Tereyağlı kadayıfı, tuzsuz peyniri ve en güzeli çıtır çıtır tadıyla künefe, en beğenilen şerbetli tatlılardan biri. Yanında dondurma veya kaymakla da lezzeti bambaşka oluyor. Bu enfes tatlıyı birkaç püf noktasına dikkat ederek evde hazırlamak mümkün. Denemek isterseniz, künefe tarifi, malzemeleri ve yapım tüyoları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#KünefeHatay’a özgü bir şerbetli tatlı olan künefe, ülkemizin her bölgesinde beğenilerek yeniyor. Genellikle restoranlarda ve tatlıcılarda yemeye alıştığımız künefeyi MasterChef Türkiye evinize getiriyor. Kendine has künefe peyniri, şerbeti ve yapım aşamalarıyla evde kolay künefe nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte MasterChef künefe tarifi haberimizde…
#Künefe“Şimdi şöyle çıtır çıtır bir künefe olsa…” diyenler buraya! Sizin için evde nefis bir künefe yapmak için bilmeniz gerekenleri araştırdık. Antakya’nın en meşhur künefecilerine taş çıkartacağınız nefis künefe tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
#EvdehayatHemen herkesin sevdiği bir tat olan künefe her ne kadar Hatay’a özgü bir lezzet olarak anılsa da Hatay dışında da oldukça yaygın... Önemli birkaç noktaya dikkat edip tarifi adım adım uygularsanız artık künefe yemek için dışarıya çıkmanıza gerek kalmayacak.
#KünefeMasterChef jürisi şef Danilo Zanna hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Damak tadından yarışmadaki jüriliğine kadar geniş yelpazede samimi açıklamalarda bulunan Danilo şef hakkında merak edilenleri yanıtladı. Samimiyetinin aslında samimi olmak için hiçbir şey yapmamasından kaynaklandığını söyleyen Danilo şef, yaptığı işin okul gibi olduğunu söyledi.
#Danilo ZannaKünefe nasıl yapılır sorusunun yanıtı tatlıya hayır diyemeyen vatandaşlar tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Ortadoğu'nun dört bir yanında yapılan künefenin nasıl yapılacağı ev hanımları tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, künefe nasıl yapılır? İşte evde künefe tarifi ve hazırlanışı.
#KünefeGünümüze kadar ulaşan boza, bilinen en eski Türk içeceklerinden biridir. Günümüzde eski Osmanlı coğrafyası ile Orta Asya coğrafyasının bazı kısımlarında yapılıp tüketilir. Kış günlerinin vazgeçilmezi olan boza genellikle sarı leblebiyle sunuluyor. Peki, boza nasıl yapılır?
#Boza NedirYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiYemek yapmayı bilmiyor, hiç öğrenmemiş, bu saatten sonra da öğrenmek için geç kaldığını düşünüyor... Ama en iyi pilav nerede yenir, en iyi büryan kebabını kim yapar hepsini biliyor. Bazen bir yemek kursuna gitmeyi düşünüyor ama Balat’ta arkadaşları arasında karizması çizilir diye korkuyor