Tuzlu ayran tansiyonu yükseltir mi düşürür mü sorusu, bu tarz bir durumla karşılaşıldığında akla ilk gelen sorulardan olmaktadır. Tansiyonu yükseltmek için tuzlu ayran içilirken, düşürmek için tuzsuz ayran tüketilmelidir. Bununla birlikte yoğurt yemesi de hastanın kendisini çok daha iyi hissetmesini sağlayabilir. Peki, tansiyonu düşürmek ve yükseltmek için hangi besinler tüketilmelidir? İşte, o detaylar
#Tansiyon Neyle DüşerYüksek tansiyon, fiziksel ve psikolojik etkenler dolayı ortaya çıkabilir. Stres, beslenme alışkanları ve tuz tüketimi gibi nedenlerden dolayı yüksek tansiyon meydana gelebilir. Yüksek tansiyona iyi gelen yiyecekler ve bitkisel önerilerle evde doğal yollarla çözüm bulunabilir. Peki Yüksek tansiyona ne iyi gelir? Yüksek tansiyon nasıl düşer ve düşürülür? Yüksek tansiyon neden olur? Limon ve ayran yüksek tansiyona iyi gelir mi? Evde yüksek tansiyona iyi gelen doğal ve bitkisel çözümler...
#Yüksek Tansiyonİç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya, yıllardır obezite ve beslenme üzerine çalışan bir isim. “Mutsuz olmadan kilo vermek gerek. Bu bir diyet değil, yaşam şekli olmalı. Bir de acıkmadan yemeyin, açlığınızı ertelemeyin, toplu alışveriş yapmayın” diyen Kaya’nın yedinci kitabı ‘50 Adımda Sağlıklı ve Hızlı Zayıfla’ Hürriyet Kitap’tan çıktı.
#GazetehaberleriHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız’ın editörlüğünü yaptığı bu bölüm aynı üniteden diyetisyen Meral Mercanlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalından Prof. Dr. Haydar Demirel ve Prof. Dr. Sedat Tolga Aydoğ’un katkıları ile hazırlandı. İşte diyabetle ilgili merak ettiğiniz her şey...
#DiyabetFazla kilolarınız yüzünden haber olsanız, hatta patronunuz “Zayıfla yoksa işten atacağım” dese ne yaparsınız? 18 yıldır THY’de kabin amiri olarak görev yapan İzzet Levi ve 21 arkadaşı kiminin faşizan bulduğu, kiminin hak verdiği bu uygulamaya iki ay önce maruz kaldı.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ünitesinden Doç. Dr. Bülent Okan Yıldız'ın editörlüğünü yaptığı bu bölüm aynı üniteden diyetisyen Meral Mercanlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalından Prof. Dr. Haydar Demirel ve Doç. Dr. Sedat Tolga Aydoğ'un katkıları ile hazırlanmıştır.