Tereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#TereyağTereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#Elmalı Galetteİstanbullulara 168 yıldır hizmet veren Beyaz Fırın, yeni yerini bugün Bağdat Caddesi’nde açıyor. Yeni mekan diğerlerinden epey farklı. İçinde birçok bölüm var. Yeni Beyaz Fırın’ın Açık Mutfaklı Pastane konsepti, en çok ilgi çekecek köşelerden biri. Büyük bir ahşap imalat tahtası ortaya konularak, ürünler müşterilerin gözü önünde hazırlanacak, iki fırında pişirilerek sıcak sıcak servis yapılacak.