Boğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirRamazan bitmek üzere ve bayram tatiliyle birlikte Çeşme, yarım kalan sezonuna kaldığı yerden devam etmeye hazırlanıyor. Peki yazın geri kalan yarına kim hazır, kim geri kaldı? Hangi beach daha popüler, kim nal topluyor? Yemeğe restorana mı gitmeli yoksa balıkçı mı tercih etmeli?
Niyazi Turan (70) Rizeli. 1942’de İstanbul’a geldi. 1952’de Migros’ta işe başladı. Şişli’nin en ünlü şarküterisi Çift Nal’da 10 yıl çalıştı. 1970’te de Topağacı’nda kendi dükkanını açtı. Kısa zamanda muhitinin bir numarası oldu ve 36 yıl öyle kaldı. Ama bir ay önce dükkanını kapattı. Kurtköy’de 20 dönümlük çiftliğine taşındı.
Beyoğlu Belediyesi, Balık Pazarı’nı eski kimliğine kavuşturma projesini uygulamaya başladı. Yaklaşık yarım asırdır pazarın üstünü örten tavan söküldü. Binalara doğal gaz hattı çekildi. İSKİ tüm bölgenin atık su sistemini ve su borularını yeniledi. Elektrik ve telefon kabloları yeraltına alındı. Bütün ihtişamıyla ortaya çıkan binaların restorasyonuna başlandı. Tenteler kaldırılınca Çiçek Pasajı’nın yan cephesi, Avrupa Pasajı, Üç Horon Kilisesi gibi önemli tarihi eserler de kendini gösterdi. Yeni yılın ilk günlerinde tamamlanması hedeflenen çalışmadan sonra ortaya çok farklı bir Balık Pazarı çıkacak.