Depremin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’ın, eskiden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan tarihi Uzun Çarşı’sında bayram hareketliliği vardı. Yıkıntı ve enkazlar arasında kalan dükkânlar açıldı. Esnaf, “Çarşıdaki kalabalık bize iyi geldi, umut oldu. Yaralarımızı hep birlikte saracağız” dedi.
#HatayBir tarih yok oldu. Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar Camisi, Hatay için büyük öneme sahip Hatay Meclis binası, 128 yıllık Aziz Pavlus Kilisesi ve lezzetin başkenti diyebileceğimiz Antakya çarşısı artık yok. Hatay yeniden ayağa kalkacak ancak biraz zamana ihtiyaç var.
#Uğur ÇELİKKOLİki sıra kadayıf arasına yerleştirilmiş özel cins peyniri ve üzerine eklenen şerbetiyle künefe, hemen her restoranın menüsünde karşımıza çıksa da her yerde yenmez. Kadayıfın yapılmasının, peynir seçiminin, pişirilmesinin ve şerbetinin kıvamının ayrı ayrı özelliği var. En belirleyici tat olan peynir bazı yerlerde dil peyniri, bazı yerlerde lor peyniri bazı yerlerde ise Urfa peyniri olarak karşımıza çıkabiliyor. Ama en hakiki tadı Hatay peyniri veriyor ve künefe denilince akla hemen Hatay geliyor. İşte size Hatay’ın en lezzetli beş künefecisi…
#HATAYAntakya'da bu yıl 22'ncisi düzenlenen festival kapsamında, Hatay mutfağının en gözde tatlısı künefenin tanıtımı amacıyla yapılan etkinlikte izdiham yaşandı. Künefeden alabilme savaşı veren binlerce kişi izdihama neden olurken, 44 metrelik künefe 20 dakikada tükendi.
Artık Hürriyet’in bir klasiği haline gelen Türkiye’nin en iyi 10’ları kitap oldu. Hürriyet Cuma’nın her hafta bir başka konuda yayınladığı en iyi on listeleri Kasım 2002’de çıktığı ilk sayıdan itibaren büyük ilgi uyandırdı. Yer alanların övünerek duvarlarına astığı listeler giremeyenleri üzdü. Birçok gazeteci ve yazar bu listeleri yazılarına konu aldı, zevklerden kaynaklanan, jürinin seçimleriyle çakışmayan farklılıklar eleştirilere yol açtı.