Kapalı ameliyatlar olarak da tanımlanan endoskopik cerrahi kadın hastalıklarında da yoğun şekilde kullanıldığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gazi Yıldırım, “Kapalı ameliyatların açık ameliyatlara oranla avantajlarının daha fazla olması ve hasta açısından da konfor sağlaması sebebiyle kapalı ameliyatlar hastalar tarafından daha fazla tercih ediliyor” dedi, önemli bilgiler verdi.
#Endoskopik CerrahiEnteral beslenme; yetişkin, çocuk ve bebeklere uygulanan bir metottur. Tüp; gereksinim duyulduğu sürece kalmaktadır. Kısa bir dönem kalabileceği gibi daha uzun zamanlı olarak da kalabilir ve birey yeniden eskiden olduğu gibi yemek yemeye döneceği vakit çıkarılabilir. Tüp yolu ile entenal beslenme adına değişik çeşitlerde tüpler kullanılır. Peki, enteral beslenme nedir? Nasıl uygulanır? Enteral beslenme ne kadar sürmektedir ayrıntılar ile derledik.
#Sağlıklı YaşamSpina bifida, ayrık ya da açık omurga anlamına gelir. Omurilik sinirinin hasarlandığı bu hastalık birçok şekilde görülebilir. Sebepleri arasında folik asit eksikliğinin olabileceği düşünülmektedir. Kalıtsal olabileceği, hamilelikte yüksek ısıya maruz kalma, şeker hastalığı gibi durumlarla ortaya çıkabileceği ile ilgili görüşler de mevcuttur.
#Spina BifidaSon günlerde gündemde yer alan hipofiz bezi makroadenomu, belirtileri ve tedavisi ile merak konusu oldu. Bir tür hipofiz tümörü olan hipofiz bezi makroadenomu günlük yaşantıyı olumsuz etkileyecek semptomlara sahip bir hastalıktır. Diğer tümör ve kanser hastalıkları gibi iyi huylu ve kötü huylu türleri bulunan hipofiz bezi makroadenomu nedir, tedavisi nasıl olur? İşte hipofiz tümörleri hakkında bilgiler...
#Hipofiz Bezi MakroadenomuAşırı kilo alımı zamanla yaşam kalitesini düşürdüğü gibi sağlığı olumsuz etkileyen sonuçları beraberinde getirir. Çeşitli nedenlerden dolayı fazla kilolarından kurtulamayan kişiler, bunun için farklı yöntemlere başvururlar. Bu yöntemler arasında en çok araştırılanlardan biri de mide botoksu olarak dikkat çekiyor. Peki mide botoksu nedir, nasıl yapılır? İşte mide botoksu sonrası beslenme ve zararları hakkında bilgiler...
#Mide BotoksuSon dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren dumping sendromu mide ameliyatı geçirmiş olan kişilerde ortaya çıkıyor. Kişinin günlük yaşantısını olumsuz etkileyen ve kötü sonuçlar doğurabilen dumping sendromu nedir, nasıl geçer, nedenleri nelerdir? İşte dumping sendromu belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#Dumping SendromuHiperemezis gravidarum, tüm hamilelerin % 70-85'inde sık görülen, tedavisi zor ve ciddi bir hastalıktır. Bulantı ve kusma şeklinde ortaya çıkan gebelik kusmalarının %0.5-2'lik oranını kapsar. Hiperemezis Gravidarum, hamilelik hastalık spektrumunun en sınırında yer alan bir durumdur. Hiperemezis Gravidarum nedir, ne zaman olur sizler için derledik.
Aşırı kilolar her zaman bir sağlık problemi olmuştur. Farkına varmadan özellikle vücut yaşlanmaya başladığında kilo alımı da hızlanır. Aşırı kiloların sağlık ve yaşam kalitesi risklerini azaltmak için mide botoksu harika bir yöntemdir. Peki, mide botoksu nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Tıp bilimi içerisinde gelişmeler gösteren alanlardan birisi de biyopsidir. Biyopsi birçok kişi tarafından kulak aşinalığı olsa da tam manasıyla bilinmeyen bir terimdir. Peki Biyopsi nedir ve nasıl yapılır? Biyopsi neden ve ne zaman yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Biyopsi Nedir?Sinüzit, en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri. Halsizlikten öksürüğe, baş ağrısından burun tıkanıklığına kadar çeşitli problemlere yol açabiliyor. Peki sinüzit nedir, neden olur? İşte sinüzit belirtileri, tedavisiyle ilgili merak edilenler...
#SinüzitProstat, erkeklerde meni içeriğinin bir kısmının üretildiği, idrar kesesinin hemen altına yerleşmiş yaklaşık ceviz büyüklüğünde (10–20 gr) bir bez dokusudur. Prostat bezinin salgıladığı sıvılar, vajina içerisinde meninin akışkan hale gelmesini sağlamakta, aynı zamanda içerdiği maddeler sayesinde spermleri çevresel faktörlerden koruyarak vajinal ortamda hayatta kalabilmelerini sağlamaktadır.
#ProstatBirçok kişi için can sıkıcı sorun haline gelen sinüzit alın, ense veya yüzde görülen baş ağrıları ile kendini belli edebiliyor .Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal, sinüzitin belirtilerini ve tedavisini anlatıyor.
#SinüzitDisfaji, halk arasında yutma güçlüğü yutma işlevinin düzgün olarak yerine getirebilmesi için, çeşitli kas ya da sinirlerin herhangi birinin fonsiyonundaki aksaklık, disfajiye zemin hazırlayabilir. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldız Disfajinin nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
#Yutma GüçlüğüSürekli aynı hareketlerin yapılması sonucu ortaya çıkan karpal tünel sendromu, günlük işlerin yapılmasını dahi zorlaştırabiliyor. El ve bilekte uyuşukluk ve ağrı ile ortaya çıkan hastalığın tedavisinin ertelenmesi ciddi sorunlara yol açabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Şenay Şıldır, karpal tünel sendromu ile ilgili önemli bilgiler veriyor.
#Karpal Tünel SendromuÇocuklarda böbrek taşı hastalıkları sıklığı tüm dünyada ve ülkemizde gün geçtikçe artış göstermektedir. Taşların büyük bir kısmı ilaç tedavileri ile kendiliğinden düşse de bir kısmına müdahale edilmesi, dışarıdan taş kırma tedavisi (ESWL) veya cerrahi tedavi uygulanması gerekmektedir.
#ÇOCUKPek çok kişi söylemekten kaçınsa da idrar kaçırma yaygın görülen bir durumdur. Her 3 kadından 1’inde bu durum sorun yaratacak, yani yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyecek düzeye ulaşır. İdrar kaçırma sorununun aslında yüksek tansiyon, depresyon, şeker hastalığı, astım-bronşit gibi kronik hastalıklardan daha yaygın görüldüğünü söyleyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Muammer Kendirci kadınlarda görülen idrar kaçırmanın tedavisini anlattı.
#İdrar KaçırmaObezite ile mücadelede önemli bir ilk adım sayılan mide balonu uygulaması, aynı zamanda detayları en az doğru bilinen ve merak edilen konulardan birisi.<br><br>Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ozan Andaç Erbil, konu ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlatırken, operasyon ve sürece dair tüm merak edilenleri anlattı.
#Mide Balonu Ve ObeziteMigren günümüz dünyasında yaşadığımız tempoya hiç de uygun olmayan, ciddi maddi ve manevi kayıplara eşlik eden ve sık görülen bir hastalıktır. Bir hastalığın tedavi edilmesi öncesinde doğru bir şekilde tetkik edilmesi prensibi bu hastalıkta da geçerliliğini korumaktadır.
#MigrenPlastik cerrahi; bireyin dış görünümündeki sorunları giderek daha huzurlu, daha güvenli, etrafıyla ve kendisi ile daha barışık olmalarında destek olur. Tabii ki kendine güven ve mutlu olma yalnızca estetik güzellik ile olmaz. Fakat oldukça önemli unsurlar içerisinde de yer almaktadır. Peki, plastik cerrahi hangi hastalıklara bakmaktadır? İşte detaylar.
#Plastik Cerrahi Neye Ve Hangi Hastalıklara Bakar?