CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Vatandaşın derdi boyunu aşmışken bu ayda hiç değilse keskin siyasi tartışmalardan uzak durmak lazım. Ramazanı vesile kılıp, hiç değilse iftar sofralarındaki konuşmalarda sert siyaset dilini bir terk edelim” dedi.
#Özgür ÖzelAnkara’da yaşayan SMA hastası 2 yaşındaki Efraim Efe Ete, tedavi masrafı için başlatılan valilik onaylı bağış kampanyasının son günlerinde destek bekliyor. Efraim’in tedavisi için 63 milyona ihtiyaç olduğunu söyleyen baba Savaş Ete, “Şu an bu miktarın yüzde 85’ini toplayabildik, yaklaşık 53 milyon TL toplandı. Geri kalan meblağı bağış kampanyasının son günü olan 12 Kasım’a kadar toplamamız gerek” dedi.
#Efraim Efe EteTürkiye’de geniş kamuoyu onu ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ dizisinin ‘Behzat Amiri’ olarak tanıdı. Tiyatrosever Ankaralılarsa onu önce Devlet Tiyatroları ve ardından kurucusu olduğu Tatbikat Sahnesi’ndeki performanslarıyla biliyordu. Bugünse karşımızda Etimesgut Belediye Başkanı olarak bulunuyor Erdal Beşikçioğlu… Ankara’nın başkent oluşunun 101. yıldönümünde (bugün) başlayan ‘KentFest’ vesilesiyle Beşikçioğlu ile bir ‘Ankara söyleşisi’ yaptık...
#Erdal BeşikçioğluEtimesgut Belediye Başkanı ve Etimesgut Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi’nde (CKM) bu yıl ilk kez düzenlenecek Uluslararası Kent Tiyatro Festivali-Etimesgut (KentFest) için basın toplantısı düzenledi.
#Etimesgut Belediye Başkanı Erdal BeşikçioğluEtimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ardından belediyede yeni bir uygulama başlatacaklarını söyledi. Beşikçioğlu, "Can dostlarımızı belediyede görevlendireceğim. Belediyemizin Fen İşlerinin garajında, park bahçelerin garajında, TIR otoparkımızın garajında, sosyal tesislerimize ve belediyemizin onlarca binasına sahip çıkacak can dostlarına, bekçilere ihtiyacımız var" dedi.
#Erdal BeşikçioğluDernekler, sivil toplum örgütleri sahiplendirme kampanyaları düzenliyor. Belediyeler uzun vadeli eylem planları hazırlıyor. Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeleri içeren yasa yürürlüğe girdi ama hayvan hakları savunucularına göre yapılacak daha çok şey var: “Öncelikle sokakta yaşayan hayvanların kısırlaştırılması, kimliklendirilmesi ve mikroçiplenmesi gerekiyor.”
#KöpekEtimesgut’un Yeni Bağlıca Mahallesi’nde üç yıl önce ara seçimde muhtar seçilen Remziye Dilek Tuç Aktaş, yerel seçimlerde yeniden aday olduğu muhtarlık seçimlerini kazandı. Aynı zamanda CHP Etimesgut Belediye Meclis üyesi adayı olan Aktaş, partisinin aldığı oylar sonucunda belediye meclisine de girmeye hak kazandı. Tercihini belediye meclis üyeliğinden yana kullanacağını ve muhtarlığı bırakacağını söyleyen Aktaş, “Mahallemi iyi tanıyorum, belediye meclis üyeliği ile buraya yönelik çalışmalar yapmayı sürdüreceğim. İki duyguyu bir arada yaşıyorum, içimde hem sevinç hem de hüzün var” dedi.
#EtimesgutAnkara'nın Etimesgut ilçesinde yerel seçimde belediye başkanı seçilen oyuncu Erdal Beşikçioğlu, mazbatasını alarak, göreve başladı. Beşikçioğlu, "Kol kola, beraber daha güzel yarınlara ulaşmak için yürüyeceğiz" dedi.
#Erdal Beşikçioğlu31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde aday olan ünlü isimler sandıkta ne sonuç aldığı merak konusu oldu. ‘Behzat Ç’ dizisindeki ‘emniyet amiri’ rolüyle tanınan CHP’nin Etimesgut adayı tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Beşikçioğlu, oyların yüzde 55.7’sini alarak seçimi kazanırken, Düzce’de Yeniden Refah Partisi’nden seçime giren şarkıcı Davut Güloğlu, mevcut belediye başkanı AK Partili Faruk Özlü karşısında yüzde 29.5 oy alsa da kaybeden taraf oldu.
#Davut Güloğlu