yeni dönemin güvenlik stratejilerini inceledi. Hibrit çalışma ve Zero Trust (Sıfır Güven) yaklaşımlarını değerlendirdi.
#HackerŞirketler bir yandan sürekli değişen ofis ve ofis dışı çalışanlar karmaşasını idare ederken, diğer yandan siber saldırı riskini nasıl en aza indirebileceğini planlamaya çalışıyor. ESET, hibrit çalışma modelini irdeleyerek dikkat edilmesi gereken güvenlik stratejilerini inceledi.
#EsetTelefon ekranına bakma süreniz günden güne artıyor mu? Ya da WhatsApp bildirim sesleri artık sizi çıldırtıyor mu? Gözleriniz bulanık mı görmeye başladı? Kendinizi tükenmiş ve yorgun hissediyorsanız uzmanların uyarılarına kulak verin: “Araştırmalar sosyal medyayı sık kullananların kaygı problemlerini daha sık yaşadığını gösteriyor. Belki cihazlara değil, uygulamalara sınır koymalısınız.”
#GazetehaberleriAmir Sohrabi, teknoloji sektörünün deneyimli isimlerden biri. Özellikle dijital dönüşüm alanında büyük bir tecrübeye ve yetkinliğe sahip olan Sohrabi’nin kariyerinde dijital dönüşüme liderlik etme, stratejiler üretme ve uygulama büyük bir önem taşıyor. Sohrabi, 2020 yılında, özellikle dijital çalışma alanları çözümleriyle içinde olduğumuz dönemde değişen müşteri ihtiyaçlarına en doğru ve efektif çözümleri sunan Citrix’e katılmıştı. Sohrabi ile uzaktan çalışma dönemini, yakın geleceğe dair öngörülerini, Citrix’in sunduğu çözümleri, dijital dönüşümü ve genç liderlere tavsiyelerini konuştuk. (Sponsorlu İçerik)
#CitrixSabancı Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin ortak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, pandemi döneminde evden çalışanların büyük bölümü daha sonra da evden çalışamaya devam etmek istediğini belirtiyor. İş yerine geri dönmek isteyenlerin büyük çoğunluğunu üst kademe yöneticiler ve erkekler oluşturuyor.
#GazetehaberleriKoronavirüs salgınının, tüm dünyada milyonlarca yaşamı etkileme gücü sağlık risklerinin ötesine geçerek, eğitim, sosyal yaşam alanlarını ve dünya ekonomilerini sarsmaya devam ediyor. İş yaşamı açısından da dönüştürücü etkileri olan Coronavirüs, bu yılın son çeyreğini de home – ofis uygulamaları, online toplantılar ve seyahat kısıtlamaları ile geçirmek zorunda olacağımızın işaretlerini veriyor.
#Home OfficeKarantina günlerinde evden çalışmanın 1 numaralı zorluğu nedir? ESET Kıdemli Güvenlik Uzmanı Tony Anscombe’nin paylaştığı araştırmaya göre en büyük zorluk, mesai saatinden sonra da bilgisayarın çalışmaya devam etmesi. Anscombe, araştırmanın ayrıntılarını ve evde çalışma rutini geliştirmeye ilişkin önerilerini paylaştı.
#EsetGoogle, koronavirüs sürecinden dolayı Adsense hesabı olan kullanıcılarına mail yolluyor. Bu mail'de Adsense çatısı altında yapılan güncellemeler anlatılırken, koronavirüs salgını süresince Adsense hesabı olanların bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceğine açıklık getiriliyor.
#GoogleŞu an tarihte oldukça özel bir andayız. Modern zamanlarda daha önce, jeopolitik sınırları hiçe sayan böylesi bir global bir etkiye maruz kalmamış ve bir krize global olarak bu tür bir tepki vermemiştik. COVID-19 salgını ve bu salgının etkileri şehirleri, ülkeleri hatta kıtaları durma noktasına getirdi. Haberler her gün, ekonomik zorlukları ve bu zorlukların yarattığı korkularla üzüntüleri dile getiriyor – diğer yandan biraz umut serpintileri de var – tedavi umudu, aşı umudu, çalışmanın ve karantina altındayken de hayatımızı kazanmanın yollarına dair umutlar ve koronavirüs yıkım kapasitesini kaybettikten sonraki zamanlara dair umut...
#KoronavirüsTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...