Mevsim meyve ve sebzelerini uzun süre muhafaza etmenin en güzel yolu kurutmak. Peki çok meyve sebze mevsiminde kurutulup daha sonra yemeklere lezzet katıyor. Patlıcan da bunlardan biri. Peki patlıcan nasıl kurutulur? İşte evde dolmalık, kavurmalık ve yemek patlıcan kurutmanın püf noktaları
#Patlıcan Nasıl KurutulurKuru erik, vitamin ve mineral içeriğiyle oldukça besleyici bir besin. Ayrıca lif ve antioksidanlar ile sağlık için de faydalı. Yaz aylarında tezgahları süsleyen rengarek erikler taze olduğu gibi kuru olarak da tüketilebiliyor. Üstelik evde kurutmak da çok kolay. Peki erik kurusu nasıl yapılır? İşte evde çekirdekli kırmızı, yeşil ve mürdüm eriği güneşteve fırında kurutmanın püf noktaları
#Erik Kurusu Nasıl YapılırYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafErzurum’da kadim tarihin merkezidir Nazik Çarşı. Geçmişin efsunlu halini anlatır. Şimdilerde umursamazlığın elinde kaderine terk edilmiş. Tıpkı Gümrük, Hacılar, Kamburoğlu hanları gibi. Bu şehri tüm boyutlarıyla tanımak için arka sokaklarında yürüyüşe çıkmak gerekir.
Kayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.