Günlük yaşamda kullanılan pek çok farklı çeşitte mutfak ürünleri bulunuyor. Güzel ve lezzetli yemekler yapmak için mutfak gereçlerinin de doğru seçilmesi gerekir. Emaye mutfak gereçleri çok fazla ön plana çıkıyor. Emaye nedir, nereden alınır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Emaye Nedir Nereden Alınır?Lezzetli bir akşam yemeği ya da kahvaltı sonrasında sıra tava ve tencerelerin temizliğine geldiğinde kurumuş yağlı yüzeyler ve yapışmış yemek kalıntılarıyla karşılaşabilirsiniz. Eğer zamanında yıkamazsanız tencere ve tavaların temizlenmesi zaman alabilir, hatta kalıcı lekelere bile sebep olabilir. İşte tencere ve tavalarınızın uzun süre yeni gibi görünmesini sağlayacak temizlik ipuçları...
#Seramik Tava Ve TencerelerAlışverişe gittiğimizde en iyi ürünleri almaya, sebze ve meyveleri iyi yıkamaya, doğru pişirme teknikleriyle sağlıklı yaşamaya çalışıyoruz. Kendimizce mutfağımızdaki her detaya dikkat ediyoruz. Ancak bu kadar titiz davrandığımız halde maalesef ki farkında olmadan yaptığımız hatalar, sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Ne kadar sağlıklı beslenirsek beslenelim, evimizin kalbi olan mutfağımızda bazı şeyleri doğru yapamazsak, hastalıklara da davetiye çıkarmış oluyoruz. Peki, doğru mutfak malzemelerini kullanıyor muyuz? Kullandığımız plastik ürünler bize nasıl zarar veriyor? Kullandığımız tencere ve tavalar sağlığımızı nasıl bozuyor? Gelin, hep birlikte mutfağımızdaki tehlikelere birlikte bir göz gezdirelim.
#SağlıkBenim ‘demir döküm’ maceram 5 yıl önce kendi ekşi mayamı yapıp evde sağlıklı ekmek pişirme derdine düşünce başladı. Ekmeği döküm tencerede pişirmek taş fırın etkisi yaratıyor; güveçlere sınıf atlatıyor. Tavalarının alametifarikasıysa etleri muhteşem mühürlüyebilmesi...
#Demir DökümSac, demir, çelik, plastik ve porselen hammaddelerinde yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı. Bu hammaddelerde yaşanan fiyat yükselişi saklama kapları, küçük ev aletleri, tencereler, tavalar, ütü masaları, kurutmalıklar, demlikler ve yemek takımlarına yüzde 25-30 zam olarak yansıdı. Üreticiler, sadece iç piyasada değil ihracatta da sıkıntı yaşandığına dikkat çekiyor.
#GazetehaberleriDöküm tencere ve tavalar son dönemde mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. İyi ısınan geç soğuyan, fırına da girebilen, pişirme dengesi çok başarılı olan döküm ürünler neredeyse her şeyi pişirmeye uygun. Ancak malzemesi demir olduğu için bunun birkaç istisnası var. Sizin için döküm tencere ve tavalarda pişirilmesi çok uygun olmayan malzemeleri araştırdık.
#Döküm TencerelerProfesyonel mutfakların vazgeçilmezi döküm tavada yapılan yemeğin lezzeti bir başka oluyor. Özellikle et yemekleri konusunda oldukça iddialı olan bu tavalar, etin mühürlenmesini kolaylaştırıyor. Yumuşacık etler için sıkça tercih edilen döküm tavaların nasıl temizleneceği ise merak konusu.Sizler için birkaç temizleme yöntemi derledik.
#Döküm TavaÇubuk’ta 44 yıldır kalay ustalığı yapan Yaşar Uçar, kaybolmaya yüz tutan mesleğini öğrenmeye gelen olmadığı için hem ustalık hem de çıraklık yapıyor. Uçar, “^Çırak gelmiyor, çalışmıyor. Daha doğrusu bu mesleği sevmiyorlar, beğenmiyorlar. Biz artık kendi işimizi kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Hem çıraklık hem de ustalık yapıyoruz” dedi.